Mihai Tudose, atac dur la ministrul Cuc: Lăutăria pe post de competenţă guvernamentală marca Teleorman, Giurgiu, Neamţ

Fostul premier Mihai Tudose lansează un atac la adresa actualului ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, fost ministru pe același domeniu și în cabinetul condus chiar de Tudose. Mihai Tudose îl acuză pe Cuc de minciună și încompetență.
Filip Stan
14 mart. 2019, 09:06
Mihai Tudose, atac dur la ministrul Cuc: Lăutăria pe post de competenţă guvernamentală marca Teleorman, Giurgiu, Neamţ

„Despre Cuc… Și minciunile lui. Și incompetența lui. Cum a vrut el să facă și nu a fost lăsat…..

Supracontractarea reprezintă posibilitatea ca, în cazul în care există proiecte, suma alocată să fie mărită până la 150%. Adică să încheie contracte de finanțare pentru proiecte peste suma alocată.

În 20 septembrie 2017, Rovana Plumb spunea: „Pe de altă parte am mărit rata de supracontractare pe fiecare domeniu în parte, care este susținut din fonduri europene. Supracontractarea a fost mărită cu 150 % pe fiecare program.”

Citeşte şi: Ministrul Transporturilor a dezvăluit ce face pe 15 martie, la ora 15.00

Deci exista posibilitatea legală să se supracontracteze de către Autoritatea de Management pentru POIM! Dacă existau proiecte. Să spună ce proiecte avea să supracontracteze.

La finalul lui 2017 situația pe Programul Operațional Infrastructură Mare, pentru liniile de finanțare pe domeniul transporturilor a fost:

Contractarea la nivel de program (Programul Operațional Infrastructură Mare) a crescut de la 5,5% în 2016 la aprox. 50% la final de 2017. Astfel, s-a înregistrat un progres semnificativ la nivelul:
Axei Prioritare (AP) 1 – Îmbunătăţirea mobilităţii prin dezvoltarea reţelei TEN-T și a metroului (rată de contractare 75%)

Au fost depuse spre evaluare 16 proiecte în valoare totală eligibilă de 19.875.412.094 lei, din care 11 Contracte de Finanțare au fost semnate în valoare totală eligibilă de 15.813.634.288 lei. Rata de contractare a fost de 75%.

S-au executat lucrări pe proiectele feroviare fazate Sighișoara-Coșlariu (25,62%) și Coșlariu-Simeria (48,4%) și proiectul nou Simeria-km 614 (0,43%). S-au executat lucrări pe proiectele rutiere fazate Lugoj-Deva (53,30%), Timișoara-Lugoj (100%) și proiectul nou Tg. Mureș–Câmpia Turzii (27,22%). Pentru autostrada Sibiu-Pitești a avut loc deschiderea ofertelor (secțiunea 1 – 26.10.2017, secțiunea 5 – 27.10.2017). Pentru Autostrada de Centură București – Centura Sud, procedura de licitație pentru proiectare și execuție a fost lansată în data de 8.07.2017, ofertele fiind în evaluare. Pentru proiectul Pod peste Prut la Ungheni obținerea avizului de mediu este blocată.

Au fost executate lucrări pentru proiectele M2.Berceni-Pipera, M4.Parc Bazilescu-Străulești (83,26%), M5.Râul Doamnei-Eroilor (60,73%). A fost finalizată pregătirea proiectului M6.1Mai-Otopeni, acesta fiind transmis la COM în data de 24.12.2017. Cheltuielile declarate la Comisia Europeană sunt de 778.373.627 euro, din care fonduri FC 583.780.220 euro. Sumele rambursate de către CE sunt de 525.402.198 euro, 5,43% din alocarea UE aferentă axei prioritare 1.

Axa Prioritară 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient (rată de contractare 31%)

Au fost depuse 31 de proiecte în valoare totală eligibilă de 3.392.559.600 lei, din care 22 Contracte de Finanțare au fost semnate în valoare totală eligibilă de 3.200.984.979 lei.

Rata de contractare a fost de 30,36%.

S-au executat lucrări pe proiectele rutiere fazate DN73 Pitești-Brașov (31%) si DN76 Deva-Oradea (56,16%).

Pentru Autostrada Sibiu-Brașov, Contract revizuire Studiu de Fezabilitate – în derulare, termen estimat pentru finalizare/reactualizare SF: august 2018. Pentru Autostrada Suplacu de Barcău Borș Secțiunea 3C Documentația de Atribuire pentru relicitarea acestei secțiuni a fost publicată în SEAP în 23.08.2017. Proiectul „Fazarea proiectului reabilitarea infrastructurii de mișcare a Aeroportului Craiova” în valoare de 5,1 mil euro, se află în etapa de implementare.

A fost semnat contract de finanțare pentru proiectul “Autostrada Sebeș-Turda”.

Cheltuielile declarate la Comisia Europeană sunt de 230.984.350 euro, din care fonduri FEDR 173.238.263 euro. Sumele rambursate de către CE la data de 31.12.2017 sunt de 155.914.436 euro, 9,73% din alocarea UE aferentă axei prioritare 2.

P.S. Îmi cer scuze pentru limbajul tehnic, dar l-am folosit pentru acuratețe și pentru analiza exactă a incompetenței, amatorismului, a faptului că acest om habar nu are despre ce vorbește… Lăutăria pe post de competență guvernamentală marca Teleorman, Giurgiu, Neamț.”, conchide fostul premier.

DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Spynews
Alina Eremia a ajuns să se îmbolnăvească din cauza standardelor. Ce spune artista despre schimbările prin care a trecut
Bzi.ro
Ce va face Irinel Columbeanu de Sărbătorile Pascale: Ce meniu special va avea la azilul de bătrâni
Fanatik.ro
Băutura care are rolul de a preveni apariția unui AVC. E una dintre cele mai consumate din lume și e recomandată de medicul Vlad Ciurea
Capital.ro
Amendă pentru românii care folosesc numerar. Obligația legală când ai bani cash. Fiscul nu mai iartă
Playtech.ro
Oraşul din afara ţării populat de români. Aici sunt peste 500.000 de cetăţeni de-ai noştri
DailyBusiness
Vouchere de vacanță 2025. Guvernul aprobă normele de accesare! Ce trebuie să facă bugetarii pentru decontare
Adevarul
Orban o abandonează pe Lasconi și n-o mai susține în alegeri: „N-are nicio șansă”. Pe cine mizează acum
wowbiz.ro
Al patrulea deces la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași! Gabriela Ștefănescu este doctorița care a fost găsită moartă după ce a participat la un simpozion medical. Ce au arătat rezultatele venite de la INML
Spynews
Noua teorie a lui Alex Bodi despre femeile independente. Cum îi pune afaceristul la punct pe bărbații care au uitat să fie stâlpul familiei
Spynews
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia rămas bun de la el
Evz.ro
BCR, sfaturi financiare de Sărbători. Cum pot românii să economisească
Ego.ro
Ce a pățit Armin. Nicoară, imediat după ce a devenit tată! Probleme cu botezul și... EXCLUSIV
Prosport.ro
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist
kanald.ro
Criminalul din Băleni, care a ucis și batjocorit o femeie de 80 de ani, a fost trimis în judecată! Ce a făcut acesta după ce i-a luat viața bătrânei
Cancan.ro
Bianca Drăgușanu, GOALĂ în public! S-a dezbrăcat în fața celor prezenți și apoi și-a... GALERIE FOTO
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Marele actor de care românii s-au despărțit cu durere. A fost cel mai bun. Nu poate fi uitat
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
stirilekanald.ro
Imagini cutremurătoare cu Rareș Ion, tânărul care a murit după supradoză, filmate de Maru. Se vede clar cum i-a procurat substanțe interzise, deși neagă că ar avea o implicare. Prietena lui Rareș rupe tăcerea: "Își bătea joc de el"
Cât de periculoasă este vopseaua de ouă. Atenționarea specialiștilor pentru sănătatea noastră
MediaFlux
Taxa ”ascunsă” la plata cu cardul. La ce trebuie să fim atenți
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
„Farmacia verde” din curte. Cristela Georgescu dezvăluie secretele unei plante-minune: Uscați sau faceți ceai