Ori de cât ori bate vântul, oamenii nu pot ieşi din case. Din cauza prafului nu pot ţine geamurile deschise, nu îşi pot lăsa hainele la uscat, nu pot duce animalele la păscut. Nici agricultură nu pot face pentru că praful le distruge grădinile. Cel mai mult însă se tem pentru sănătatea lor.
Problema poluării de la Termocentrala de la Halânga este veche. În cazul în care investiţia la instalaţia de evacuare a cenuşii nu va fi finalizată, există riscul ca Uniunea Europeană să activeze clauza de salvgardare. Autorizaţia integrată de mediu a unităţii a expirat la sfârşitul anului 2008, dar termocentrala a primit din partea Ministerului Mediului o dispensă. Reprezentanţii Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare, în a cărei subordine este Termocentrala de la Halânga au refuzat să prezinte un punct de vedere referitor la acest incident.
Evaluată iniţial la aproape 140 de milioane de lei, instalaţia de evacuare aproape ca s-a triplat ca valoare. Lucrarea a fost adjudecată de societatea milionarului Georgică Cornu, care a declarat recent că a iniţiat procedura de insolvenţă a acestei firmei. Investiţia a fost programată a se derula pe o perioadă de trei ani, execuţia urmând a fi terminată în 2012, însă lucrările sunt deja întârziate.