Comisia Europeană nu va interzice echipamentele Huawei Technologies

Comisia Europeană va cere statelor UE să facă schimb de date mai ample pentru combaterea riscurilor de securitate legate de reţelele 5G, dar va ignora apelurile Statelor Unite de a interzice echipamentele Huawei Technologies, au declarat patru persoane apropiate situaţiei, citate de Reuters.
Iulian Tudor
24 mart. 2019, 07:41
Comisia Europeană nu va interzice echipamentele Huawei Technologies

Comisarul pentru sectorul digital, Andrus Ansip, va prezenta recomandările marţi. În timp ce recomandările nu au putere legală, vor avea influenţă politică care ar putea conduce la adoptarea unor legi naţionale în ţările UE.

Statele Unite au cerut Europei să blocheze accesul pe piaţă al echipamentelor Huawei, afirmând că acestea pot fi folosite de guvernul chinez pentru activităţi de spionaj, potrivit news.ro.
Huawei a respins cu tărie acuzaţiile, iar la începutul acestei luni a dat în judecată guvernul american din acest motiv. Ansip va spune statelor UE să se folosească de instrumentele stabilite în cadrul directivei UE privind securitatea reţelelor şi sistemelor informaţionale, respectiv directiva NIS, asoptată în 2016, şi legea pentru securitate cibernetică adoptată recent, au spus sursele.

Citeşte şi SUA avertizează explicit Germania să nu utilizeze reţele 5G ale companiei chineze Huawei

De exemplu, statele membre ar trebui să dacă schimb de informaţii şi să se coordoneze în privinţa studiilor de impact referitoare la riscurile de securitate şi în privinţa certificării dispozitivelor conectate la internet şi echipamentele 5G, potrivit news.ro.

Comisia nu va cere interzicerea la nivel european a Huawei, lider global în domeniul echipamentelor de reţele de telecomunicaţii, lăsând la latitudinea ţărilor membre să decidă în privinţa securităţii naţionale. Potrivit Comisiei, recomandările vor sublinia abordarea comună în privinţa riscurilor de securitate ale reţelelor 5G.

Recomandările Comisiei vor marca o poziţie mai fermă referitoare la investiţiile chineze, după ani de zile de deschidere faţă de China, care controlează 70% din oferta globală de materii prime necesare produselor high-tech.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Reduceri la facturile la energie. Cum se calculează consumul
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'