Ludovic Orban: Poşta Română se angajează să dea PSD datele personale de la cetăţenii cărora le duce mesaje politice

Ludovic Orban, preşedintele PNL, a declarat marţi seară că Poşta Română se angajează "să pună la dispoziţia PSD toate datele personale ale publicului" către care va trimite ziare.
Romania TV
02 apr. 2019, 21:03
Ludovic Orban: Poşta Română se angajează să dea PSD datele personale de la cetăţenii cărora le duce mesaje politice

„Contractul cu PSD este semnat în data de 27 martie. În aceeaşi dată în care PSD a semnat acest contract, Poşta Română, la alibi, ca să îşi acopere urmele, a trimis oferte şi altor partide, dar după ce a încheiat contractul ăsta. Iar aici le atrag atenţia românilor, în acest contract Poşta Română acceptă să pună la dispoziţia PSD toate datele personale ale publicului către care îi sunt adresate (ziarele – n.red.). Contractul nu este legal şi îl vom ataca. (…) Deci, vă repet, Poşta Română se angajează să dea PSD-ului toate datele personale de la cetăţenii români către care duce, către îi cară mesaje politice. Acum au trimis ofertă, dar au trimis oferta la alibi, după ce au încheiat contractul, când şi-au dat seama de grozăvie”, a spus Ludovic Orban la Realitatea TV, potrivit Agerpres.

Potrivit liderului liberal, o altă „ilegalitate” a fost făcută de către liderul sindical din Poşta Română, care a transmis faptul că este oportună încheierea unui astfel de protocol, întrucât „evoluţia şi dezvoltarea Poştei Române sunt influenţate de deciziile luate de forţele politice aflate la putere în statul român”.

Orban a reamintit faptul că PNL a luat decizia să atace în instanţă contractul dintre PSD şi Poşta Română, urmând să ceară şi „despăgubiri majore” de la PSD pentru „minciunile gogonate” cuprinse în ziar.

„În perioada de precampanie pentru alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, Poşta Română a trimis oferte fiecărei formaţiuni politice pentru promovarea serviciilor de distribuire neadresată (Postmesager, Postmesager Plus şi Postcatalog). De altfel, oferta detaliată de marketing se regăseşte şi pe site-ul Poştei Române. Până în prezent, doar reprezentanţii Partidului Social Democrat au solicitat acest serviciu din partea companiei. Compania Naţională Poşta Română respinge orice acuzaţie de partizanat politic şi, similar celorlalţi operatori de profil care activează pe piaţa serviciilor poştale, nu îşi asumă responsabilitatea pentru conţinutul eminamente politic al mesajului livrat. În ceea ce priveşte conţinutul de text şi imagine a trimiterii, potrivit prevederilor legale, beneficiarul serviciilor prestate este cel care îşi asumă întreaga răspundere în cazul în care acestea încalcă legislaţia ţării sau normele specifice în domeniu”, se arată într-un comunicat remis luni de Poşta Română.

Secretarul general al social-democraţilor, Codrin Ştefănescu, a reacţionat marţi la declaraţiile lui Orban potrivit cărora Partidul Naţional Liberal va da în judecată PSD pentru „transformarea Poştei Române într-o filială” a acestuia, precizând că PSD a încheiat un contract cu Poşta Română în vederea difuzării unui ziar de campanie.

„E o aberaţie, evident, ce a spus Orban. Noi am lansat un ziar al partidului şi am făcut contract oficial cu Poşta. Şi Poşta îl va transmite tuturor celor care trebuie să primească acest ziar. În acest ziar, o să vedeţi şi dvs. un număr, este vorba despre realizările pe care le-a făcut Guvernul PSD în aceşti doi ani de zile, cu mesaje electorale, cu lucruri punctate foarte bine, legate de pensii, de salarii, de IMM-uri, de firme, de reducerea impozitelor, de anularea unor impozite. Lucruri pe care orice român vrea să le citească, să ştie despre ce e vorba”, a afirmat Ştefănescu. 

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Noi rute Wizz Air către două destinații adorate de români. Prețul biletelor pornește de la 25 de euro
Capital.ro
Se confiscă banii în România. S-a dat lege astăzi, 18 Iulie. Te duci la închisoare între 2 și 7 ani
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Alimentul care te salvează în zilele caniculare. E mai eficient decât apa
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cuplul de la Insula Iubirii care NU S-A DESPĂRȚIT după terminarea filmărilor 😍 A fost prezent și la nunta Iustinei cu Cornel Luchian
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Românii ar putea călători fără vize în SUA, începând de anul viitor! Ce presupune campania „Calificăm România”, lansată de Guvern
Capital.ro
Cutremur în România. Ion Iliescu a primit decizia. Procurorii n-au avut milă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Studiu recent: Mercur ar putea avea un strat gros de diamante la adâncimi considerabile
MediaFlux
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'