Rozmarinul este o plantă ce are în componență proprietăți antioxidante și antiinflamatoare. Consumul de ceai de rozmarin ajută, în principal, la menținerea sănătății creierului, dar are proprietăți benefice și asupra sistemului nervos și a celui cardiovascular. Efectul tonic pe care îl are face din ceaiul de rozmarin un aliat în prevenirea hipertensiunii arteriale și a problemelor vasculare. De asemenea, circulația sângelui va fi îmbunătățită.
Ceaiul de mușețel este cunoscut pentru proprietățile sale nenumărate în sănătate și frumusețe, însă puțini știu că acesta ajută și la curățarea vaselor de sânge. Mușețelul este una dintre cele mai populare plante pentru tratarea unei palete largi de afecțiuni. Are efect antiinflamator și dilatator, iar acest lucru influențează în mod pozitiv sănătatea venelor și a arterelor. Specialiștii recomandă ca ceaiul de mușețel să fie consumat de maximum 3 ori pe zi, după masă, timp de 3 săptămâni.
Păducelul este planta ale cărei proprietăți ne scutesc de drumul până la cardiolog. Ceaiul de păducel are acțiune cardiotonică, reglând ritmul cardiac și normalizând valorile tensiunii arteriale, dar și pe cele ale colesterolului sangvin. În acest fel, consumul de ceai de păducel ajută la menținerea sănătății sistemului cardiovascular. Mai mult decât atât, are efecte pozitive asupra circulației sângelui la nivel central și periferic și, astfel, previne apariția accidentelor vasculare cerebrale, dar și a aterosclerozei. Specialiștii recomandă ca ceaiul de păducel să se consume o dată pe zi, după-amiaza, timp de trei săptămâni, pentru a avea parte de cele mai bune rezultate.
Țelina ajută la curățarea organismului datorită proprietăților sale diuretice și detoxifiante. Toxinele acumulate în sânge sunt eliminate prin antioxidanții pe care țelina îi are în componență. Consumul regulat de ceai de țelină ajută la curățarea vaselor de sânge. De asemenea, țelina este bogată în vitamin (A, C și E) și minerale (seleniu și zinc). Este necesar ca cei ce se confruntă cu probleme la nivel cardiovascular să beneficieze de acești nutrienți astfel încât să aibă o circulație optimă. Specialiștii recomandă ca ceaiul de țelină să fie consumat de 2 – 3 ori pe zi, după masă, pentru cele mai bune rezultate.
Cimbrul este o plantă cu numeroase beneficia pentru sănătate, iar specialiștii îl recomandă pentru a ameliora afecțiunile aparatului cardiovascular. Consumul de ceai de cimbru este benefic mai ales pentru a scădea nivelul de cholesterol rău din organism (LDL). Cimbrul are în componență antioxidanți, iar aceștia îmbunătățesc metabolizarea grăsimii. În acest fel, se previne formarea plăcii ateromatoase (modificare a vaselor de sânge în cadrul aterosclerozei). Se recomandă ca ceaiul de cimbru să fie consumat de maximum 3 ori pe zi, la o durată de 20 de minute după fiecare masă.