Grupul Huaway, suspectat de spionaj, face plângere privind interzicerea de achiziţii de echipamente de către administraţia Trump

Grupul Huawei, suspectat de spionaj, contraatacă în justiţie în SUA şi depune plângere în Texas cu privire la interzicerea achiziţionării echipamentelor de către administraţia Trump.
Filip Stan
07 mart. 2019, 09:56
Grupul Huaway, suspectat de spionaj, face plângere privind interzicerea de achiziţii de echipamente de către administraţia Trump

Grupul chinez Huawei – suspectat de de către americani de spionaj – a contraatacat joi şi a anunţat o plângere contra Statelor Unite cu privire la interzicerea achiziţionării echipamentelor sale de telecomunicaţii de către administraţia lui Donald Trump, relatează AFP.

Gigantul mondial al smartphone-urilor mută astfel bătălia în sălile de judecată. El a lansat deja o campanie mediatică menită să contracareze acuzaţiile Washingtonului, potrivit căruia echipamentele întreprinderii destinate unor viitoare reţele 5G ar putea să fie infiltrate de către Beijing.

Huawei a anunţat că plângerea a fost depusă la Plano, în statul Texas (sud). Ea vizează interdicţia impusă administraţiilor americane de a achiziţiona echipamente şi servicii ale grupului chinez sau de a lucra cu întreprinderi terţe care sunt clienţii săi.

”Congresul american nu a putut să furnizeze vreodată cea mai mică probă pentru a justifica restricţii vizând produse Huawei. Suntem nevoiţi să facem această acţiune în justiţie, ca ultim recurs”, a anunţat într-un comunicat Guo Ping, unul dintre preşedinţii prin rotaţie ai întreprinderii. ”Dacă această lege este retrasă, aşa cum trebuie, Huawei ar putea aduce în Statele Unite tehnologii mai avansate şi să le ajute să construiască cele mai bune reţele 5G”, a cincea generaţie a tehnologiei mobile, a subliniat Guo.

El a precizat că grupul privat chinez urmează să ceară despăgubiri din cauza restricţiilor ”neconstituţionale” care-l vizează.”Guo Ping a acuzat totodată Statele Unite că au piratat servere ale întreprinderii şi au furat e-mailuri şi coduri-sursă.

Potrivit Washingtonului, Partidul Comunist unic din China ar putea să utilizeze echipamente Huawei pentru a spiona alte ţări sau a perturba comunicaţii. Statele Unite au interzis întreprinderii, liderul planetar în acest domeniu, să participe la desfăşurarea reţelei 5G pe teritoriul american. Iar ele îşi îndeamnă aliaţii occidentali să adopte măsuri similare.

În ofensiva sa contra Huawei, Washingtonul intenţionează, de asemenea, să o judece pe directoarea financiară a grupului, Meng Wanzhou, de încălcări ale sancţiunilor impuse Iranului. Arestată la începutul lui decembrie în Canada şi aflată în prezent în libertate sub supraveghere, ea este fiica fondatorului grupului. Următoarea înfăţişare a lui Meng urmează să aibă loc la 8 mai, la Vancouver, unde a fost arestată la începutul lui decemrbie în timpul unei escale, între două zboruri.

Citeşte şi Germania îl sfidează pe Donald Trump cu orice riscuri. Vrea să dezvolte reţeaua 5G cu chinezii de la Huawei

Doi canadinei au fost arestaţi în China, ulterior. Ei sunt suspectaţi că au pus în pericol securitatea naţională.

Huawei este liderul mondial al echipementelor de telecomunicaţii. Însă dominaţia sa provoacă îngrijorări în Statele Unite, care vor să rămână în vârful sectorului tehnologic. SUA  sunt  îngrijorate că Beijingul ar putea folosi „backdoors” – porţi de intrare în echipamente care ar permite spionarea comunicaţiilor.

Aceste îngrijorări îşi au originea în trecutul fondatorului Huawei – un fost inginer din cadrul armatei – şi într-o lege care obligă grupurile cu sediul social în China să ofere un ajutor tehnic serviciilor de informaţii. În legătură cu acest ultim punct, reprezentantul juridic al întreprinderii a recunscut miercuri că grupul răspunde cererilor guvernului chinez, dar numai în cazuri de terorism sau activităţi infracţionale.”Însă dacă aceasta trece de prevederile exprese menţionate în lege, noi respingem o asemenea cerere”, a declarat Song Liuping. El a apreciat că instalarea unor „backdoors” ar constitui o ”sinucidere” comercială.

Spynews
Povestea Mariei, o mamă a opt copii care a luat examenul de Bacalaureat! Femeia visează să ajungă studentă la Universitate | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Locul din România supranumit litoralul de la munte. Puține persoane știu de existența lui, deși zona e plină de atracții turistice
Capital.ro
Proprietarii de terenuri din România au interzis. Amenzi între 7.500 și 15.000 de lei
Playtech.ro
ȘOC! Vedeta din România care DIVORȚEAZĂ pentru a 7-a oară!
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
3 zile cu descărcări electrice anunțate de Accuweather. Urmează temperaturi de 17-18 grade în timpul nopții
Spynews
3 zodii pentru care fericirea bate la ușă mai târziu. O să ajungă cu persoana iubită la altar după 35 de ani
Evz.ro
Adriana Bahmuțeanu, încă un divorț. S-a despărțit de George Restivan
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Divorț-șoc! Adriana Bahmuțeanu s-a despărțit de George Restivan după 1 an și 3 luni de căsnicie 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Mai mulți români din Marea Britanie s-au luptat cu polițiștii englezi, ba chiar le-au răsturnat mașina: „Să vină mascații de la București, că și pe ăia îi dărâmăm”
Capital.ro
Obligatoriu pentru cei care fac ITP. Legea se aplică în toată România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
MedLife lansează primul centru mobil de testare pentru boli cu transmitere sexuală din Europa Centrală și de Sud-Est
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'