Traian Băsescu: PMP va avea candidat la prezidenţiale, iar în turul doi îl va susţine pe Klaus Iohannis

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, duminică seara, la România TV, că PMP va avea candidat la alegerile prezidenţiale din acest an, iar în turul doi îl va susţine pe Klaus Iohannis. Întrebat dacă va candida la alegerile europarlamentare, Băsescu a evitat să dea un răspuns direct spunând că va face ce trebuie ca să ajute partidul.
Romania TV
03 feb. 2019, 19:43
Traian Băsescu: PMP va avea candidat la prezidenţiale, iar în turul doi îl va susţine pe Klaus Iohannis

“Iohannis mai ţine un echilibru cum se pricepe el, mai întârzie să le facă numirile, mai trimite la Curtea Constituţională, e un soi de opoziţie la tăvălugul ăsta care înseamnă PSD cu ALDE. Pe de altă parte, nu aş vrea să se înţeleagă greşit. PMP va avea candidat în primul tur, nu pe mine, că nu mai pot. Dar în turul doi categoric îl voi susţine pe Iohannis”, a afirmat Băsescu.

Întrebat dacă va candida la alegerile europarlamentare, fostul şef al statului nu a dat un răspuns direct, precizând că va face ce trebuie să ajute PMP şi că va sprijini partidul în campania electorală.

Citeşte şi:  Traian Băsescu: USR a primit instrucţiuni să primească partidul cumpărat de Cioloş. E cea mai ridicolă mişcare politică

“Ce o să fac în mod cert, o să sprijin PMP-ul în campania electorală. (…) Mai e timp, nu de lista PMP-ului stă electoratul, au liste grele, de la PSD, de la PNL. Voi face ce trebuie să ajut partidul în orice caz, voi fi partenerul lor în campanie. Îi voi sprijini pentru că sunt un partid curăţel, zic eu, faţă de ce e pe piaţa publică în momentul de faţă. E un partid care a trecut pragul la toate alegerile de când s-a înfiinţat, nu văd de ce n-ar trece acum”, a mai spus Traian Băsescu.  

El a comentat şi alianţa dintre USR şi PLUS, spunând că USR a primit instrucţiuni să primească partidul cumpărat de Dacian Cioloş.

“Dacă cineva vrea să mă convingă că a fost o gândire politică, şi nu o influenţă de undeva, nu mă puneţi să spun de unde, că nu ştiu, dar în mod cert USR a primit instrucţiuni să primească partidul proaspăt cumpărat de domnul Cioloş. E cel mai mare ridicol pe care l-am văzut în politica de alianţe din România de la Revoluţie până acum, nu am crezut că se va întâmpla aşa ceva”, a mai declarat Traian Băsescu.

 

Spynews
Au fost găsite frigărui din carne de câine într-o destinație turistică frecventată de o mulțime de români. Autoritățile au luat măsuri de urgență
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Vacanța i s-a transformat într-un coșmar. Ce a pățit o româncă într-un hotel din cea mai cunoscută stațiune din Bulgaria. “Se auzeau 2-3 voci. Am așteptat dimineața să pot ieși din cameră”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Decizie pentru toți proprietarii de case și apartamente
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție de NOTA 10 în Paris! Câte MII DE EURO a costat ținuta ei: Geanta, mai SCUMPĂ decât rochia
DailyBusiness
Din iulie, ne așteaptă scumpiri MARI. Care sunt produsele pentru care vei plăti MAI MULT
Adevarul
A fost confirmat primul caz de infectare cu West Nile în România. Un bucureștean de peste 60 de ani
Spynews
Capul Doloșman, comoara ascunsă de pe litoralul românesc, oferă peisaje unice. Cum ajungi la punctul turistic aflat în Jurilovca
Spynews
Se închide temporar circulația pe autostrada A2 București – Constanța. Șoferii vor fi restricționați în plin sezon
Evz.ro
Un desert fabulos cu ciocolată. E gata în câteva minute
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather au modificat prognoza: Pe ce dată se întoarce canicula în România
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum a reacționat mama suspectului crimei din Brăila, după ce anchetatorii au găsit în casa ei o posibilă armă a crimei: „Un briceag cu care îşi tăia..”
Capital.ro
Interzis total pentru românii de la bloc. Ordin Raed Arafat. Nu mai faceți asta noaptea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Bugetarii vor avea o nouă minivacanță de patru zile în august
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!