„Și acum avem un alt conflict, la fel de grav, și anume după o lună de zile după ce a primit solicitarea de revocare a doi miniștri din funcție ca urmare a demisiei acestora, președintele României s-a pronunțat după o lună și a acceptat demisia acestora, dar, în același timp, a refuzat să numească înlocuitori. (…) Juridico-constituțional, președintele României, prin acțiunile pe care le-a făcut sau prin inacțiunea sa, a încălcat prevederile Constituției, astfel încât ar exista motive constituționale pentru ca să fie declanșată procedura de suspendare a sa din funcție”, a declarat Toni Greblă la România TV.
Fostul judecător constituţional admite că în contextul politic actual suspendarea este puţin probabilă şi tocmai de aceea Klaus Iohannis forţează limitele.
„Politic, lucrurile sunt mai complicate și ele se complică și mai mult pentru că de la 1 ianuarie România a preluat președinția Consiliului Uniunii Europene, astfel încât trebuie analizate bine care sunt avantajele, dezavantajele, consecințele în plan politic european a unei astfel de măsuri. Dar, senzația mea și nu numai a mea este că președintele Iohannis caută să găsească atâtea încălcări ale Constituției și caută să împiedice buna funcționare a instituțiilor statului încât parcă solicită să fie declanșată procedura de suspendare a acestuia din funcție”, a mai spus Toni Greblă.