Cezar Preda: Ponta a făcut un joc de scenă la CSAT. Nu poate trece peste antipatii

Prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, joi, la România TV, că plecarea lui Victor Ponta din mijlocul şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării demonstrează că premierul este incapabil să treacă peste antipatiile personale pentru a contribui la rezolvarea de probleme în interes naţional.
Romania TV
27 sept. 2012, 11:24
Cezar Preda: Ponta a făcut un joc de scenă la CSAT. Nu poate trece peste antipatii

Ăsta este un joc de scenă a domnului Ponta. În CSAT nu mai au discuţii de show de televiziune, în CSAT sunt discuţii serioase şi faptul că Victor Ponta nu suportă lucrurile serioase pentru că nu le înţelegea, a plecat. Au rămas miniştrii şi ceilalţi participanţi să discute lucruri serioase. N-are nimic de câştigat din treaba asta”, a comentat Preda la România TV.

Democrat-liberalul a afirmat că prim-ministrul se arată incapabil să treabă peste frustrările personale pe care le are în legătură cu persoana preşedintelui Traian Băsescu. „Nu ne interesează frustrările personale ale unui demnitar. De aia nu mai pot eu şi 22 milioane de români că este el inhibat de Traian Băsescu (…) Orice om politic trebuie să-şi depăşească orice frustrare, orice antipatie pentru interesele statului român„, a mai spus Preda.

Primul-ministru Victor Ponta a părăsit, joi, şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, la mai puţin de o oră de la începerea reuniunii, informează România TV. Reuniunea a reprezentat prima întâlnire dintre primul-ministru şi şeful statului după referendumul de demitere a lui Traian Băsescu.

Potrivit România TV, motivul a fost un diferend între premier şi preşedinte pe marginea unui punct aflat pe ordinea de zi a CSAT, anume strategia de refacere a imaginii României după criza politică generată de suspendarea preşedintelui. Şedinţa CSAT continuă după plecarea lui Victor Ponta.

Jurnaliştii aflaţi la Palatul Cotroceni nu au putut să îl întrebe pe premier de ce a plecat de la şedinţă, deoarece ziariştii nu au acces decât la Centrul de presă, scrie Mediafax.

Deocamdată, Administraţia prezidenţială nu a făcut niciun comentariu în legătură cu plecarea premierului de la şedinţa CSAT.

De asemenea, deşi de obicei imediat după începerea şedinţelor CSAT jurnaliştilor prezenţi la Cotroceni le erau remise cadrele video înregistrate de cameramanul oficial, în care puteau fi văzuţi participanţii la şedinţă, joi nu s-a întâmplat acest lucru.

Conform art. 6 alin. 3 din Legea CSAT, „Consiliul Suprem de Apărare a Ţării lucrează în prezenţa a cel puţin două treimi din numărul membrilor săi şi adoptă hotărâri prin consens”.

Potrivit ordinii de zi anunţate miercuri de Preşedinţie, primul punct era „strategia pentru refacerea credibilităţii României”.

Premierul Victor Ponta a sosit la Cotroceni la ora 11.05, pentru a participa la şedinţa CSAT. Aceasta a început în jurul orei 11.15.

Palatul Victoria a confirmat miercuri că premierul va participa la reuniunea CSAT, convocată de către preşedintele Traian Băsescu, aceasta fiind prima întâlnire dintre primul-ministru şi şeful statului după referendumul de demitere a lui Băsescu.

Şedinţa CSAT de joi are pe agendă, printre altele, strategia pentru refacerea credibilităţii României, starea Armatei României, demersurile întreprinse pentru iniţierea programului Avion Multirol al Forţelor Aeriene, evaluările privind ameninţările la adresa securităţii naţionale.

În 30 iulie, după referendumul de demitere a preşedintelui, premierul Victor Ponta a declarat că va face tot posibil să nu mai interfereze cu Traian Băsescu dacă acesta va reveni la Palatul Cotroceni şi că nici măcar nu va mai participa la şedinţele CSAT, spunând că, dacă sunt documente importante, Băsescu poate să i le transmită spre semnare.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Taxa care se aplică în toată România. Șoferii sunt obligați să o plătească. Rămân fără acte
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Se modifică Codul Rutier. Toți șoferii tineri sunt vizați
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...