Ruşanu: Diaconescu a jucat la cacealma şi a pierdut. Nu cred că va fi proprietar la Oltchim

Dan Diaconescu a jucat la cacealma şi a pierdut. El nu va fi proprietar la Oltchim. Probabil că Diaconescu nu a crezut că va câştiga licitaţia şi atunci ar fi fost fericit. Declaraţiile au fost făcute la RFI de vicepreşedintele PNL, Dan Radu Ruşanu.
Romania TV
24 sept. 2012, 10:43
Ruşanu: Diaconescu a jucat la cacealma şi a pierdut. Nu cred că va fi proprietar la Oltchim

În opinia lui Ruşanu, Dan Diaconescu, cel care a câştigat licitaţia pentru privatizarea Oltchim Râmnicu Vâlcea, nu va deveni proprietar la combinat. „Nu cred că domnul Dan Diaconescu va fi proprietar la Oltchim până la urmă şi nu cred că va putea să-şi asume această responsabilitate”, spune vicepreşedintele PNL.

Dan Radu Ruşanu e de părere că „privatizarea Oltchimului nu poate fi realizată decât cu un investitor foarte puternic, care să-şi permită să achiziţioneze şi rafinăria de la Piteşti şi Arpechimul, pentru că altfel materiile prime nu pot să ajungă la Oltchim”.

Întrebat de ce crede că nu a venit o astfel de ofertă, Ruşanu a răspuns: „Pentru că nu poate să vină o astfel de ofertă în trei luni de zile! Aici au fost anumite greşeli. O greşeală este poate a Guvernului, prin Ministerul de Finanţe şi altă greşeală este a sindicatelor. Greşeala Guvernului prin Ministerul de Finanţe este că nu a asigurat un capital de lucru de 40-50 de milioane, ca Oltchimul să mai funcţioneze încă cinci-şase luni de zile, timp în care se putea asigura un investitor puternic. Asta e prima greşeală, mare greşeală! A doua greşeală este a sindicatelor şi a oamenilor de acolo, care în clipa în care au trecut la proteste sindicale, orice investitor serios se sperie de acest lucru şi fuge”.

„Aceste două greşeli coroborate au făcut ca singurele oferte să fie PCC, care au de gând, evident, s-o desfiinţeze sau s-o închidă, s-o conserve sau în cel mai rău caz s-o taie, pentru a-şi proteja investiţia din Polonia, care este similară cu aceasta şi ar rămâne singurul actor pe piaţă. Al doilea este domnul Vuza, care nu ştiu câtă forţă financiară are ca să poată să asigure finanţarea acestui colos. A treia este domnul Dan Diaconescu, care este şi câştigătorul fără voia dânsului, cred că nu-şi dorea foarte mult să câştige. Şi atunci din cei trei aşa-zişi licitatori, nici unul nu este viabil”, consideră liderul liberal.

Dan Radu Ruşanu spune că „probabil, domnul Dan Diaconescu nu a crezut că va câştiga licitaţia şi atunci ar fi fost fericit. Câştigând licitaţia, are o mare problemă. A jucat la cacealma şi a pierdut, probabil!„.

Aş ura succes, dacă se poate spune aşa, celor de la Oltchim şi domnului Dan Diaconescu, deşi eu personal nu cred că va reuşi vreodată să finanţeze combinatul Oltchim!„, conchide vicepreşedintele PNL.

Dan Diaconescu a anunţat, luni, după ce a ieşit din sediul Ministerului Economiei, că nu a fost semnat contractul pentru privatizarea Oltchim, spunând că acesta conţine zeci de greşeli. „Este o batjocură de contract. Un contract de dimensiunea asta se face pentru o garsonieră. Noi ne aşteptam la câteva mii de pagini”, a spus DD.

„Aş fi vrut să semnez, dar guvernul a făcut încă o surpriză neplăcută poporului. Guvernanţii au spus că vor lucra sâmbătă şi duminică, dar doar colegii mei avocaţi au lucrat în weekend”, a declarat Dan Diaconescu.

„Astăzi nu am ce să semnez, că în afară de o ştampilă pe vechiul contract, nu există nicio diferenţă. Nu există nici măcar numele cumpărătorului, numele meu. Lipsesc paragrafe, anexe, tot felul de certificate lipsă, nu ştim rezultatele controlului făcut în ultimul weekend la Oltchim. Noi am cumpărat vineri o unitate din care până azi poate au dispărut o mulţime de lucruri”, a mai spus Diaconescu.

„Înţelegem că au vrut să privatizeze combinatul din 2001, fără succes. Noi i-a ajutat să îl privatizeze cu succes. I-am rugat pe colegii mei să nu plece din clădire ministerul decât atunci când putem semna acest contract”, a mai spus Diaconescu.

Diaconescu a precizat că principala condiţie pe care o pune este ca banii să ajungă sub o formă sau alta în visteria combinatului Oltchim. El a mai spus că după ce vor încheia tranzacţia, toate acţiunile pe care le va cumpăra, le va vinde mai departe cetăţenilor români.

„Este la latitudinea guvernului când vom semna contractul, nu vor să dea salariile oamenilor, vor să omoare acest combinat”, a spus Dan Diaconescu.

 

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Stațiunea perfectă pentru tineri în luna august. Există activități zi și noapte în acest loc, iar oricine își poate reîncărca bateriile
Capital.ro
Adio, doamnă! S-a stins marea actriță. Toată lumea a iubit-o pe legendara regină
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Uniformele, obligatorii în școli. Propunerea îi revoltă pe părinți: „Va ieși scandal”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Renault, ofertă pentru soții care divorțează. Își pot primii banii pe mașină înapoi
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Florin Salam a întrecut orice limită! După ce şi-a pierdut nevasta şi copiii, s-a aflat şi ce i-a făcut lui Tzancă Uraganu
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Tu știai că e ilegal? Activitatea pe care mulți români o practică, dar nu știu că pot risca sancțiuni drastice
Capital.ro
Ilegal în România în orice zi din an. Se consideră infracțiune. Faci închisoare până la 7 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
CrowdStrike vs. Windows 3.1: cum a câștigat Southwest Airlines
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!