Andronescu: Studenţii să analizeze oferta universităţilor şi să se înscrie în cunoştinţă de cauză

Studenţii au responsabilitate pentru alegerea universităţii, ei trebuind să analizeze lista instituţiilor de învăţământ superior, să vadă dacă sunt programe acreditate, iar înscrierea să fie făcută în cunoştinţă de cauză, a declarat, luni, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.
Romania TV
01 oct. 2012, 14:37
Andronescu: Studenţii să analizeze oferta universităţilor şi să se înscrie în cunoştinţă de cauză

„Responsabilitatea este deopotrivă şi a studenţilor, şi a universităţilor. Primii care au făcut pasul sunt studenţii. Ei s-au dus să se înscrie la o anumită universitate şi s-au dus să se înscrie cu resursele lor sau ale părinţilor. Îi îndemn pe toţi să se uite, în primul rând, pe lista de universităţi şi să analizeze dacă programele sunt sau nu acreditate şi să facă acest pas în cunoştinţă de cauză”, a spus Andronescu, la deschiderea anului universitar de la Politehnica Bucureşti.

Ministrul a răspuns astfel unei întrebări privind universităţile particulare şi părerile unor studenţi potrivit cărora au trecut prin facultate precum gâsca prin apă.

Ecaterina Andronescu a mai spus că nu toate universităţile pot fi tratate ca fiind „nepăsătoare”. „Nu cred că este corect să vorbim la modul general. Sunt şi universităţi care sunt mai nepăsătoare”, a spus ea.

Ministrul Educaţiei a declarat, tot la deschiderea anului universitar, că şi-ar dori ca universităţile să-şi crească performanţa. „Mi-aş dori să nu existe derapaje care să atragă o imagine negativă la adresa unei universităţi, oricare ar fi ea. (…) Îmi doresc ca toate universităţile noastre să-şi asume responsabilitatea integrală a ofertei de educaţie care au făcut-o către generaţia tânără, iar diploma să aibă acoperire în ceea ce ştie posesorul ei. Diploma în sine nu reprezintă un atu, ci ceea ce reflectă diploma în cunoştinţele pe care studenţii le-au căpătat”, a adăugat demnitarul.

O altă dorinţă a ministrului, la început de an univeristar, face referire la comunitatea academică. „Comunitatea academică să se impună mai mult în societate. Cred că şcoala este cea mai importantă instiuţie din societate. Apoi, cea mai importantă avere a unei naţiuni este resursa umană, capitalul uman. Universitatea care atrage un corp didactice perfomant are şansa să facă performanţă. Apoi, mi-aş dori ca fiecare universitate să-şi asume responsabilitatea pentru toate demersurile academice pe care le organizează”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Andronescu mai vrea ca universităţile să câştige mai mult la capitolul internaţionalizare, învăţământul nemafiind, în prezent, al unei singure ţări. „Cred că trebuie să atragem şi profesori străini din afară, chiar din ţările îndepărtate”, a afirmat ministrul.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Locul din Grecia unde turiștii sunt jefuiți pe bandă rulantă. Un român a pățit-o deja: ”Nu lăsați nimic la vedere”
Capital.ro
Plan de pace în Ucraina. Anunț istoric din SUA: Războiul se oprește imediat
Playtech.ro
Gest superb! Cum a ”salvat-o” Nadia Comăneci pe Serena WIlliams la ceremonia JO de la Paris
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Viața de playboy a lui Petru Groza, în anii '50. Se fălea cu amantele de lux: „Îmi permit să fiu necredincios, dar numai cu ceva mai tânăr”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Meghan, atacată cu acid sau cu cuțitul, la Londra. Prințul Harry, scenariu incredibil
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce studii are Marcel de la Insula iubirii? Lui 'Maluma' i-a plăcut mai mult 'şcoala vieţii'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Va fi noua ordine mondială! Viktor Orban, anunţ în România: Centrul dominant al lumii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Prăbușirea unui avion Su-34 în Volvograd și un elicopter Mi-28 în Kaluga au avut loc în acest weekend
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!