Liviu Dragnea a obţinut în instanţă, în noiembrie 2018, suspendarea hotărârii prin care a fost desemnat completul de 5 judecători de la Înalta Curte, completul care urma să judece apelul la procesul angajărilor fictive.
În 8 noiembrie, Curtea Constituţională a admis sesizarea Guvernului privind existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în legătură cu formarea completelor de cinci judecători judecători.
În 9 noiembrie, au avut loc tragerile la sorţi pentru desemnarea membrilor completelor de 5 Judecători pentru anul 2018, la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, preşedintele ICCJ, Cristina Tarcea, afirmând că speră ca, astfel, să se încheie această „epopee”.
În aceeaşi zi, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a contestat constituirea completului de cinci judecători în dosarul său, anunţând că nu doreşte să ajungă iar în „situaţia nedorită” ca peste o vreme să se constate că aceste completuri au fost constituite nelegal şi să se ia de la capăt, adăugând că s-a „cam săturat”.
Curtea de Apel București i-a dat dreptate, în 23 noiembrie, astfel că, la finalul anului trecut, a fost făcută o nouă tragere la sorți a judecătorilor din completuri, cărora le-au fost repartizate dosare, inclusiv cel al lui Liviu Dragnea.
Președintele PSD a fost condamnat, în primă instanță, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare.