CFR CLUJ – ASTRA LIVE. Dan Petrescu, primele declaraţii înainte de redebut în Liga 1. De ce s-a întors în România

Tehnicianul echipei CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că în acest moment lotul pe care îl are la dispoziţie nu este cum şi-ar dori el, deoarece ar fi vrut să aibă mai mulţi jucători.
Romania TV
29 mart. 2019, 16:06
CFR CLUJ - ASTRA LIVE. Dan Petrescu, primele declaraţii înainte de redebut în Liga 1. De ce s-a întors în România

Tehnicianul Dan Petrescu a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că şi-a dorti foarte mult să revină la CFR Cluj pentru a participa în cupele europene.

“Pentru mine este o problemă că lotul în momentul de faţă nu este cum vreau eu, pentru că nu am făcut eu lotul în acest sezon şi aş fi vrut mai mulţi jucători, mai mulţi jucători care pot să joace, pentru că în aceste două meciuri va fi foarte greu să folosim aceeaşi echipă şi sincer aş vrea să am două echipe, o echipă care să joace în campionat şi una în Cupă. Dacă începeam eu sezonul aici sigur acest lucru se întâmpla, în momentul ăsta aveam două echipe. Sunt şi aceste accidentări care nu mă ajută deloc, pentru că Ţucudean şi Culio sunt doi jucători exponenţiali. Cred că voi debuta doi-trei tineri în aceste meciuri, chiar titulari. Trebuie să am încredere în ei şi să le dau şansa să joace la echipa mare”, a spus Petrescu.

Dan Petrescu a precizat că ultima săptămână a fost una obişnuită pentru el, ca antrenor, însă îi pare rău că nu a avut toţi jucătorii la antrenamente. “Îmi pare bine că m-am întors la CFR. Această săptămână a fost una obişnuită pentru mine, ca antrenor, în care am pregătit un meci important. Am avut o perioadă mai grea, pentru că am stat numai prin avioane şi au fost distanţele foarte mari şi după meciul de la Mediaş am fost foarte obosit. Dar mi-am revenit, am antrenat echipa şi cred că jucătorii s-au antrenat foarte bine în această săptămână. Din păcate pentru noi nu au fost toţi jucătorii la antrenament, din cauza accidentărilor, jucători gen Ţucudean şi Culio, doi jucători foarte importanţi, plus jucătorii de la echipa naţională, Ciprian Deac, Cristi Manea, Lang şi Petrilă, care a fost la echipa under 19. Astăzi cred că va fi primul antrenament cu tot lotul în afară de Culio şi Ţucudean. Ţucudean de când am venit nu m-am întâlnit cu el. Din ce am înţeles în maxim zece zile o să înceapă antrenamentele. Din ce mi-a spus la picior are probleme”.

Tehnicianul a menţionat că meciul de sâmbătă cu Astra Giurgiu este foarte important. “În play-off fiecare meci este o finală. E foarte important acest meci. CFR vine după o serie de cinci victorii cu Alin Minteuan pe bancă, o serie extraordinară, şi presiunea toată este pe noi, mai ales pe mine. Sunt convins că vor mai fi şi sincope, e normal. Meciul cu Astra va fi foarte greu prin prisma faptului că cei de la Astra când au jucat aici au reuşit să facă două rezultate de 1-1 şi în meciul acesta de campionat pe care l-am văzut, chiar dacă au jucat în zece meritau mai mult. Sunt convins că vor veni şi vor juca sută la sută. Nu cred în poveştile că dacă au ceva probleme nu vor juca. Sigur vor fi sută la sută. Au un lot puternic, mai puternic decât anul trecut. S-au întărit foarte bine. Arată ca o echipă care sigur va juca în cupele europene la vară”, a afirmat el.

Petrescu nu crede că în prezent mai pot exista meciuri trucate în România: “Nu cred că în ziua de astăzi mai poate să fie un meci dubios, aranjat. Nu cred aşa ceva. S-au întâmplat multe în România, au ajuns oameni la închisoare, şi nu cred că ar mai risca cineva pentru un meci de fotbal”.

“Am avut clauză în China să plec când vreau. Când cei de la CFR au insistat, eu eram în Dubai în vacanţă cu familia, când cei din conducere au venit după mine fără să ştiu, n-a mai contat latura financiară, m-am gândit că trebuie să merg unde usnt dorit cu adevărat. Asta nu înseamnă că în China nu eram dorit. Mi-am dorit foarte mult să mă întorc acasă să joc în cupele europene, pentru că asta mi-a lipsit cu CFR, după ce am luat campionatul când am plecat am suferit puţin că n-am putut să joc în cupele europene. Mi-e dor să joc în cupele europene. Cei din China m-au rugat foarte mult să las acolo antrenorii secunzi până îşi găsesc alţii. Am înţeles că vor pune un antrenor din Croaţia şi acel antrenor va veni sigur cu staful lui”, a spus Petrescu.

Dan Petrescu a menţionat că un conducător de club nu îi poate impune decizii legate de latura fotbalistică. “Tot ce este legat de fotbal, tot ce se întâmplă, deciziile le iau eu, pentru că eu răspund de rezultate. Dacă vreun conducător de la un club vreodată îmi spune să fac ceva, eu îi spun foarte simplu: Răspunzi tu de meci? Răspunde. Du-te la presă şi spune că tu răspunzi. Dacă eu răspund de rezultat, eu trebuie să iau toate deciziile de latură fotbalistică, de la transferuri, echipa de start, program, căpitan, pentru că eu vin în faţa voastră şi răspund dacă rezultatele sunt bune sau nu sunt bune”.

Formaţia CFR Cluj va întâlni, sâmbătă, pe teren propriu, de la ora 21.30, echipa Astra Giurgiu, în etapa a treia a play-off-ului Ligii I. Cele două echipe vor fi adversare şi miercuri, 3 aprilie, în prima manşă a semifinalelor Cupei României.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Oraşul din România unde se construiește o clădire de sute de milioane de euro. Va fi a doua, ca suprafaţă în toată țară, după Casa Poporului
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Regula obligatorie în toate mașinile din România. Nu poate fi încălcată
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
O băutură japoneză îi scapă pe români de mahmureală. Afacerea a prins rădăcini
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Obligație în toate județele României din 1 octombrie. Oamenii pot cere ordin. Statul nu respinge
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Un nou atac al urșilor în comuna Rucăr, județul Argeș: un cioban grav rănit
MediaFlux
Cele mai MARI MAJORĂRI de PENSII! Daniel BACIU, anunț privind RECALCULAREA
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'