„Arhitectul” campaniei Trump a vorbit în fața elitei intelectuale române despre provocările alegerilor prezidențiale americane din 2020, despre marketingul politic revoluționar și despre cum a reușit să-l „vândă” pe Donald Trump poporului american.
Brad Parscale a divulgat strategiile electorale care au schimbat America și care au creat „poate cel mai mare succes din istoria recentă a Americii”, odată cu alegerea lui Trump ca președinte: „Toți americanii, indiferent de starea socială, sunt pe Facebook. Mi-am dat seama că, dacă ne conectăm cu ei, vom schimba aceste alegeri”, afirmă acesta. „Și nu am făcut doar atât. Noi am schimbat întreg jocul.”
Echipa lui Donald Trump a investit sume record în promovarea online: „50% din bugetul nostru total a mers pe digital. Cel mai mare procent din istorie”, susține Parscale. „Echipa lui Hillary Clinton a făcut 66.000 de spoturi publicitare vizuale. Echipa mea a făcut 5.9 milioane.”
Parscale a oferit indicii despre viitoarea campanie prezidențială a lui Trump: „Am început să ne construim o rețea în întreaga țară. În 2016, aveam 700.000 de voluntari în echipă. În 2020, vom avea 1.6 milioane de voluntari. Pe lângă asta, soluțiile noastre digitale vor fi mai mari și mai bune.”
Totodată, Parscale a infirmat acuzațiile referitoare la utilizarea softurilor Cambridge Analytica în campania din 2016: „De la Cambridge Analytica, am angajat doar staff-ul. Nu am folosit niciodată programele lor de colectare a datelor, nu știu cum funcționează.”
„Știm exact cum să-l vindem pe Trump, știm exact cine îl vrea”. „Imediat ce începi să explici, pierzi publicul”, susține Parscale. „Oamenii vor slujbe, vor securitate, nu le pasă deloc cum obțin aceste lucruri. Nu le pasă ce e în tort, ei doar vor tortul. Așa că, nu explica, doar fă-o!”.
Întrebat în exclusivitate pentru DC News ce sfaturi ar da pentru îmbunătățirea strategiei electorale dacă ar fi șeful de campanie al unui candidat român, Parscale a răspuns: „Soluțiile sunt în digital, nu în media mainstream. M-aș concentra pe obținerea banilor marilor corporații, nu pe donațiile mici ale cetățenilor de rând. „
Printre cei prezenți la conferință s-au numărat foști prim-miniștri, senatori, europarlamentari și numeroși academicieni.