„Am constituit o echipă care să pregătească un material de informare pentru Comisia Europeană privitor la Ordonanţa 114. (…) Echipa care va lucra trebuie să pregătească o informare cu punctul de vedere al PNL privitor la reglementările din Ordonanţa 114, atât reglementările din domeniul energiei, din domeniul financiar-bancar, şi în ceea ce priveşte reglementările care se referă la administrarea Pilonului II de pensii, pe care noi le considerăm ca fiind neconforme cu Tratatul Uniunii Europene şi cu ale reglementări la nivel european”, a spus Orban după şedinţa Biroului Executiv al PNL.
El a arătat că liberalii şi-au propus să finalizeze acest material de informare până săptămâna viitoare, urmând să fie aprobat în Biroul Executiv al PNL.
„Trimitem acest material informativ către Comisia Europeană şi către orice entitate de la nivel european interesată de acest subiect, pentru că noi considerăm că este posibilă inclusiv declanşarea unei proceduri de infringement împotriva României privitor la anumite prevederi din Ordonanţa 114, care reprezintă un act criminal la adresa economiei româneşti. (…) Nu cred că ar fi bine pentru România să intre într-o procedură de infringement chiar în perioada în care deţine Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi parţial o exercită prin intermediul reprezentanţilor actualului Guvern”, a mai spus Ludovic Orban.
În această informare vor fi introduse punctele de vedere ale asociaţiilor patronale, organizaţiilor, companiilor care activează în domeniile abordate de OUG 114.
Ludovic Orban a arătat că obiectivul PNL pentru această sesiune parlamentară este abrogarea OUG privind măsurile fiscale.
„Obiectivul nostru fundamental în această sesiune parlamentară este abrogarea cât mai rapidă a Ordonanţei 114 în integralitatea sa. Ordonanţa 114 este neconstituţională, este contrară multor prevederi din Tratatul Uniunii. De asemenea, conţine prevederi contrare unor regulamente şi obiective adoptate la nivel european”, a spus liderul PNL.