Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă, mesaje de Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului

Guvernul și Președinția României a transmis, duminică, mesaje cu prilejul Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului.
Iulian Tudor
27 ian. 2019, 09:19
Klaus Iohannis şi  Viorica Dăncilă, mesaje de Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului

Guvernul României: Promovarea combaterii eficiente a rasismului, intoleranţei, xenofobiei, populismului, antisemitismului şi descurajarea discursului bazat pe ură, una din temele centrale ale solidarităţii UE

Guvernul României a transmis, duminică, un mesaj cu prilejul Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului în care afirmă că s-au făcut paşi importanţi în direcţia comemorării victimelor Holocaustului şi a promovării educaţiei despre Holocaust. În plus, reprezentanţii Guvernului afirmă că promovarea combaterii eficiente a rasismului, intoleranţei, xenofobiei, populismului, antisemitismului şi descurajarea discursului bazat pe ură reprezintă una din temele centrale ale stimulării solidarităţii şi coeziunii Uniunii Europene.

„Guvernul României reiterează angajamentul pentru lupta împotriva antisemitismului şi pentru a incrimina negarea Holocaustului şi incitarea la antisemitism, încurajând solidaritatea şi spiritul civic ca fundamente pentru o societate democratică şi modernă. Totodată, în contextul deţinerii Preşedinţiei rotative a Consiliului UE, România are ca obiectiv coeziunea valorilor comune. Iar promovarea combaterii eficiente a rasismului, intoleranţei, xenofobiei, populismului, antisemitismului şi descurajarea discursului bazat pe ură reprezintă una din temele centrale ale stimulării solidarităţii şi coeziunii Uniunii Europene”, a transmis, duminică, Guvernul României, cu ocazia prilejul Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

Potrivi documentului, „România a realizat, în ultima perioadă de timp, în plan intern, paşi importanţi în direcţia comemorării victimelor Holocaustului şi a promovării educaţiei despre Holocaust”.

Guvernul face referire la exercitarea, în perioada martie 2016 – martie 2017, Preşedinţiei Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului, dar şi la adoptarea unei legi speciale privind combaterea antisemitismului.

„Reiterăm că promovarea diversităţii, a respectului faţă de celălalt, a egalităţii de şanse reprezintă principii esenţiale pentru dezvoltarea unei societăţi democratice”, se mai arată în comunicatul transmis de Guvern.

Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului este 27 ianuarie din fiecare an, prin Rezoluţia Adunării Generale a Naţiunilor Unite din 1 noiembrie 2005.

Data a fost aleasă pentru că, în 27 ianuarie 1945, lagărul nazist de exterminare de la Auschwitz-Birkenau a fost eliberat de armata sovietică.

Iohannis: Onorăm victimele Holocaustului prin reafirmarea angajamentului nostru de a lupta împotriva antisemitismului

Preşedintele Klaus Iohannis reafirmă angajamentul României de a lupta împotriva antisemitismului, a rasismului şi a xenofobiei într-un mesaj transmis cu prilejul Zilei internaţionale de comemorare a victimelor Holocaustului.

„Astăzi, onorăm victimele Holocaustului prin reafirmarea angajamentului nostru de a lupta împotriva antisemitismului, a rasismului şi a xenofobiei”, a transmis Klaus Iohannis duminică, într-un mesaj pe Twitter.

Spynews
Viața fără filtru. Cu ce se ocupă Cristian Cioacă în prezent, după ce a petrecut aproape un deceniu în spatele gratiilor. Fostul polițist s-ar fi angajat
Bzi.ro
Denisa Nechifor a făcut spectacol la piscină, în costum de baie! Cum se păstrează focoasa brunetă, la 40 de ani
Fanatik.ro
Singura zodie care are noroc la bani după 5 septembrie. Oportunități și reușite mari și pentru alți nativi de la toamnă
Capital.ro
A murit cel mai iubit rege. Supușii sunt în lacrimi: E un moment de tristețe pentru întreaga nație
Playtech.ro
ȘOC! Ramona Gabor, transformată de operațiile estetice. E altă persoană acum
DailyBusiness
INEDIT în România! Bonusuri majore pentru românii care plătesc taxele
Adevarul
De ce e Dacia o marcă extrem de vândută în Europa de Vest. Mihai Bordeanu, director general Dacia: „Avem o rețetă inimitabilă”
Spynews
Viața fără filtru. Mama Elodiei Ghinescu, declarații la 17 ani de când fiica ei a dispărut. Femeia merge zilnic să aprindă o lumânare la un mormânt gol: "Ce pot să fac"
Spynews
Acatistul Sfântului Ioan Botezătorul. E bine să-l citești la vreme de necaz și supărare, ce cuvinte puternice să folosești
Evz.ro
Drumul unui homar din magazin înapoi în ocean
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
FOTO. Cea mai sexy șefă de federație a recunoscut, la 49 de ani, compromisurile și sacrificiile pe care le face pentru a arăta așa
wowbiz.ro
Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut ascuns faptul că este tată
Cancan.ro
S-au închis în toaleta avionului de întoarcere din Thailanda, apoi i-am fotografiat intimi în seara finalei!
Playsport.ro
Apariție interzisă la propria nuntă?! Prea fierbinte! Cum s-a îmbrăcat "Perla Banatului" la cununia cu Marius Constantin
kanald.ro
Motivul incredibil pentru care un om a servit urșilor miere în boluri! A surprins tot momentul pe înregistrare
Capital.ro
Ora de iarnă 2024. Când se dă ora înapoi în România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Jordan Chiles, imagini incendiare, în bikini, în plin scandal cu medalia Anei Bărbosu
stirilekanald.ro
Unde sunt, de fapt, Alexandra și Luiza. Monstrul din Caracal a spus totul!
substantial.ro
Incident șocant pe bulevardul principal din Galați: Familie cu bebeluș la un pas de tragedie
MediaFlux
RĂSTURNARE de situație în SUA! Scorul lui TRUMP în ultimul SONDAJ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...