CUTREMUR cu magnitudine 4.1 la o adâncime de doar 10 kilometri

Cutremur cu magnitudine peste 4 în Sumatra, anunţă USGS. Indonezia a fost zguduită de 11.577 de cutremure de diferite intensităţi pe parcursul anului 2018, o cifră semnificativ mai mare în comparaţie cu 2017 - 6.929, a declarat un reprezentant al Agenţiei de meteorologie, climatologie  şi geofizică (BMKG).  
Romania TV
16 ian. 2019, 17:10
CUTREMUR cu magnitudine 4.1 la o adâncime de doar 10 kilometri

Un cutremur cu magnitudine 4.1 în Indonezia s-a produs miercuri seară, anunţă USGS. Un cutremur puternic, cu magnitudinea moment de 6,6 grade, s-a produs duminica, 6 ianuarie, in Marea Molucce. Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul miscarii seismice a fost localizat in Marea Molucce-Estul Indoneziei. Cutremurul s-a produs la adancimea de 40 km si a avut magnitudinea de 6,6 grade pe scara bazata pe moment seismic. Nu s-au raportat pagube majore. Seismul a fost resimtit in Estul Indoneziei.

În decembrie, cel puţin 222 de persoane au murit şi peste 800 au fost rănite în urma unui tsunami în Indonezia, potrivit unui nou bilanţ anunţat de agenţia pentru gestionarea catastrofelor din această ţară, relatează agenții de presă internaționale.

“Există o creştere drastică a numărului de cutremure, de până la 4.648, în 2018 comparativ cu 2017”, a indicat sâmbătă directorul departamentului pentru seisme şi tsunami din cadrul BMKG, Rahmat Triyono.

Potrivit acestuia, cutremurele puternice cu magnitudinea între 6,1 şi 7 au fost înregistrate de douăsprezece ori, iar la 28 septembrie a avut loc un seism puternic cu magnitudinea de 7,5, care a devastat o parte a capitalei provinciei Sulawesi Central, Palu, şi a declanşat un tsunami.

Multiplele dezastre care au afectat provincia au provocat peste 2.000 de decese, au rănit peste 10.000 de persoane şi au determinat evacuarea a 70.000 de locuitori. De asemenea, peste 1.000 de persoane au fost date dispărute. 

Anul acesta în Indonezia nu a fost înregistrat niciun “super cutremur”, cu magnitudinea între 8,1 şi 9, a spus Rahmat.

În total, 2.273 de seisme s-au manifestat prin şocuri uşoare, cu o magnitudini între 4,1 şi la 5, a adăugat specialistul.

În ceea ce priveşte adâncimea la care s-au produs cutremurele, majoritatea (9.585) au avut epicentrul la mai puţin de 60 de kilometri.

“Cutremurele de adâncimi medii, cuprinse între 61 şi 300 de kilometri, au avut loc de 1.856 de ori, în timp ce seismele produse la adâncimi mai mari de 399 de kilometri au fost înregistrate de 136 de ori”, a menţionat Rahmat.

Autorităţile indoneziene au ridicat joi nivelul de alertă pentru vulcanul Anak Krakatoa, la câteva zile după ce erupţia acestuia a produs un tsunami ce a provocat moartea a peste 400 de persoane.

Vulcanul, situat în strâmtoarea Sunda, între insulele Java şi Sumatra, a ejectat miercuri în atmosferă nori de cenuşă, care au ajuns în oraşele Serang şi Cilegon din provincia Banten, a indicat purtătorul de cuvânt al Agenţia pentru gestionarea dezastrelor (BNPB), Sutopo Purwo Nugroho.

Erupţia recentă a determinat prăbuşirea în mare a flancului sud-vestic al vulcanului, provocând o alunecare de teren submarină, ce a declanşat apoi un tsunami care a lovit zonele de coastă ale provinciilor Lampung şi Banten şi a cauzat moartea a 426 de persoane. Agenţia indoneziană pentru gestionarea dezastrelor a precizat vineri că numărul celor strămutaţi a ajuns la 40.386 după ce salvatorii au reuşit să ajungă în zonele izolate, inaccesibile anterior.

 

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Ei sunt românii care pot primii 40.000 de euro de la stat. Fondurile sunt nerambursabile, trebuie sa respecți o singură condiție simplă
Capital.ro
Statul află TOTUL despre tine. Apare al doilea CNP. Cine e obligat legal să îl dețină
Playtech.ro
DOAMNE cât e de frumoasă! Imagini de senzație cu noua iubită a lui Alex Bodi, te hipnotizează
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Nepotul lui Trump, dezvăluiri despre rasismul „unchiului Donald”: „Negri! Uite la ce au făcut negrii”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Averea ascunsă a Regelui Charles. Cât de bogat este monarhul
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
George Restivan a divulgat adevăratul motiv pentru care s-a despărțit de Adriana Bahmuțeanu 😲 Voia să-și salveze fiul!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cât costă mâncarea la “împinge tava” în stațiunea Mamaia: „Prețuri ca în Elveția”. Turistul dezamăgit a postat totul pe internet
Capital.ro
Ungurii aduc marea victorie pentru România. Sprijin nesperat din Ungaria
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
Marcel Boloș confirmă: TVA-ul nu va crește
MediaFlux
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de KAMALA HARRIS! LOVITURĂ pentru TRUMP!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!