Diaconescu: Contractul poate fi negociat până în FEBRUARIE 2013

Dan Diaconescu îşi schimbă strategia pentru Oltchim. El susţine că termenul limită de semnare a contractului cu Oltchim este în februarie 2013. "Conform legii, contractul poate fi negociat până în februarie 2013. Conform legii, contractul trebuie plătit evident la semnarea sa, asa cum noi ne-am angajat. Nicăieri nu se vorbeşte despre 10 zile, nicăieri nu se vorbeşte de plata în avans", a declarat Dan Diaconescu. Înainte de a intra la negocieri, DD a spus că "banii cash vor ajunge la OPSPI după ora 12.00" şi a anunţat că a adus "muzică pentru Guvern".
Romania TV
01 oct. 2012, 06:56
Diaconescu: Contractul poate fi negociat până în FEBRUARIE 2013

Planul pentru astăzi este să dăm salariile muncitorilor. Nu depinde doar de noi, noi luăm banii de acasă de la noi şi dăm la popor, în timp ce politicienii de regulă, în ultimii 20 de ani, au luat de la popor şi au dus acasă la ei. Aşteptăm un răspuns de la Victor Ponta să ne dea o formulă legală, juridică pentru a acorda banii. Am trimis scrisori oficiale prin fax şi în formulă de registratură la Oltchim, la sindicatul de la Oltchim şi la Guvern. Aşteptăm din toate cele trei direcţii propuneri juridice până la orele 12.00 când ne vom deplasa la bancă pentru a ridica banii şi apoi în funcţie de acest răspuns o să hotărâm aceste lucruri. De dosarul viitor penal al actualilor guvernanţi se vor ocupa şi se ocupă avocaţii mei care reprezintă şi entităţi străine. Acum vom merge la negocieri, nu am lipsit nicio zi. Am dorit să negociem şi sâmbăta şi duminica, nu s-a putut. Am pierdut 4 zile de negocieri din cauza guvernanţilor. Reamintesc trei lucruri extrem de simple: combinatul acesta a fost închis de Victor Ponta, şi nu de Dan Diaconescu în data de 22 august. Victor Ponta susţine că dacă Dan Diaconescu renunţă la a mai cumpăra Oltchimul, mâine domnul Ponta îl deschide cu 40 de milioane euro, bani din taxele şi impozitele romanilor.În al doilea rând, am plătit o sumă de o sută şi ceva de mii de euro care exista în contul Ministerului Economiei şi care nu mai poate fi luată de mine îndărăt după ce am adjudecat licitaţia, ea se va constitui fie în avansul sumei de 45 de milioane de euro, fie va fi pierdută definitiv de către subsemnatul. Această sumă constituie aproximativ 2 milioane de lei vechi de fiecare de angajat oltichim si ma intreb de ce de 10 zile încoace guvernul nu dă această mostră de corectitudine şi această dovadă de normalitate şi patriotism. Asta să vedeţi cât de mincinos este guvernul.

În al treilea rând, oferta noastra este clară, nu vorbim doar de salariile pe o lună, ci ne-am oferit ca să plătim salariile cu orice fel de risc până la sfarşitul negocierilor, astfel încât negocierile să nu fie făcute sub presiuni.

Conform legii, contractul poate fi negociat până în februarie 2013, conform legii contractul trebuie plătit evident la semnarea sa, asa cum noi ne-am angajat. Nicăieri nu se vorbeşte despre 10 zile, nicăieri nu se vorbeşte de plata în avans. Cu toate astea, noi vrem să plătim câteva milioane de euro în avans, fără niciun fel de garanţie, tocmai pentru a arăta buna noastră credinţă. Din acestă clipă, toată soarta muncitorilor de la Oltchim este in mana guvernului„, a declarat Dan Diaconescu înainte să ajungă la negocieri cu reprezentanţii Ministerului Economiei.

Nu doresc nicio amânare, dorim ca Guvernul să facă tot ce a promis, dar să o facă în scris. Noi semnăm că vom da 45 milioane de euro, să semneze şi ei că banii vor ajunge în combinat (…) Am adus simbolic pentru Guvern muzică românească, dar şi străină. O să vedeţi cu ochii dvs. bani cash fiindcă dl Ponta, ca şi dvs, vrea să vadă  banii. Banii vor veni, presupun, aici la OPSPI, după ora 12.00„, a mai spus DD.

La capătul răbdării, fără salarii pe ultimile două luni şi cu datorii la facturi şi la bănci, sute de angajaţi de la Oltchim Râmnicu Vâlcea s-au adunat şi luni pe platforma combinatului.

Dan Diaconescu a declarat, sâmbătă, că va aduce luni trei milioane de euro, „în saci”, pentru plata salariilor angajaţilor Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) şi că a prezentat OPSPI o variantă de finanţare a companiei cu 91 milioane dolari, cu sprijinul Eximbank.

El a spus că va scoate luni cele trei milioane de euro din conturile sale deschise la OTP Bank şi îi va da salariaţilor înainte de eventuala semnare a contractului cu OPSPI, dacă Guvernul va găsi o soluţie legală în acest sens.

În plus faţă de cele 45 de milioane de euro din oferta pentru pachetul majoritar de acţiuni al combinatului, există o posibilă finanţare de 91 de milioane de dolari, prin Eximbank, a declarat Diaconescu.

El a spus că şeful OPSPI, Remus Vulpescu, i-a cerut vineri seara să ateste existenţa banilor printr-un extras de cont în original, autentificat, dar că acesta este imposibil de adus până la finalul week-end-ului, şi că de altfel reprezentanţii Oficiului nu au dorit să continue negocierile în zilele de sâmbătă şi duminică.

Diaconescu a afirmat că s-a întâlnit sâmbătă la un hotel din Bucureşti cu reprezentanţi ai unor investitori şi cu persoane care ar urma să administreze Oltchim, aceştia sfătuindu-l să nu semneze contractul pentru Oltchim în condiţiile cerute de OPSPI.

Vineri seara Diaconescu a susţinut că Guvernul a transmis că nu poate continua negocierile pentru contractul de vânzare a acţiunilor Oltchim atât timp cât nu se face dovada că există suma de 45 de milioane de euro pentru preluarea titlurilor.

Dan Diaconescu a câştigat săptămâna trecută licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că Dan Diaconescu are termen până luni, 1 octombrie, să plătească preţul pe acţiuni, caz în care aceşti bani ar putea fi acordaţi Oltchim pentru funcţionarea combinatului., ca împrumut de salvgardare pentru maximum şase luni, până la transferul acţiunilor.

Premierul a precizat atunci că Guvernul este pregătit să numească un nou management la Oltchim şi să dispună administrarea specială a combinatului dacă Dan Diaconescu nu achită până luni preţul pe acţiuni, iar în maximum şase luni va relua procesul de privatizare cu un investitor strategic.

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Cutremur în România. Ion Iliescu a primit decizia. Procurorii n-au avut milă
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Șoșoacă ne aruncă în lumea a treia. Niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cum arăta Iustina Loghin de la Insula Iubirii, înainte de operațiile estetice făcute cadou de Cornel 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Vor plăti mai puțin. Decizie pentru cei care alimentează cu motorină. Ordin la Guvern azi, 18 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Scrisoarea de garanție bancară – un instrument financiar din ce în ce mai popular în România
MediaFlux
REDUCERI la facturile de ENERGIE ELECTRICĂ
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'