Creşte numărul de cazuri suspecte de sclavie modernă. Sunt implicaţi mulţi minori

Numărul cazurilor de sclavie modernă în care sunt implicaţi copii britanici s-a dublat în 2018 în contextul în care bandele criminale exploatează şi se folosesc de minori să vândă droguri, a anunţat miercuri Agenţia privind infracţionalitatea naţională (National Crime Agency, NCA), relatează Reuters.
Iulian Tudor
20 mart. 2019, 13:30
Creşte numărul de cazuri suspecte de sclavie modernă. Sunt implicaţi mulţi minori

Numărul de cazuri suspecte de minori supuşi sclaviei raportat guvernului anul trecut pentru acordarea de sprijin instituţional a crescut la 1.421, de la 676 în 2017, iar poliţia este tot mai îngrijorată de „reţelele din comitate” pentru traficul de droguri, în care bandele folosesc copii pentru a vinde produsele.

În jur de două treimi dintre aceste cazuri – 987 – au fost legate de exploatarea prin muncă despre care se crede că a constat în traficul de droguri, în timp ce celelalte au fost în mare parte legate de abuzurile sexuale, potrivit raportului anual al NCA privind sclavia modernă.

În total, în jur de 7.000 de posibile victime ale sclaviei au fost descoperite în Marea Britanie anul trecut, în creştere cu o treime faţă de 2017, după cum a dezvăluit Fundaţia Thomson Reuters luna trecută.

Exploatarea prin muncă – ce implică de la bărbaţi care lucrează în spălătorii auto şi până la copii forţaţi să transporte droguri – a rămas cea mai răspândită formă de sclavie, cele mai multe posibile victime fiind din Marea Britanie, Albania şi Vietnam, la fel ca în 2017, potrivit datelor din raport.

„Creşterea este fără îndoială rezultatul unui grad de conştientizare sporit, înţelegerii şi sesizării cazurilor de sclavie modernă”, a spus directorul adjunct al NCA, Roy McComb.

Se estimează că mii de copii din Marea Britanie sunt folosiţi pentru a transporta droguri din oraşe în zonele rurale – cei mai mulţi cu vârste între 15 şi 17 ani – şi mulţi sunt prinşi în traficul de droguri prin împrumuturi sau ameninţări de răpire, violenţă şi viol, susţine NCA. Iar victimele sunt tot mai tinere, în condiţiile în care bandele vizează copii prin social media sau prin şcoli, centrele pentru orfani şi adăposturi pentru cei fără locuinţă, potrivit unui raport NCA din ianuarie.

Numărul numerelor de telefon legate de traficul „reţelelor din comitate” şi identificate de poliţie a crescut de mai bine de trei ori anul trecut până la 2.000, indicând amploarea problemei, se menţionează în document.

În pofida faptului că este considerată un lider global în demersul anti-sclavie, Marea Britanie reevaluează în prezent o lege din 2015 în domeniu, în contextul criticilor că aceasta nu este utilizată pe deplin pentru a-i băga pe traficanţi în închisoare, a determina firmele să pună capăt muncii forţate sau a ajuta victimele.

În Marea Britanie se află cel puţin 136.000 de persoane supuse sclaviei moderne, potrivit Indexului Global asupra sclaviei realizat de grupul de apărare a drepturilor omului Walk Free Foundation – o cifră de zece ori mai mare decât o estimare a guvernului din 2013.

Spynews
Matteo și-a cerut iubita de soție! Cum a avut loc momentul special: ”Nu a înțeles nimic” | VIDEO
Bzi.ro
Elena Merișoreanu a ajuns pe perfuzii! Ce a pățit îndrăgita cântăreață
Fanatik.ro
Leguma din România care a avut un randament de vis. Au ieșit pe plus toți cei care au cultivat așa ceva
Capital.ro
A lovit tragedia! Marele sportiv al ţării s-a stins. L-a ucis un șofer beat, chiar pe trotuar
Playtech.ro
Antonia, apariție de INFARCT. A dansat la bară provocator. Numai Velea o vede așa.
DailyBusiness
Șoferii tineri primesc o VESTE PROASTĂ! Ce vor liderii UE să le interzică
Adevarul
Disperare în vreme de război: un ucrainean de 28 de ani s-a căsătorit cu soacra sa pentru a se muta în străinătate
Spynews
Elena Udrea, mesaj pentru fiica ei, în prima zi de școală, din spatele gratiilor: „O durere pe care nu o pot descrie”. Adrian Alexandrov a însoțit-o pe Eva
Spynews
Momente emoționante pentru Mihai Petre și soția lui, Elwira! Cei doi au fost surprinși în prima zi de școală a fiicelor cuplului! | PAPARAZZI
Evz.ro
De ce România nu poate doborî dronele rusești care încalcă spațiul aerian
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor
Cancan.ro
De ce a fost ucisă Marina Gavril, de fapt. S-a aflat motivul crimei din Brăila! 😲
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
„M-a împietrit de tot durerea ta…” Un tânăr de 18 ani și-a pierdut viața în timp ce se întorcea de la muncă
Capital.ro
Elena Udrea suferă cumplit. Alexandrov i-a rupt inima: O durere pe care n-o pot descrie în cuvinte
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
VIDEO "M-a apucat de gât, m-a izbit de spătarul patului şi m-a strangulat extrem de tare". Mărturia înfiorătoare a unei femei despre Andrew Tate. Victima îl acuză de abuz, după 10 ani
substantial.ro
Foști oficiali militari americani sprijină candidatura Kamalei Harris și critică sever pe Donald Trump
MediaFlux
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE din SUA! E bomba ZILEI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...