REŢETE PAŞTE: Dulciuri care sunt uşor de făcut

De fiecare dată când aveți poftă de ceva dulce, dar nu vreți să petreceți prea mult timp în bucătărie puteți încerca să pregătiți un tiramisu delicios. Acest desert este extrem de gustos și face parte din categoria dulciurilor care sunt ușor de făcut. De asemenea, pentru a pregăti un tiramisu perfect nu veți avea nevoie de prea multe ingrediente și nici de tehnici gastronomice avansate.
Filip Stan
04 apr. 2019, 10:48
REŢETE PAŞTE: Dulciuri care sunt uşor de făcut

Tiramisu – un desert simplu

Atunci când căutați rețete de dulciuri care sunt ușor de făcut, nu le treceți cu vederea pe cele de tiramisu. Acest desert este foarte popular peste tot în lume, mai ales că este unul foarte simplu.

  • Ingrediente accesibile – pentru a obține un tiramisu delicios și aspectuos nu aveți nevoie decât de câteva ingrediente de bază, printre care pișcoturi și brânză mascarpone. De asemenea, va trebui să folosiți cafea pentru a înmuia pișcoturile, zahăr pentru îndulcire și arome. Dacă doriți o cremă mai consistentă, puteți folosi și frișcă.
  • Fără coacere – tiramisu este un desert care nu necesită gătire termică. Este suficient ca, după asamblarea prăjiturii, aceasta să stea pentru câteva ore la frigider. După ce se va închega foarte bine, desertul poate fi servit. Nu uitați să pudrați prăjitura cu cacao la final. 
  • Rețete ușor de adaptat – tiramisu face parte din categoria cu dulciuri ușor de făcut și datorită faptului că rețeta clasică poate fi adaptată după propriile preferințe. Pișcoturile pot fi însiropate în tot felul de siropuri, iar în clasicul tiramisu se pot adăuga fructe proaspete sau ciocolată. Gustul va fi unul deosebit.
  • Decorul – deși este un desert ușor de pregătit, tiramisu poate fi decorat într-un mod spectaculos, astfel încât să îi impresionați pe toți cei de la masă. Pe lângă cacao, pentru decor mai puteți folosi fulgi de cocos, diferite creme și spume, fructe sau jeleuri.

Dulciurile care sunt ușor de făcut pot deveni și mai simple odată ce știți câteva sfaturi și trucuri utile în prepararea lor. Iată ce trebuie să știți când vine vorba de tiramisu:

  • Folosiți pișcoturi de calitate – pentru a obține o bază perfectă de tiramisu este absolut necesar să folosiți niște pișcoturi de bună calitate. Dacă acestea nu sunt potrivite, se vor sfărâma în momentul însiropării.
  • Mascarpone proaspăt – textura brânzei mascarpone trebuie să fie perfectă, astfel încât să obțineți o cremă fină, dar suficient de densă pentru tiramisu. Folosiți un mascarpone proaspăt, ținut la temperatura camerei înainte de prepararea desertului.
  • Cafea – este ideal să înmuiați pișcoturile în cafea, astfel încât tiramisu să aibă o aromă intensă și foarte plăcută. Folosiți o cafea tare, preferabil neîndulcită. Aceasta trebuie să fie rece în momentul în care înmuiați pișcoturile.
  • Servire – prepararea unui tiramisu delicios este foarte simplă și nu necesită prea mult timp. Astfel, după acest procedeu trebuie să vă gândiți la momentul servirii. Cu toate că este un desert simplu, aparent banal, tiramisu poate deveni impresionant dacă știți cum să îl serviți. După ce a stat destul la frigider, prăjitura trebuie tăiată cu atenție, astfel încât baza din pișcoturi să nu se destructureze. Alegeți un decor potrivit și nu uitați de adaosuri (sosuri, topping, fructe etc).

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Când începe postul Sfintei Marii 2024. Ce nu e bine să faci până la Adormirea Maicii Domnului
Capital.ro
Alimentul care te lasă fără permis. Nu ai voie să-l mănânci dacă te urci la volan
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Senzația verii: Se lansează cel mai picant burger. Avem și rețeta
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
România criticată în raportul Senatului american pentru legăturile militare și polițienești cu China
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'