VOUCHERE DE VACANŢĂ şi de fertilizare la supermarket. „Se întâmplă foarte des”

Voucherele de vacanță rămân în continuare o enigmă. Mulți încă se plimbă cu ele printre casele de marcat pentru a testa dacă pot cumpăra produse alimentare.
Romania TV
17 feb. 2019, 09:11
VOUCHERE DE VACANŢĂ şi de fertilizare la supermarket.

Voucherele de vacanță nu sunt bonuri de masă. Deși cu un click pe Google poți afla exact pentru ce pot fi utilizate și în ce mod, încă există persoane care își încearcă norocul pe la casele de marcat din supermarketuri.

„Se întâmplă foarte des să vină persoane cu bonurile de vacanță în mână și să ne întrebe dacă pot achita produsele din magazin cu ele. Le explicăm de fiecare dată că nu sunt acceptate, însă insistă susținând că în alte locuri le-au putut utiliza. Și asta nu se întâmplă doar cu tichetele de vacanță. Am avut și situații în care au venit cu vouchere primite pentru fertilizare, sau de alte tipuri”, a declarat, pentru DC News, o casieră de la un supermarket Carrefour. 

Voucherele de vacantă pot fi folosite de cei care le-au primit doar pentru cazare. Pentru extinderea serviciilor pe baza tichetelor, acest lucru este posibil doar prin intermediul agențiilor de turism.

VOUCHERE DE VACANTA 2019. Cum pot fi folosite tichetele de vacanţă. Ce trebuie să ştie bugetarii

Vouchere DE VACANTA 2019. Cum folosiți tichete de vacanță

– cu vouchere de vacanță puteți lua alături pe oricine doriți, membru al familiei sau prieten.  

– vă puteți acoperi orice cheltuială din concediul de odihnă, singura condiție fiind ca acesta să fie efectuat în România. 

– valoarea maximă a voucherelor va fi egală cu șase salarii de bază minime brute. 

– valoarea nominală permisă pentru fiecare voucher de vacanță pe suport de hârtie va fi multiplu de zece lei, dar nu mai mult de 100 de lei

VOUCHERE DE VACANŢĂ 2019. Veşti proaste pentru bugetari, schimbările au apărut în Monitorul Oficial


OUG 8/2009 (aplicabil pana in la 1 Ian 2021) – Art .1 (8) Prestarea serviciilor achiziţionate de către unităţile afiliate prin intermediul voucherelor de vacanţă se face în structuri de primire turistice, autorizate de Autoritatea Naţională pentru Turism.

ART. 4 (1) Operatorii economici cu activitate de turism din România, autorizaţi de Autoritatea Naţională pentru Turism, conform Ordonanţei Guvernului nr. 58/1998 privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de turism în România, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 755/2001, cu modificările ulterioare, care deţin structuri de primire turistice clasificate şi/sau agenţii de turism licenţiate şi care acceptă vouchere de vacanţă ca modalitate de plată, se denumesc, în mod convenţional şi în înţelesul prezentei ordonanţe de urgenţă, unităţi afiliate.

(2^2) Voucherele de vacanţă emise pe suport electronic pot fi alimentate exclusiv cu valoarea nominală a voucherelor de vacanţă acordate de către angajator şi pot fi utilizate doar pentru achiziţionarea de servicii turistice în unităţile afiliate, definite potrivit art. 4 alin. (1).

 

Art. 7. (2) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu 14 puncte – amendă şi retragerea certificatului de clasificare, respectiv a licenţei de turism acceptarea de către unităţile afiliate de vouchere de vacanţă pentru achiziţionarea de servicii care nu îndeplinesc condiţiile pachetului minim de servicii prevăzut la art. 1 alin. (7).

 HG 215/2009

ART. 22 (1) Unităţile afiliate, definite potrivit art. 4 din ordonanţa de urgenţă, pot încheia contracte de prestări de servicii cu unităţile emitente dacă deţin licenţă de turism valabilă în cazul agenţiilor de turism şi, respectiv, certificat de clasificare 14 valabil în cazul structurilor de primire turistice, conform prevederilor legale în vigoare

 

Legea 165/2018 – (aplicabila pentru voucherele de vacanta din 1 ian 2021)  Art.8  (6) Biletele de valoare pot fi utilizate doar pe teritoriul României, în termenul de valabilitate şi numai pentru achiziţionarea bunurilor şi serviciilor pentru care au fost emise.

Vouchere DE VACANŢĂ 2019. Ce trebuie să știe beneficiarii

 Beneficiarii voucherelor de vacanță trebuie să știe că, cu aceste tichete, pot achiziționa servicii precum cazare, masă, transport, servicii de tratament și de agrement sau pachete turistice. Legea impune însă la folosirea voucherelor achiziționarea a cel puțin o noapte de cazare. Locațiile în care vor fi folosite voucherele trebuie să aibă autorizație / licență de la Autoritatea Națională pentru Turism. 

De asemenea, trebuie să știți că doar angajații care au primit voucherele de vacanță sunt singurii îndreptățiți să le utilizeze. Acestea nu pot fi comercializate, nici folosite în alte scopuri decât cele amintite mai sus. Nu se restituie rest de bani de lavoucherul de vacanță.

Comenzile de achiziție pentru voucherele de vacanță sunt transmise de către angajator companiilor care emit astfel de beneficii. Acestea conțin următoarele date: numele și prenumele beneficiarilor; codul numeric personal al fiecărui beneficiar; numărul voucherelor de vacanță pentru fiecare beneficiar; valoarea nominală a voucherului de vacanță și valoarea nominală totală a voucherelor de vacanță acordate fiecărui beneficiar. 

Spynews
Cine este Anca Surdu, noua iubită a lui Denis Alibec. Tânăra este campioană mondială și europeană la gimnastică | GALERIE FOTO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Ce a pățit un român care a plătit 2000 de euro pentru o vacanță all inclusive în Turcia: “Practic sunt degeaba”
Capital.ro
Mașinile interzise. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 24 iulie
Playtech.ro
Când intră pensiile pe card în luna august 2024. Casa de Pensii, precizări importante
DailyBusiness
Se dau 5000 de lei GRATIS pentru o categorie de români!
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Antilia, cea mai scumpă casă din lume, valorează 2 miliarde de euro. Cum arată locuința magnatului indian Mukesh Ambani | FOTO
Spynews
Ultima dorință a lui Andrei Versace înainte să moară. Cu cine a vorbit în acea zi
Evz.ro
Laura Lavric ar fi lovit un coleg la o nuntă. Autoritățile anchetează situația
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
INFORMAȚII 💣 Doctorița din Brăila, legături cu MAFIA?! Ar fi avut o relație cu un raket basarabean, pe care l-ar fi... De ce poliția crede că este o „crimă la comandă”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Start la Programul Rabla Plus: De ce nu pot toți românii să acceseze acest program? Anunțul făcut de Administrația Fondului de Mediu
Capital.ro
Simona Halep a suferit cumplit. Adevărul despre divorțul de Toni Iuruc
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Un psihopat''- Bunica și mătușa Dianei, tânăra ucisă cu toporul de soț, mărturisiri șocante
substantial.ro
Ridicarea controalelor la frontierele terestre ale României, obiectiv prioritar, declară Klaus Iohannis
MediaFlux
DOLIU IMENS! Din păcate A MURIT ASTĂZI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!