Constantin Roibu: Dan Diaconescu mi-a propus să mă întorc la Oltchim

Fostul director al Oltchim, Constantin Roibu, a vorbit, la România TV, despre situaţia combinatului. El a dezvăluit că, după câştigarea licitaţiei pentru privatizarea Oltchim, Dan Diaconescu i-a propus să se întoarcă în combinat.
Romania TV
28 sept. 2012, 18:42
Constantin Roibu: Dan Diaconescu mi-a propus să mă întorc la Oltchim

În plin scandal privind privatizarea combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, fostul director Constantin Roibu a vorbit, vineri seară, la România TV despre situaţia companiei. El a afirmat că se aştepta la probleme în procesul de privatizare, deoarece caietul de sarcini nu a fost întocmit corect, în opinia sa.

Roibu a respins şi informaţiile potrivit cărora el ar fi fost cel care l-a adus pe Dan Diaconescu la Oltchim, dar a admis că adjudecatarul licitaţiei i-a propus să revină la conducerea combinatului.

Iată cele mai importante declaraţii făcute la România TV de Constantin Roibu:

Mă aşteptam să apară probleme deoarece caietul de sarcini consider că nu a fost suficient de clar. În caietul de sarcini trebuia să se specifice de la început şi existenţa banilor.

Până în anul 2006 inclusiv acest combinat a  realizat profit. Au fost trei ani în care a mers în pierdere din cauza lipsei de materie primă. Am operat o diminuare a capitalului social, de 8 milioane.

500 de milioane de euro s-au investit în combinat.

De la Arpechim la Oltchim nu vin 15% din materii prime, deci informaţia e incorectă. Materiile prime pentru Oltchim vin din partea de petrochimie care a aparţinut Arpechimului.

Întrebat dacă i-a oferit consultanţă lui Dan Diaconescu, Roibu a răspuns: „Nu i-am dat niciun fel de consultanţă. Am avut o discuţie, după ce a fost declarat câştigător, dacă vreau să mă întorc în combinat în situaţia în care preia combinatul. În situaţia în care se funcţionează integrat cu petrochimia, mă întorc. Dar nu mă întorc să mă chinui ca în ultimii ani şi să produci pierderi”

Nu există nicio legătură între mine şi Dan Diaconescu„, a spus, destul de iritat, Constantin Roibu, deranjat de răspândirea zvonului că el ar fi fost cel care l-a adus pe proprietarul OTV la Oltchim. „Nu eu l-am adus pe Dan Diaconescu la Oltchim. Faptul că am vorbit cu dânsul la Oltchim nu înseamnă că eu l-am adus. Vorbea frumos despre mine pentru că încerca să mă convingă să mă întorc dacă va fi proprietar. Până la urmă a spus că aduce management străin la Otlchim”.

„Discuţia a fost că dacă mă întorc, mă întorc cu oamenii cu care am lucrat. Sunt în jur de 18 până la 20 de oameni, de diverse specialităţi. Şi aici vorbesc şi de directorii pe parte de petrochimie de la Piteşti. Oamenii nu sunt condiţionaţi de mine. Faptul că au rămas pe posturi în Oltchim vorbeşte de la sine. Eu nu i-am condiţionat pe ei, nici ei pe mine”.

Am avut o convorbire cu domnul Videanu despre memorandumul semnat în 2009 când dânsul era ministrul Economiei, memorandum semnat în guvern şi care a ajuns şi la Bruxelles”.

„Oamenii sunt alarmaţi pentru că oameni nu ştiu ce se va întâmpla cu combinatul mai departe şi dacă mai au locurile de muncă asigurate”, a punctat Constantin Roibu.

„Eu am avut mai multe discuţii cu oamenii. Fiind în greva foamei înainte de a se depune ofertele, le-am explicat că nu este bine pentru că s-ar putea să fie acuzaţi pentru ratarea privatizării. Eu nu aveam nicio calitate să ameninţ pe cineva că îl dau afară, pentru că aveam deja demisia depusă. Eu nu mai eram director”.

„Mă tem de DNA, chiar dacă nu am motive. Orice om are o tresărire”.

Un ziarist care mi-a cerut şi bani şi care mi-a oferit şi discount dacă îi dau banii repede a publicat tot felul de informaţii false, fiind plătit de PCC cu 10.000 de euro ca să fiu atacat„, a spus Roibu. Jurnalistul Tiberiu Pârnău a respins acuzaţiile de şantaj, dar Constantin Roibu a afirmat că are pe e-mail mesajul cu „oferta” primită de la acesta.

„Toată imaginea care mi s-a făcut în ultimii trei ani este făcută de el. Tot ce spune sunt numai dezinformări. Ce legătură are fiul meu şi firma lui? Firma aceea nu face vopsitorie. Că s-a cumpărat vopsea pe bază de ofertă, e una. Totul este foarte legal. Nu s-a făcut marea căpuşală la nivel că au fost cumpărări de 100.000 de euro pe an. La o cifră de afaceri de 400 de milioane pe an, nu văd unde este problema”.

„Domnul Vlădescu (fostul ministru al Finanţelor, n.r.) a fost consultantul PCC. Şi dacă tot sunt rapoarte, poate spun şi de câte ori a intrat PCC cu consultantul în Ministerul Economiei”.

„Dacă găsiţi un singur angajat care să spună că eu în 23 de ani am spus vreodată unui om «du-te şi votează cu X sau cu Y», eu merit să fiu pedepsit”.

„Cea mai mare greşeală care s-a făcut a fost oprirea activităţii combinatului pe 22 august”.

„Domnul Diaconescu ori este dezinformat, ori… În urma sesizărilor şi în special a celor făcute de Ziarul de Vâlcea a venit Corpul de control al ministerului şi a luat copii după documente, după contractele la care erau aceste sesizări pentru a face verificări. Iar a face comentarii că s-ar fi luat documente să se şteargă urmele vizavi de partide politice… noi nu am făcut niciodată”.

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Cutremur în România. Ion Iliescu a primit decizia. Procurorii n-au avut milă
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Șoșoacă ne aruncă în lumea a treia. Niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cum arăta Iustina Loghin de la Insula Iubirii, înainte de operațiile estetice făcute cadou de Cornel 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Vor plăti mai puțin. Decizie pentru cei care alimentează cu motorină. Ordin la Guvern azi, 18 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Scrisoarea de garanție bancară – un instrument financiar din ce în ce mai popular în România
MediaFlux
REDUCERI la facturile de ENERGIE ELECTRICĂ
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'