SIMONA HALEP – POLONA HERCOG 5-7, 7-6, 6-2 Goana după nr. 1 continuă la Miami Update

Simona Halep o învinge de Polona Hercog, 93 WTA, în turul al treilea al Miami Open, după un meci de aproape trei ore.
Filip Stan
24 mart. 2019, 12:42
SIMONA HALEP - POLONA HERCOG 5-7, 7-6, 6-2 Goana după nr. 1 continuă la Miami Update

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 2, a învins-o, duminică, în turul al treilea al Miami Open, cu scorul de 5-7, 7-6 (1), 6-2, pe slovena Polona Hercog, locul 93 WTA, prezentă pe tabloul principal ca lucky loser.

Simona Halep a fost încurcată de jocul extrem de variat al Polonei Hercog. Jucătoare slovenă mânuieşte foarte bine loviturile, intensitatea, efectul, lungimea şi amplitudinea mingilor. La cei 1,85 metri înălţime ai ei, Hercog poate servi constant cu 180 de kilometri/oră, apoi conduce jocul din bogata tehnică pe care o deţine. Ea foloseşte mult lovitura slice, o armă eficientă, duminică, împotriva Simonei Halep, lovitura scurtă şi venirile la fileu, acestea din urmă fiind la fel de inspirate în meciul cu jucătoarea română. Mingile slovenei ori sar prea mult, ori abia se desprind de la sol, ori vin plat, ori cu efect. În faţa acestui repertoriu, Halep a făcut cu greu faţă o bună perioadă din cele aproape trei ore petrecute pe teren duminică.

În plus, jucătoarea română a cedat iniţiativa, a jucat fără agresivitate, câutând mai mereu să contracareze jocul rivalei, decât să şi-l impună pe al ei. Halep a jucat scurt, nu şi-a mişcat adversara, iar aceasta, fără a fi sub presiune, şi-a putut etala întregul arsenal de lovituri. Deşi fostul lider WTA şi-a mai pierdut cumpătul în timpul meciului, ea a reuşit totuşi să se menţina aproape de adversara ei şi să preia controlul partidei atunci când ocaziile s-au ivit. Halep are din nou meritul de a nu fi cedat în momentele în care părea copleşită de jocul bine amestecat al adversarei, de a fi luptat chiar dacă precizia şi inspiraţia ei au fost la cote modeste. Şi, uşor, uşor, Hercog şi-a consumat inspiraţia, energia, iar Simona Halep a fost acolo, prelund soarta partidei, când slovena a scăpat-o din mână.

Jucătoarea română a cerut un time-out medical la scorul de 2-3, în primul set, pentru o problemă la genunchiul stâng, iar accdentarea poate explica o oarecare lipsă de mobilitate a ei.

Halep şi-a pierdut serviciul la 1-1, în primul set, după ce în ghemul anterior a avut o minge de break ratată. Hercog a păstrat avantajul break-ului până la 4-3, când sfătuită de Danei Dobre să joace şi ea contrascurta, Halep a egalat şi a luat apoi conducerea, cu 5-4. Însă jocul ceva mai bun al Simonei nu a continuat şi Polona Hercog şi-a impus din nou stilul tactic, câştigând setul cu 7-5, după 62 de minute de joc.

În setul al doilea, Halep a fost ceva mai atentă la serviciu, reuşind să şi-l fructifice până la 4-3. La acel scor, ea a reuşit un break, apoi a servit să închidă setul, dar Hercog nu i-a permis acest lucru şi a făcut rebreak-ul. Setul a ajuns apoi în tie-break, în care Halep a reuşit câteva din loviturile ei spectaculoase, impunând-se clar, cu 7-1, după două ore şi 10 minute de la start.

Decisivul a găsit-o pe Halep mult mai bine pregătită fizic. Epuizată, Hercog s-a prăbuşit sub numărul foarte mare de greşeli comise şi a câştigat doar două ghemuri, ambele pe propriul seviciu, la 0-0 şi la 3-1. Astfel, Simona Halep se impune cu 6-2 în decisiv, după două ore şi 50 de minute

Halep va evolua în optimi cu învingătoarea cu învingătoarea din meciul dintre rusoaica Daria Kasatkina, locul 22 WTA şi cap de serie numărul 14, şi amerianca Venus Williams, locul 43 WTA.

Calificarea în optimi este recompensată la Miami Open cu un premiu de 91.205 doalri şi cu 120 de puncte WTA.

Anul trecut, Simona Halep a ajuns până în turul al treila la competiţia din Florida, când a fost învinsă de poloneza Agnieszka Radwanska, scor 3-6, 6-2, 6-3. Jucătoarea română a obţinut cel mai bun rezultat la Miami în 2015, când a fost eliminată în semifinale de Serena Williams.

 LIVE VIDEO STREAMING AICI.

SIMONA HALEP – POLONA HERCOG 5-7, 7-6, al doilea set este decis la tie-break, urmează decisivul

SIMONA HALEP – POLONA HERCOG 5-7, Simona pierde primul set la Miami

Viitoarea adversară a Simonei ocupă locul 93 în clasamentul mondial şi este cunoscută pentru forța loviturilor sale. Sportiva noastră şi-a făcut deja tactica pentru duelul cu Hercog, care a trecut cu 7-6, 6-4 de Misaki Doi.

„Știu că Hercog are o lovitură puternică de forehand și servește bine. Va trebui să-mi ajustez poziția din teren și vom vedea ce va fi. Sunt încrezătoare”, a spus Simona Halep, într-o conferință de presă.

Românca nu a jucat deocamdată pe noul ”Central” de la Miami și abia așteaptă să o facă. ”Este un stadion foarte mare, dar este în același timp și plăcut. Sper să am șansa de a juca pe ’Central’, pentru că m-am antrenat acolo și mă simt foarte bine”, a explicat Halep.

SIMONA HALEP – POLONA HERCOG LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT. 

Născută la Maribor, Polona Hercog a început tenisul la 4 ani. Zece ani mai târziu, s-a mutat în Italia, unde s-a antrenat pentru a intra în circuitul profesionist. Cel mai bun loc pe care a ajuns în ierarhia WTA a fost 35.

În vârstă de 28 de ani, slovena a câștigat două titluri WTA la simplu și două la dublu, de-a lungul carierei.

SIMONA HALEP – POLONA HERCOG LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT. 

Cele două jucătoare s-au întâlnit o singură dată, în urmă cu 10 ani, când Simona nu avea încă un nume în tenisul mondial. Slovena s-a impus la Sofia, cu 7-6, 1-6, 6-2, pe zgură, suprafața favorită a sportivei noastre.

SIMONA HALEP – POLONA HERCOG LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT. 

Simona Halep a învins-o în turul precedent pe americanca Taylor Townsend, scor 6-1, 6-3, la capătul unui meci pe care campioana noastră îl consideră cel mai bun al său în 2019.

„Cred că a fost cel mai bun meci al meu de până acum. Mă simt mult mai încrezătoare, îmi simt jocul şi cred că mi-a plăcut şi stilul ei de joc. Atmosfera a fost bună, vremea la fel. Am numai impresii pozitive despre acest meci. A fost cu adevărat bine, un meci foarte frumos”, a spus Halep.

SIMONA HALEP – POLONA HERCOG LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT. Naomi Osaka, eliminată în turul 3 la Miami, Serena Williams a abandonat

 
 Japoneza Naomi Osaka, Nr.1 mondial, a fost eliminată sâmbătă în turul 3 al turneului WTA de la Miami (Florida), dotat cu premii totale de 9.035.428 dolari, în timp ce fosta regină a tenisului feminin Serena Williams a abandonat, pentru al doilea turneu consecutiv, din cauza unor probleme de sănătate.

Osaka a fost întrecută în trei seturi, 4-6, 7-6 (7/4), 6-3, de taiwaneza Su-wei Hsieh, Nr.27 mondial, aceeaşi jucătoare pe care o eliminase în turul 3 la Openul Australiei, în luna ianuarie. După ultimul său titlu în turneul de Mare Şlem de la Melbourne, bilanţul niponei, care şi-a schimbat antrenorul în februarie, este decepţionant. Ea a fost eliminată din runda inaugurală la Dubai şi nu a depăşit turul 3 la Indian Wells, unde era deţinătoarea trofeului.

La rândul ei, americanca Serena Williams, fostul lider autoritar al ierarhiei mondiale, deşi nu era în programul de sâmbătă, a anunţat că se retrage de la competiţia din Florida din cauza unei accidentări la genunchiul stâng. Williams a abandonat şi la turneul de la Indian Wells, în timpul meciului din turul 3 cu Garbine Muguruza, din cauza unui virus.

În schimb, noua senzaţie a tenisului feminin, canadianca de origine română Bianca Andreescu, a învins-o din nou pe jucătoarea germană Angelique Kerber, cu 6-4, 4-6, 6-1, după ce se impusese în urmă cu şase zile în finala de la Indian Wells.

În optimile de finală, Andreescu (18 ani) o va întâlni pe estoniana Anett Kontaveit, locul 19 WTA.

SIMONA HALEP – TAYLOR TOWNSEND este LIVE VIDEO STREAMING AICI.

Simona Halep (27 de ani/3 WTA) o va înfrunta în această noapte pe americanca Taylor Townsend (22 de ani/96 WTA) în turul secund de la Miami, nu mai devreme de ora 00:30 (ora României).

În al treilea meci de pe arena Butch Bucholz, Monica Niculescu va evolua cu Garbine Muguruza, iar în ultimul meci de pe terenul 6, Mihaela Buzărnescu o va întâlni pe Alize Cornet.

De la ora 19.30, pe terenul 7, perechea Raluca Olaru şi Darija Jurak vor întâlni în prima rundă un cuplu din SUA, format din Desirae Krwczyk şi Sabrina Santamaria.

Simona Halep o va întâlni pe Taylor Townsend, în această noapte, în jurul orei 01:00, în turul 2 de la Miami, turneu transmis în direct de Digi Sport. Sportiva ajunsă la 22 de ani a avut parte de probleme mari în circuit, cu aproape 7 ani în urmă.

În 2012, forul suprem din tenisul american, care gestionează bugetele şi acordarea de invitaţii pe tablouri, USTA – a luat o măsură extrem de severă: i-a interzis celei mai bune junioare din lume la acea vreme, Taylor Townsend, înscrierea pe tabloul de concurs de la US Open.

Motivul a fost unul incredibil: Taylor a rămas fără susţinere financiară, fără decontări ale costurilor de deplasare la turnee, din cauza greutății prea mari. Asta, după ce Townsend câștigase Australian Open 2012 (după o finală cu Yulia Putintseva), la simplu și Wimbledon 2011 (alături de Grace Min) și 2012 (alături de Eugenie Bouchard) la dublu.

Ulterior, USTA făcea un pas în spate, accepta să plătească anumite costuri automat decontate în State sportivilor ajunşi la un anumit nivel şi declara că a fost vorba despre o neînţelegere şi, în general, lipsă de comunicare.

Taylor Townsend, probleme și în 2018

Ocupanta locului 96 WTA nu a avut parte de un an 2018 în care să ”explodeze”. Ea a adunat 28 de victorii, în 43 de meciuri, majoritatea disputate la ITF-uri. Ea a participat, într-adevăr, la toate turneele de Grand Slam. La trei dintre ele, a ajuns în turul secund (US Open, Wimbledon și Roland Garros), iar la Australian Open a fost eliminată din prima rundă.

În 2019, Taylor a ajuns în sferturile de finală de la Newport Beach, aceasta fiind cea mai bună performanță a anului.

Spynews
Soția unui luptător celebru o face praf pe amantă, după mulți ani de tăcere. Cu dovezi, o pune la punct pe femeia cu care își împarte soțul / FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Uluitor! O româncă, Maria Fumea, a supervizat finalele olimpice de gimnastică de la Paris! Ce s-a întâmplat în finala de la sol în care Bărbosu a pierdut bronzul după contestaţie
Capital.ro
Mașinile care sunt INTERZISE. Legea din România nu-ți permite. Se dau amenzi uriașe
Playtech.ro
Antonia, în cea mai transparentă rochie! Are un posterior prea obraznic, a lăsat la vedere chiar TOT
DailyBusiness
Va CREȘTE impozitul pe proprietate! Ministerul Finanțelor vrea să implementeze un nou mecanism de calcul
Adevarul
Impactul declarațiilor ÎPS Teodosie: Normele religioase stricte lasă urme care persistă și în viața adultă ANALIZĂ
Spynews
Cine sunt cei doi tineri care au murit într-un cumplit accident pe DN2. Alin și Alexandra urmau să facă nuntă. Erau căsătoriți civil din luna iunie | FOTO
Spynews
Babană a tăiat rochia unei mirese la nuntă! De ce a recurs fostul concurent de la Chefi la cuțite la acest gest / VIDEO
Evz.ro
Schimbări la TikTok. Ce a decis compania acuzată de spionaj în favoarea regimului comunist din China
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather au modificat prognoza. Anunță o lună august ISTORICĂ în România
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Cine sunt pensionarii care pot beneficia de pensia socială. Documentele pe care românii trebuie să le depună pentru a primi un astfel de ajutor
Capital.ro
S-a dat ordinul în toate țările UE, săptămâna aceasta. Șoferii vor fi verificați
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Cine e tânărul ucis în bătaie în fața unei săli de jocuri. A stat 6 zile în comă, după ce a fost confundat cu altcineva
substantial.ro
Cum evaluăm și deosebim nevii pigmentari de melanom: sfaturi de la Dr. Rodica Badea
MediaFlux
UCRAINA BAGĂ ROMÂNIA în RĂZBOI! ALERTĂ la nivel EUROPEAN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!