DNA a trimis în judecată doi oameni de afaceri. Prejudiciu de 3 milioane de euro

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată a lui radu Gheorghe şi a Claudiei Căpitanu, pentru evaziune fiscală şi alte fapte asimilate corupţiei.
Alina Costache
08 mart. 2019, 09:50
DNA a trimis în judecată doi oameni de afaceri. Prejudiciu de 3 milioane de euro

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului 

RADU GHEORGHE, administrator al unei societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: 
– evaziune fiscală în formă continuată, 
– transmitere fictivă a părților sociale. 

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: 
În perioada iunie 2009 – noiembrie 2010, inculpatul Radu Gheorghe, în calitatea menționată mai sus, a înregistrat în contabilitate un număr de 730 de facturi fiscale privind achiziții de cereale și servicii de transport marfă, emise de cinci societăți comerciale, fără a avea la bază operațiuni reale, în valoare totală de 46.096.675 de lei.
Ca urmare a acestui demers a fost cauzat un prejudiciu bugetului de stat în valoare totală de 8.506.600 de lei, din care 8.449.012 de lei TVA dedus ilegal și 57.588 de lei impozit pe profit.
În cursul lunii octombrie 2010, în scopul sustragerii de la urmărirea penală, inculpatul Radu Gheorghe a cesionat în mod fictiv activele și pasivele firmei pe care o administra unor cetățeni străini.
Agenția Națională de Administrare Fiscală (A.N.A.F.) s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 8.514.885 lei. 

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator, asupra unor imobile ce aparțin inculpatului Radu Gheorghe. De asemenea, aceeași măsură a fost dispusă și asupra unor sume de bani ridicate de la același inculpat.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei 

CĂPITANU CLAUDIA, administrator al unei societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală. 

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: 
În perioada martie 2009 – iunie 2010, inculpata Căpitanu Claudia, în calitatea menționată mai sus, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaților fiscale, a omis, cu intenție, să evidențieze în contabilitate sau în alte documente legale (declarații, deconturi TVA, situații financiare, bilanțuri ș.a.) operațiunile comerciale efectuate sau veniturile realizate, în sumă totală de 20.709.583 lei.
Veniturile respective au fost obținute din tranzacționarea de către societatea inculpatei a unor produse, servicii sau lucrări în domeniul construcțiilor. 
Ca urmare a acestui demers a fost cauzat un prejudiciu bugetului de stat în valoare totală de 7.247.447 lei din care 3.313.576 lei cu titlu de impozit pe profit și 3.934.871 lei cu titlu de TVA.

Agenția Națională de Administrare Fiscală (A.N.A.F.) s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 7.247.447 lei. 

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator, măsura sechestrului asigurator precum și a popririi asiguratorii asupra bunurilor, respectiv conturilor bancare deținute de inculpata Căpitanu Claudia, până la concurența prejudiciului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză. 

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Activiștii obțin suspendarea ordinului de împușcare a ursului agresor din Trento
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!