Un număr de 78 de arginţi printre cele 440 de piese – în principal sesterţi din alamă – au fost păstraţi într-un vas de ceramică descoperit în urma excavărilor arheologice începute în 2015.
Aceste piese sunt mărturie a „anului celor patru împăraţi”, perioada de război civil care a urmat regatului lui Nero.
Dave Reilly, consilier pentru patrimoniu şi cultură din comitatul Warwickshire a declarat pentru The Guardian: „Această descoperire este foarte importantă pentru cunoaşterea istorică a prezenţei Romei în Anglia. Principalul meu obiectiv, acum, este de a putea expune aceste mărturii ale antichităţii publicului în muzeul nostru Market Hall din Warwick. Va fi un punct de atracţie unic pentru regiunea noastră”.
Aceste monede romane, care au fost realizate în perioada reformei monetare conduse de Augustus în anul 19 î. Hr., ar proveni mai precis din anul celor patru împăraţi (Galba, Othon, Vitellius şi Vespasian), o perioadă de război civil care a tulburat imperiul după sinuciderea lui Nero pe 9 iunie 68.
Această comoară arheologică ar putea să ajute la cercetările istorice: potrivit experţilor succesorii despotului ar fi bătut, fiecare, monede pentru a-şi finanţa armatele.