Moţiunea simplă iniţiată de PNL şi USR la adresa ministrului Justiţiei va fi votată în plenul Camerei Deputaţilor din 20 martie, zi în care va fi votată şi cea prin care Opoziţia cere demiterea ministrului Eugen Teodorovici.
Săptămâna trecută a fost dezbătută în plenul Camerei Deputaţilor moţiunea simplă iniţiată de Opoziţie la adresa lui Tudorel Toader, însă şedinţa în care trebuia să se voteze a fost suspendată din lipsă de cvorum, după ce grupul parlamentar al PSD a decis să nu se prezinte la vot.
Social-democraţii i-au reproşat ministrului Justiţiei faptul că nu a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă în privinţa Codului Penal şi Codului de Procedură Penală, aşa cum s-a stabilit în CEx al PSD.
La dezbatere, Florin Iordache l-a întrebat pe Tudorel Toader când o să adopte o OUG pentru punerea în acord a articolelor declarate neconstituţionale de CCR în Codul Penal şi din cel de Procedură Penală, aşa cum s-a stabilit în CEx-urile PSD, şi i-a cerut explicaţii în privinţa transformării Secţiei de anchetare a magistraţilor în direcţie.
Luni, liderii coaliţiei, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, s-au întâlnit însă nu au discutat situaţia lui Tudorel Toader.
Referitor la ministrul Justiţiei, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marţi că nu şi-a schimbat părerea despre Tudorel Toader, spunând că „dacă îi deranjează pe aşa de mulţi probabil că face şi ceva bine. Ministrul nu poate să mulţumească pe toată lumea”.
Întrebat dacă ministrul Justiţiei ar trebui să vină şi să vă prezinte OUG din Justiţie solicitate de social-democraţi, liderul ALDE a spus că aceste acte normative au fost asumate şi de Toader.