Lista principală a alimentelor care te ajută să slăbești sănătos.
Cea mai importantă categorie de alimente din alimentație sunt alimentele care conțin fibre. Fibrele se găsesc în fructe, legume și cereale integrale. Alimentele din care poți lua fibre sunt legumele precum: varza, spanacul, broccoli, andivele, morcovii, fasolea, etc. Dar și fructe precum: nucile și cerealele integrale.
Rolul fibrelor este acela de a încetini digestia alimentelor consumate la masa principală și totodată nu au un aport mare de calorii, ceea ce ajută la a slăbi.
Trebuie să te asiguri că kilogramele în plus pe care le dai jos provin din grăsime și nu din mușchi, totodată trebuie să consumi mai multe calorii pentru a întreține mușchii astfel riști ca aceștia să se atrofieze treptat, iar metabolismul se va încetini.
Alimentele din care poți lua proteine sunt: carnea de vită, de miel, de pește, de porc și de pui, produse lactate, anumite cereale, dar și legume.
Alege să consumi grăsimi bune pentru organism, i-ați un aport caloric de 20-30% lipide din pește, ulei de măsline, de in, ulei de nuci, etc. Deoarece organismul tău are nevoie și de lipide astfel nu poate funcționa în parametrii normali.
Consumă și alimente care te ajută să arzi grăsimile mult mai ușor, cum ar fi: merele, ghimbirul, broccoli, lămâia, ananasul, cafeina, ardeiul iute, fasolea verde, vinetele și ceaiul verde.
Glucidele au un rol foarte important în slăbire deoarece organismul nu va mai arde grăsimea corporală, ci va arde grăsimea pe care i-o dai prin alimente astfel folosind acea sursă de energie. Glucidele trebuie să nu le consumi zilnic, ci numai în zilele în care vei practica exercițiile sportive.
Este indicat să alegi alimentele cu un aport mare gliceric, așadar poți consuma pâine, orez de sushi, banane, etc.
Lista alimentelor pe care le poți consuma pentru a slăbi.
A. Avocado: deoarece acesta reduce pofta de mâncare cu circa 40% pentru mai multe ore, totodată avocado oferă un plus de energie organismului.
B. Fructele de pădure: acestea conțin vitamine precum K, A și C, având un conținut redus de zahăr, conțin fibre și ajută la absorbţia zahărului.
C. Struguri: aceștia previn obezitatea și bolile de metabolism și sunt bogați în fito nutrienţi.
D. Ceaiul verde, rodiile, grepfrut, cerealele integrale, somonul, perele, pieptul de pui, uleiul de cocos, etc.
Lista alimentelor pe care nu trebuie să le consumi în cantități mari dacă îți dorești să slăbești.
1. Fructele dulci: curmale, struguri, banane, stafide, prune, etc.
2. Legume: cartofi, orez, mazăre, fasole uscată.
3. Peștele gras precum moronul, crapul mare, nisetrul; mezelurile grase precum salamul și cârnații, costița, șunca țărănească.
4. Uleiurile precum: slănina, untura, maioneza, smântâna, seu.
5. Produsele zaharoase: bomboane, marmeladă, miere, rahat, halva, ciocolată, nuga, șerbet.