Diaconescu a apelat, mai întâi, la fostul său patron, Dan Voiculescu, pentru care a lucrat în anii ’90.
Patronul OTV a apelat şi la compania rusă DIP Sovgroup Moscova a lui Alexandr Doivciuk, despre care se spune că ar funcţiona ca paravan pentru serviciile secrete ruse. Tot din Rusia este şi compania Joint Stock Company Technology Invest Services Energy. Această firmă ar fi negociat preluarea Oltchim, însă a refuzat să mai depună ofertă pentru licitaţie.
Diaconescu a făcut oferte şi pentru Sokar din Azerbaidjan, care deja vrea să intre pe piaţa românească cu un lanţ de benzinării.
Nu în ultimul rând, DD a cerut „ajutor ” şi unui grup de oameni de afaceri israelieni, reprezentat de către Gheorghe Alexandru Hetel, dar şi unor companii din Emiratele Arabe Unite.
Până acum, Diaconescu nu a avut succes la niciuna din aceste companii.
Premierul Victor Ponta a declarat, joi seara, la România TV, că informaţia conform căreia Dan Diaconescu ar dispune de 46 milioane euro într-o bancă din Olanda este falsă, iar acesta nu a depus până în prezent vreo dovadă că are banii pentru Oltchim.
Întrebat cum comentează documentul conform căruia o firmă olandeză garantează că Dan Diaconescu dispune de 46 milioane euro într-o bancă din Olanda, premierul a afirmat că această informaţie este una falsă. „Este o informaţie falsă. Nu a depus dovada că are banii. Nu este adevărat, nu există„, a spus Ponta.