Magdalena Şerban, cea care a ucis o fată împingând-o în faţa metroului, cere reducerea pedeapsei

Magdalena Şerban a ajuns din nou în faţa judecătorilor. Criminala de la metrou vrea doar 20 de ani de închisoare după ce magistratii au condamnat-o pe viaţă. Magdalena Şerban susţine că nu avea discernamant şi cere o nouă expertiză psihiatrică. Mai mult, aceasta spune ca daunele morale sunt mult prea mari in comparatie cu fapta. 
Romania TV
25 feb. 2019, 07:27
Magdalena Şerban, cea care a ucis o fată împingând-o în faţa metroului, cere reducerea pedeapsei

Magdalena Şerban, femeia care a ucis-o pe Alina Ciucu după ce a împins-o în faţa metroului, în stația Dristor, a contestat decizia de condamnare la închisoare pe viaţă dată de Tribunalul Bucureşti. Desi a sustinut in repetate randuri ca regreta faptele, Magdalena Serban nu scapa nicio oportunitate sa isi explice fapta. Mult mai linistita, acesta a stat in boxa acuzatilor la Curtea de apel. La termenul de astăzi au lipsit parinţii Alinei Ciucu, dar şi Alexadra Costache, o altă tânără pe care Magdalena Şerban a încercat să o împingă în faţa metroului. Singurul care a stat faţă în faţă cu Magdalena Şerban a fost iubitul Alinei Ciucu. 

Femeia de 37 de ani a declarat în faţa judecătorilor că acum ia tratament de specialitate in spatele gratiilor și că era sub tratament când a făcut expertizele. Prin urmare solicita ca expertizele care au aratat ca a avut discernamant cand a comis fapta sa fie refacute.

Avocaţul Magdalenei Şerban a contestat inclusiv daunele morale stabilite de judecator, cate 50.000 de euro pentru rudele Alinei Ciucu şi pentru Alexandra Costache, fata care a scapat. Avocatul a susţinut că daunele ar trebui să fie doar în valoare de 10.000 lei. Judecătorii au rămas în pronunţare.

Magdalena Șerban a luat viața unei tinere pe care nu o cunoștea și cu care nu se mai intersectase vreodată, aruncând-o în fața metroului, cu mai puțin de două săptămâni până la Crăciunul din 2017. Când fata s-a agățat disperată cu mâinile de marginea peronului, criminala i-a dat cu piciorul în față. Sfârșitul tinerei a venit în mai puțin de 2 secunde, iar scena oribilă a fost surprinsă de camerele de supraveghere din stația Dristor.

Cu câteva ore înainte să o împlingă pe Alina Ciucu pe sinele metroului în staţia Dristor, Magdalena Şerban a încercat să împingă o altă tânără, Alexandra Costache, spre linia de metrou în staţia Costin Georgian, însă aceasta s-a opus şi nu a păţit nimic.

În mai 2018, Magdalena Șerban a fost trimisă în judecată pentru omor calificat și tentativă de omor, fapte pentru care a fost găsită vinovată de Tribunalul București, pe 26 octombrie. Instanța a mai stabilit ca Magdalena Șerban să urmeze un tratament medical, până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol.

Citeşte şi Magdalena Şerban, criminala de la metrou, condamnată la închisoare pe viaţă

În plus, condamnata trebuie să plătească 30.000 euro daune morale şi 1.200 lei daune materiale către partea civilă Alexandra Costache (fata care a supravieţuit) şi 30.000 euro daune morale către partea civilă Alexandru Ogra.

O decizie definitivă va fi dată de Curtea de Apel București.

Judecătorul care a condamnat-o pe Magdalena Şerban a arătat că detențiunea pe viață „este nu numai justificată, dar și necesară pentru protecția membrilor comunității, întrucât fapta comisă de aceasta este de o gravitate extremă”.

Magistratul a ținut cont în luarea deciziei și de raportul expertizei psihiatrice, care arată că Magdalena Șerban a avut discernământ când a comis faptele. Specialiștii care au evaluat-o au stabilit că pe 12 decembrie 2017, când a împins-o pe Alina Ciucu în fața metroului, a dat dovadă de „coerență și premeditare”, iar comportamentul ulterior faptei „denotă capacitate de apărare și de a-și susține interesele”.

Spynews
Fetița lovită cu mașina de șoferul minor, în Pantelimon, s-a trezit fix în ziua în care fratele său a fost înmormântat! A aflat că medicii i-au amputat piciorul, însă nu știe că băiatul a murit
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru duminică, 4 august. Bani din cer pentru Gemeni, cea mai dureroasă trădare pentru Balanță
Capital.ro
Proprietarii de apartamente au interzis. Cei care stau la bloc nu mai au voie. Se elimină
Playtech.ro
SFÂȘIETOR Ce le-a spus Nicu Covaci colegilor săi înainte să moară. ȚI se rupe sufletul
DailyBusiness
Această meserie este pe cale de DISPARIȚIE în România! Motivul din spatele fenomenului
Adevarul
Se apropie pacea în Ucraina? Expert român în diplomație de la Oxford: „Toate acestea ridică multe semne de întrebare”
Spynews
Maria Georgiana, imagini cu burtica de gravidă! Cum decurge sarcina celei mai dorite românce de pe platformele pentru adulți | VIDEO
Spynews
Imaginile care pun capăt speculațiilor. Dovada clară că la volan, în timpul accidentului din Pantelimon, era minorul în vârstă de 17 ani | VIDEO
Evz.ro
Vin marile schimbări pentru aceste zodii. Viața li se întoarce pe dos
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Ultimele imagini cu Nicu Covaci în viață! Familia și prietenii i-au fost alături până la sfârșit. Video cutremurător: „Foarte trist era”
Cancan.ro
BREAKING | Sorin Porojan, un cunoscut om de afaceri din Argeș, a murit după ce a căzut cu ATV-ul într-o râpă
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Aur pentru România la Jocurile Olimpice de la Paris. Echipa feminină de 8+1 la canotaj și-a confirmat supremația în această probă
Capital.ro
S-a mai stins o stea! A murit marea doamnă a filmului: Una din cele mai bune actrițe ale generației
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Nicu Covaci: Nu mă doare nimic, dar sunt așa de amețit că...
substantial.ro
Mariah Carey anunță un nou turneu de Crăciun: ‘Mariah Carey’s Christmas Time’
MediaFlux
DONALD TRUMP, SPERIAT! RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ALEGERILE din SUA
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?