Noi detalii despre accidentul aviatic de la Tuzla. Ce au descoperit anchetatorii la locul prăbuşirii avionului

Apar primele indicii referitoare la prăbușirea avionului de la Tuzla. Anchetatorii au descoperit că trenul de aterizare al avionului nu a fost coborât. Deocamdată nu se știe dacă avionul s-a prăbușit din cauza unei defecțiuni sau a unei erori de pilotaj. Pilotul a mai fost implicat într-un incident aviatic în urmă cu 14 ani. Atunci a redresat avionul în ultima clipă și a scăpat ca prin minune de la moarte. 
Romania TV
22 feb. 2019, 09:34
Noi detalii despre accidentul aviatic de la Tuzla. Ce au descoperit anchetatorii la locul prăbuşirii avionului

Un avion de tip Diamond 42, având la bord două persoane, s-a prăbuşit joi, în jurul orei 16.00, în apropierea aerodromului din Tuzla. Aeronava efectua un zbor de instruire.

În urma accidentului aviatic, copilotul a decedat. Instructorul de zbor a suferit un traumatism cranian, un traumatism abdominal, numeroase fracturi, dar şi o ruptură de aortă, el fiind operat de medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa. Conducerea unităţii medicale spune că evoluţia stării de sănătate a bărbatului este favorabilă, iar rănile pe care le mai are, numeroase fracturi, nu îi pun în pericol viaţa.

„La ora 16.50 pacientul a ajuns cu elicopterul SMURD în UPU – camera de resuscitare. A fost preluat de echipa de gardă. Din acel moment au început investigaţiile, pe lângă tratamentul de stabilizare. Computer-tomograful ne-a pus în evidenţă prezenţa unui hematom periaortic, cu hemopericard, fracturi costale pe stânga, hemotorax bilateral minim pe ambele părţi. De asemenea, avea contuzii faciale, fractură piramidă nazală, maxilar şi scapulă dreaptă. Pe acel hematom s-a ridicat suspiciunea de fractură de aortă, zona istmică, dar echipa de gardă a putut interveni în scurt timp, la o oră şi jumătate era deja în blocul operator”, a afirmat managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Cătălin Grasa.

Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară, Marius Militaru, a explicat că intevenţia medicală pe care a efectuat-o i-a salvat viaţa pacientului.

„Am primit un pacient politraumatizat prin accident de avion, cu suspiciunea de ruptură de aortă. L-am primit direct în sala de operaţie, l-am deschis prin toracotomie, asta era leziunea care îi cauza moartea în câteva minute dacă nu interveneam, se produce prin decelerare bruscă la accidente de maşină sau foarte rar de avion. 80 la sută mor pe loc la locul impactului. Am găsit o aortă cvasi-complet ruptă, am reuşit să o clampez şi să-i pun o bucată de proteză. Funcţionează tot. Acum este la Reanimare, încă intubat dar este conştient, mişcă mâini, picioare. Vom vedea evoluţia ulterioară. Sperăm ca va fi bine”, a afirmat Marius Militaru, care a precizat că intervenţia chirurgicală a durat aproximativ trei ore.

El a menţionat că bărbatul mai are fracturi de umăr, de coaste, de piramidă nazală, dar aceste răni nu îi pun viaţa în pericol în acest moment.

Compania care deţinea avionul prăbuşit şi care organizează cursuri de pilotaj la Tuzla, Regional Air Services, a transmis că instructorul din acest zbor, Gheorghe Dumitru, era un pilot experimentat, având peste 8.000 de ore de zbor. El lucra în cadrul acestei companii de mai bine de 20 de ani.

„Evenimentul din 21 februarie este unul singular prin amploare şi gravitate în cadrul activităţii companiei. Regional Air Services Tuzla a înregistrat 58.644 de ore de zbor în perioada 2008-2018, iar şcoala de zbor a înregistrat 16.915 de ore în ultimii ani şi nu a înregistrat niciun accident cu victime până acum”, au precizat reprezentanţii companiei.

Spynews
Cine e presupusa iubită a lui Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu. Primele declarații ale tinerei despre relația pe care o are cu antrenorul
Bzi.ro
Anna Lesko a încins atmosfera pe plajă, în costum de baie! Artista arată senzațional la 45 de ani!
Fanatik.ro
Animalul din România pe care nu vrei să-l vezi niciodată. E abil în camuflaj și e mai periculos decât un urs înfometat
Capital.ro
Toni Iuruc a înlocuit-o pe Simona Halep. Campioana a răbufnit: O pierdere față de el însuși
Playtech.ro
Câți bani a primit după recalculare un român care a muncit 46 de ani și două luni. Suma care i-a fost trecută pe decizie
DailyBusiness
ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ pentru românii cu salarii mici. Ciolacu dă VESTEA ZILEI
Adevarul
Silver, soldatul rus care și-a aruncat în aer comandanții și a dezertat la ucraineni. „Nu am vrut să mor pentru Putin”
Spynews
Mihai Trăistariu vrea să fie readus la viață cu ajutorul unei proceduri de criogenare. Câte sute de mii de euro trebuie să plătească: ”Mi-am anunţat şi prietenii”
Spynews
Mesajul lui Ed Sheeran pentru români, înainte de concertul de sâmbătă! Ce trebuie să știe cei care și-au cumpărat bilete la show-ul îndrăgitului cântăreț / VIDEO
Evz.ro
Veștile pe care bugetarii nu voiau să le audă. Ce se întâmplă cu salariile
Ego.ro
Singura femeie care l-a părăsit pe Alain Delon i-a înnebunit pe bărbați cu trupul ei! FOTO incredibile, la 58 de ani
Prosport.ro
Românca și-a părăsit soțul în America și se iubește cu un milionar celebru!
wowbiz.ro
Dana Roba și Beni s-au despărțit după un an de relație: „S-a terminat. Nu mai pot...”
Cancan.ro
Maria Popovici nu a mai suportat și a RĂBUFNIT! Vedeta lămurește divorțul de Mincu: „Mai ceva ca la Insula iubirii”. Declarații proaspete
Playsport.ro
Cum a fost surprins Rică Răducanu la terasa pe care o are la Neptun. Celui care l-a filmat nu i-a venit să creadă
kanald.ro
Ministrul Muncii vine cu clarificări, după scandalul recalculării pensiilor: „Pensia nu scade”. Ce se întâmplă cu pensiile românilor de la 1 septembrie
Capital.ro
Putin a dat ordinul. Se întâmplă pe 24 august. Nu mai e cale de întoarcere
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și pe medaliații olimpici de peste Prut ca pe „frații” lor români: „Nu suntem o Țară?”
stirilekanald.ro
Descoperire șocantă la autopsia lui Filip, băiețelul mort la bazin
substantial.ro
Tragedie în vacanța din Italia: Femeia din Pitești, Cristina, moartă în mod fulgerător! Prietenii sunt șocați de această veste devastatoare.
MediaFlux
TRUMP se RĂZBUNĂ! Ce i-a FĂCUT Kamalei Harris. Susținătorii său au rămas UIMIȚI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...