ZIUA INTERNAŢIONALĂ A FEMEII. Elisabeta Lipă: „N-am eu cratiţe de câte ori s-au gândit unii că ar trebui să stau în bucătărie”

Multipla campioană olimpică la canotaj Elisabeta Lipă a declarat pentru Agerpres, referitor la egalitatea de gen, că nu a fost niciodată discriminată în mod public, dar multe persoane au gândit despre ea că ar trebui să ''stea la cratiţă''.
Romania TV
08 mart. 2019, 09:22
ZIUA INTERNAŢIONALĂ A FEMEII. Elisabeta Lipă:

Elisabeta Lipă, acum preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, spune că din postura de femeie nu a avut niciun fel de avantaj în cariera sa sportivă.

Vă daţi seama că noi am concurat tot cu fete, deci nu se poate pune problema vreunui avantaj sau dezavantaj. Cât despre discriminare, ca să spun sincer, în faţă nu mi-a spus nimeni să mă duc la cratiţă, dar prin spate au fost destui. Cred că nu am eu atâtea cratiţe de gătit de câte ori s-au gândit unii că ar trebui să stau la bucătărie. Dar eu cred că cel mai important este că mi-am văzut de treabă şi îmi văd de treabă în continuare acolo unde este locul meu. Şi cred că am reuşit să fac asta foarte bine”, a afirmat Elisabeta Lipă.

Declarată cea mai bună canotoare a Secolului XX de către federaţia internaţională, Elisabeta Lipă crede că rolul femeilor în sportul românesc este egal cu cel al bărbaţilor: ”Nu aş putea spune că doar femeile au un rol important în sportul românesc, şi bărbaţii care sunt implicaţi în domeniul acesta frumos au un rol foarte important. Ştiţi cum se spune, nici noi nu putem fără ei, dar nici ei fără noi nu pot, aşa că trebuie să convieţuim împreună şi important este ce lăsăm în urmă”.

Întrebată dacă a fost impresionată vreodată de gesturile unui bărbat, fosta mare canotoare a spus că atenţiile materiale au contat mai puţin pentru ea. ”Sunt multe gesturi frumoase pe care le-au făcut bărbaţii pentru mine, dar asta nu înseamnă neapărat să primeşti cadouri scumpe. Asta nu contează, gestul contează în primul rând. Atunci când primeşti felicitări de la bărbaţi este un lucru extraordinar de frumos”, a mai spus Elisabeta Lipă.

În ceea ce priveşte modelul feminin pe care l-a avut în cariera sa, Elisabeta Lipă afirmă că a fost influenţată de mai multe persoane: ”Nu pot spune că am avut doar un model feminin. Eu am încercat să iau de la fiecare tot ceea ce am considerat eu că îmi face bine şi că mă ajută să progresez în cariera mea. Nu am avut neapărat un model feminin”.

În vârstă de 54 de ani, Elisabeta Lipă este cea mai titrată canotoare a României, participând la şase ediţii ale Jocurilor Olimpice, de fiecare dată clasându-se pe podium. Are în palmares cinci medalii de aur, două de argint şi una de bronz la Jocurile Olimpice, iar la Campionatele Mondiale de canotaj a cucerit o medalie de aur, 9 de argint şi două de bronz.

În perioada 2015-2017 a ocupat funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului. Elisabeta Lipă este căsătorită şi are un băiat.

Spynews
Laura Cosoi, primul interviu după ce a devenit mamă pentru a patra oară. Frumoasa prezentatoare TV s-a întors deja pe platourile de filmare / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce să pui în maioneza de casă pentru a-i da cel mai bun gust. Un simplu ingredient îi dă o savoare de care nu te mai saturi
Capital.ro
S-a dat ordin la nivel național până pe 11 august. Poliția Română avertizează conducătorii auto
Playtech.ro
Antonia, în cea mai transparentă rochie! Are un posterior prea obraznic, a lăsat la vedere chiar TOT
DailyBusiness
În atenția tuturor românilor care au cont la bancă! Ce trebuie să facă aceștia în 2024
Adevarul
Impactul declarațiilor ÎPS Teodosie: Normele religioase stricte lasă urme care persistă și în viața adultă ANALIZĂ
Spynews
Cine este și cum arată soția lui Adrian Nartea, Alina Ferinceac. Imagini de colecție cu cei doi
Spynews
Împăcați, dar pe ascuns! Cum au încercat Bianca Drăgușanu și Gabi Bădălău să fenteze paparazzii! I-am prins la întoarcerea din escapada secretă /VIDEO SAVUROS
Evz.ro
Alfred Bulai, pe urmele lui Cristi Borcea. Este imaginea anului
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Imagini dureroase cu Nicu Covaci în sicriu. Trupul neînsuflețit al artistului a fost depus la Filarmonica din Timișoara
Cancan.ro
Oana Niculescu Mizil, transformată TOTAL de când e o femeie singură! A rupt plaja-n două când s-a ridicat de pe şezlong
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Când vor intra pensiile recalculate pe card! Data la care se livrează pensiile în luna septembrie
Capital.ro
Mașinile au interzis. Măsura intră în vigoare de mâine, 7 August
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Adrian n-a mai apucat să se însoare! Cine e, de fapt, jandarmul mort în accidentul din Cluj
substantial.ro
Activisti vandalizează vila lui Lionel Messi în Ibiza ca formă de protest climatic
MediaFlux
PENSIONARII care vor pierde BANI de la 1 septembrie LA RECALCULARE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!