Aurelian Bădulescu, la Parchet după ce a declarat că a minţit pe tema violenţelor din 10 august UPDATE

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu este aşteptat luni, la Parchet, după afirmaţiile conform cărora a minţit când a fost audiat în legătură violenţele de la protestul din 10 august 2018.
Romania TV
04 feb. 2019, 05:51
Aurelian Bădulescu, la Parchet după ce a declarat că a minţit pe tema violenţelor din 10 august UPDATE

UPDATE. Bădulescu, la ieşirea de la Parchet: „Echipa de procurori parte din informatii le aveau. Sperăm ca de aici încolo lucrurile sa se aşeze în normalitate pentru ca nu as vrea ca copiii mei sa vorbească despre o mineriada sau rezultatele unei anchete neterminate. Le-am explicat procurorilor ca am obosit ca oamenii sa ma faca pe strada parte a anumitor evenimente, trebuie lucrurile sa fie puse in ordine si atunci cred ca declaratiile mele sunt binevenite. Veti vedea cand acest dosar daca va ajunge in instanta ca ,asa cum am declarat, chestiunea cu minciuna este una legata de o metafora de atragere a atentiei”.

UPDATE: Bădulescu a ajuns la Parchert: „Adevărul îl vor stabili procurorii. Lăsaţi-ma să dau o declaraţie şi până ies vă rog sa citiţi ce am sa va dau. E o coală de hârtie şi ne auzim după. Ceea ce voi declara astăzi nu are legătură cu ceea ce voi declara procurorilor. Eu aici am de făcut niște completări.

Credeți că dacă eu aș fi spus că am de făcut completări, sforarii din spatele trusturilor de presă v-ar mai fi lăsat astăzi aici? ”, a spus Bădulescu.

Bădulescu le-a dat jurnaliștilor o hârtie pe care era trecut articolul din Codul Penal privitor la mărturia mincinoasă. ”Fapta martorului care într-o cauză penală, civilă, disciplinară sau în orice altă cauză în care se ascultă martori, face afirmaţii mincinoase, ori nu spune tot ce ştie privitor la împrejurările esenţiale asupra cărora a fost întrebat, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani”.

„Am fost chemat luni la ora 10 la Parchetul Militar. (…) Ceea ce voi declara la parchet este o chestiune pe care trebuie să o lămuresc acolo. În acest moment nu mai pot face declaraţii în spaţiul public”, a anunţat Aurelian Bădulescu.

Întrebat dacă a fost sunat de cei din PSD după autodenunţ, Aurelian Bădulescu a negat şi a completat: „Lucrurile trebuie să intre în normal şi să afle toată lumea ce s-a întâmplat”.

Solicitat să precizeze dacă a existat un ordin pentru intervenţia în forţă a jandarmilor în 10 august, Aurelian Bădulescu a spus: „Nu pot să confirm acest lucru în acest moment”.

Bădulescu a declarat miercuri seară că a minţit la Parchet atunci când a fost audiat în ancheta privind violenţele de la protestul diasporei din 10 august, declaraţia fiind făcută în contextul retragerii sprijinului politic de către PSD Bucureşti.

„Dom’le, după câte am făcut eu… Am mers până acolo încât a trebuit să mint. (…) Am avut o altă atitudine decât cea care ar fi trebuit atunci când am declarat în faţa organelor de urmărire penală ce m-au întrebat referitor la evenimentele din 10 august şi am spus asta în contextul în care am vrut să subliniez faptul că am făcut tot ce mi-a stat în putere ca să trag cu acest partid”, a afirmat Bădulescu după ce PSD Bucureşti a decis să-i retragă sprijinul politic..

El a mai spus că sunt lucruri pe care de acum încolo va trebui să le lămurească cu cei care se ocupă de anchetă.

Întrebat dacă va merge la Parchet să-şi schimbe declaraţia, Aurelian Bădulescu a replicat: „Nu, o să mă cheme Parchetul şi o să zică: «Domnu’ Bădulescu, ai spus că ai minţit». Da, domnule. «Ia pixul şi hârtia şi hai să vedem ce trebuie să îndreptăm aicea»”.

Viineri, el a explicat că a spus că a „minţit”, pentru a atrage atenţia asupra unei situaţii. „Dacă aş fi spus să aduc lămuriri, nimeni nu ar fi reacţionat”, a subliniat Bădulescu.

„Am preferat să spun acel termen, că am minţit. Trebuie să ştiţi că este un vector de a atrage atenţia asupra unei situaţii, pentru că dacă aş fi spus să aduc lămuriri, nimeni nu ar fi reacţionat. Situaţia de pe data de 10 aduce noi situaţii la cunoştinţa Parchetului, care va trebui, în urma acestor declaraţii pe care le voi da şi care nu au avut legătură cu ce m-au întrebat procurorii la acel moment, să pornească pe alte piste pentru a identifica, în opinia mea, dacă sau nu 10 august 2018 a fost creaţia lui Liviu Dragnea”, a declarat Bădulescu.

Întrebat dacă intervenţia jandarmilor a fost legală, Bădulescu a spus: „În acea zi, Jandarmeia a fost folosită într-un joc în care oamenii au avut de pierdut – atât jandarmii, cât şi oamenii care au intrat în contact cu jandarmii”.

Spynews
Fetița lovită cu mașina de șoferul minor, în Pantelimon, s-a trezit fix în ziua în care fratele său a fost înmormântat! A aflat că medicii i-au amputat piciorul, însă nu știe că băiatul a murit
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Alina Bădic anunță ce zodii o duc bine până pe 10 august. Favoare deosebită pentru un nativ, vine o perioadă neașteptată
Capital.ro
A murit una din cele mai iubite actrițe. Vocea ei a încântat milioane de români
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție ȘOC. A făcut furori cu rochia îndrăzneață
DailyBusiness
România vizează aderarea la OCDE în 2026. Secretarul general al Guvernului: „Este cel mai important obiectiv de țară”
Adevarul
Locul din București în care o friptură de porc costă 14 lei, iar supa sub 8 lei. „E fragedă, gustoasă și sățioasă” VIDEO
Spynews
Maria Georgiana, imagini cu burtica de gravidă! Cum decurge sarcina celei mai dorite românce de pe platformele pentru adulți | VIDEO
Spynews
Imaginile care pun capăt speculațiilor. Dovada clară că la volan, în timpul accidentului din Pantelimon, era minorul în vârstă de 17 ani | VIDEO
Evz.ro
Ziua în care vin pensiile mărite. Cum vor arăta veniturile
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă
Cancan.ro
Acest român a comandat o salată, într-o tavernă din Thasos. A rămas cu gura căscată când a văzut nota de plată
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Se schimbă vremea în România. În ce județe din țară sunt așteptate averse torențiale și vijelii
Capital.ro
Proprietarii de apartamente au interzis. Cei care stau la bloc nu mai au voie. Se elimină
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Nicu Covaci: Nu mă doare nimic, dar sunt așa de amețit că...
substantial.ro
IMANE KHELIF ÎNVINGE ÎN SFERTURILE DE FINALĂ ȘI ASIGURĂ O MEDALIE PENTRU ALGERIA LA JO 2024
MediaFlux
DONALD TRUMP, SPERIAT! RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ALEGERILE din SUA
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?