Atac în Olanda. Un suspect a fost reţinut

Forţele antiteroriste olandeze au arestat la Utrecht încă un suspect, în vârstă de 40 de ani, ”suspectat că este implicat în atacul armat”, a anunţat parchetul, precizând că ”rolul (acestuia) face obiectul unor noi investigaţii” şi că doi bărbaţi, în vârstă de 23 şi 27 de ani, reţinuţi luni în legătură cu atacul au fost eliberaţi.
Filip Stan
20 mart. 2019, 09:46
Atac în Olanda. Un suspect a fost reţinut

Implicarea noului suspect nu este clară încă, potrivit Ministerului Public olandez. Principalul suspect, Gokmen Tanis, în vârstă de 37 de ani, este reţinut în continuare.

Bărbatul în vârstă de 40 de ani a fost arestat marţi după-amiaza de ofiţeri puternic înarmaţi, la Utrecht, a precizat poliţia într-un comunicat, relatează The Associated Press., citată de news.ro.

Premierul olandez Mark Rutte a depus un buchet de flori la un memorial improvizat, la Utrecht, în memoria victimelor atacului armat într-un tramvai, luni dimineaţa, soldat cu trei morţi şi trei răniţi grav.

Rutte şi ministrul Justiţiei Ferd Grapperhaus au vizitat împreună memorialul şi au depus flori la baza unui copac, în apropierea intersecţiei aglomerate în care un bărbat a deschis focul, luni, într-un tramvai, omorând trei persoane şi rănind grav alte trei.

Un mic desen cu Miffy, un iepure alb din cărţi pentru copii, care ţine în braţe o inimă roşie a fost agăţat în copac. Ilustratorul Dick Bruna, cel care a creat popularele cărţi pentru copii ”Miffy” este originar din Utrecht.

Geert Wilders a cerut ca ministrul Justiţiei Ferd Grapperhaus să demisioneze, după ce s-a dezvăluit că principalul suspect în atacul armat în tramvau, la Utrecht, a fost eliberat recent din închisoare după ce s-a angajat să coopereze cu autorităţile, news.ro.

Liderul Partidului Libertăţii (PVV, extremp dreapta), cunoscut prin poziţia sa împotriva islamului, a declarat în urma unei sesiuni de comemorare a celor trei persoane ucise luni că Grapperhaus este responsabil de faptul că suspectul circulă liber. ”Tu eşti responsabil politic de asta”, a declarat Wilders în parlamentul olandez, la Haga. ”Trebuie să demisionezi, să pleci de acolo”.

Suspectul, Gokmen Tanis, născut în Turcia, a fost inculpat de viol în 2017 şi a fost încarcerat în dosar din august în septembrie 2017, iar apoi de la 4 ianuarie, pentru că a refuzat să colaboreze cu autorităţile care investighează cazul. El a fost eliberat la 1 martie, după ce s-a angajat să coopereze.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce să pui în ciorba de burtă ca să aibă un gust și o aromă deosebită. Ingredientul final e cel mai important
Capital.ro
Ungaria e blocată. Viktor Orban a dat ordinul peste graniță. Este oficial
Playtech.ro
Doamne cum arăta înainte ispita Diandra înainte de operațiile estetice. Imagini șoc, pe care le-ar vrea șterse de pe internet
DailyBusiness
RECORD PENTRU AUR. A atins cel mai mare nivel din istorie
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
V-ați încheiat nasturii, dar nu ați știut asta. Marea diferență între bărbați și femei
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Dansul mirilor de la nunta lui Andrei și a Cristinei Rotaru. Fanii și-au făcut cruce când au văzut! VIDEO
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Serviciul militar se reintroduce din ianuarie 2025. Vor fi recrutați bărbații de peste 18 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Croaţia reintroduce serviciul militar obligatoriu pentru tineri începând din 2025
MediaFlux
A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA PENSIILOR MAJORATE! Vine POȘTAȘUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...