Nicuşor Dan: Cei care au contestat congresul USR din 2017 nu ştiau că acest lucru va avea impact acum. Ce soluţie propune

Nicuşor Dan precizează că a plecat din USR prin demisie, în iunie 2017, iar cei care au contestat congresul formaţiunii din octombrie acelaşi an nu ştiau că acest lucru va avea impact acum.
Romania TV
07 mart. 2019, 19:01
Nicuşor Dan: Cei care au contestat congresul USR din 2017 nu ştiau că acest lucru va avea impact acum. Ce soluţie propune

UPDATE Nicușor se oferă să ajute USR să îndeplinească condițiile impuse de lege privind desemnarea președintelui partidului în registrul partidelor politice.

„Am gasit, impreuna cu echipa juridica (aceeasi din 2016), solutia care sa imi permita sa contrasemnez in mod legal protocolul Aliantei USR PLUS.

Nu garantez ca, in urma semnaturii mele pe protocol, contestatia Aliantei USR PLUS va fi admisa.

Fac insa tot ce tine de mine, in situatia data, ca o optiune electorala imbratisata de o parte a populatiei, sa poata fi prezenta pe buletinele de vot in 26 mai”, a anunțat Nicușor Dan joi seară pe Facebook.

_______

Nicuşor Dan precizează că a plecat din USR prin demisie, în iunie 2017, iar cei care au contestat congresul formaţiunii din octombrie acelaşi an nu ştiau că acest lucru va avea impact acum.

„Am plecat din USR prin demisia semnată la 1 iunie 2017. Din acel moment nu am mai avut vreo responsabilitate în numele USR, cu atât mai puţin responsabilitatea de a opera modificări în Registrul Partidelor în numele USR”, precizează Nicuşor Dan pe pagina sa de Facebook.

El aminteşte că, timp de cinci luni, USR a avut un preşedinte interimar, Elek Levente, astfel că nu înţelege de ce acesta nu figurează ca preşedinte în Registrul Partidelor Politice, după demisia lui.

Nicuşor Dan mai menţionează că interpretarea care circulă în spaţiul public „congresul din octombrie 2017 a fost contestat de fidelii lui Nicuşor Dan” lasă să se înţeleagă că membrii USR care au contestat congresul ar fi dirijaţi de el.

Fostul preşedinte USR face câteva precizări.

„Am considerat şi consider că în octombrie 2017 congresul USR a fost viciat prin anularea alegerilor delegaţilor Municipiului Bucureşti la Congres şi refacerea alegerilor pe alt sistem de vot. Este singura critică pe care am adus-o USR-ului în doi ani de când am plecat din partid”, afirmă Nicuşor Dan.

„Membrii USR care au contestat congresul sunt oameni maturi care şi-au exercitat un drept constituţional. Înainte de Congres au solicitat o mediere juridică la o casă de avocatură externă, pentru a evita litigiul în instanţă, dar au fost refuzaţi. Au contestat acum un an şi jumătate, nu îşi închipuiau că cererea va avea impact acum. Nu este în niciun caz vina lor că litigiul în instanţă a durat un an şi jumătate”, încheie Nicuşor Dan.

Înscrierea alianţei electorale Alianţa 2020 USR – PLUS pentru alegerile europarlamentare din 26 mai a fost respinsă de Biroul Electoral Central. Liderul PLUS Dacian Cioloş a afirmat că este o insultă la adresa electoratului şi un act nedemocratic total şi a avertizat că cele două partide vor face demersurile necesare şi vor protesta „până când acest act nedemocratic şi ilegal va fi îndreptat”.

Potrivit deciziei BEC, în Registrul partidelor politice figurează că Nicuşor Dan este preşedintele USR, iar Raluca Daneş este preşedintele PLUS.

Citește și: BEC a publicat decizia prin care a respins protocolul de constituire a Alianţei 2020 USR PLUS

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Planta pe care trebuie să o ai în casă. Aduce noroc și prosperitate, dar are un nume sinistru
Capital.ro
Simona Halep a renunțat. Chiar ea a confirmat vestea: Așa am considerat eu că e mai bine
Playtech.ro
Cum verifici dacă pensia a fost recalculată greșit. Aceasta este formula de calcul folosită de casele de pensii
DailyBusiness
De ce economia țării nu este stabilă? Radu Crăciun: „Asigurăm prosperitatea altora și iluziile noastre”
Adevarul
Zeci de medici români din Franța sar în apărarea doctorițelor de la Sf. Pantelimon acuzate de omor: „Sunt ostracizate și tratate precum criminali de drept comun”
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Încurcate sunt căile dragostei. Sufletul lui Alex Bodi rupt între două femei
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
Cine moștenește averea uluitoare a lui Alain Delon. Actorul pasionat de sport a stabilit clar cum se va împărți imperiul de 300.000.000 de euro
wowbiz.ro
Cătălin a căzut 300 de metri în gol pe Munții Bucegi! Cum s-a întâmplat tragedia?!
Cancan.ro
Ioana, după ce Năstase a prins-o vorbind cu altul: 'Du-te, eşti BĂTRÂN'
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Doliu în lumea cinematografiei! Alain Delon s-a stins din viață la vârsta de 88 de ani
Capital.ro
Vladimir Putin a dat ordinul. Decizia finală luată astăzi, pe 18 August
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Alain Delon, legenda cinematografiei franceze, a murit la vârsta de 88 de ani
MediaFlux
A VENIT DECIZIA! Cu CÂT CRESC PENSIILE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...