Liviu Dragnea: „Ne-am lăsat toţi păcăliţi de domnul Tudorel Toader”

Liviu Dragnea anunţă că soarta ministrului Justiţiei depinde de decizia premierului Viorica Dăncilă sau de şedinţa CEx a PSD.
Ionela Marcu
08 apr. 2019, 18:52
Liviu Dragnea:

Liderul PSD, Liviu Dragnea, spune că tot partidul s-a lăsat „păcălit” de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, care a anunţat în ianuarie că vrea să adopte ordonanţele privind justiţia, iar acum a afirmat că nu se justifică urgenţa. „Cred că domnul Toader ne-a păcălit, nu ştiu dacă o fi singur sau au fost doi”, consideră Dragnea.

„În partid s-a luat o decizie – sigur, pentru unii, facultativă: articolele din codurile penale declarate constituţionale să fie adoptate prin OUG”, a afirmat Dragnea la România TV

„Ne-am lăsat păcăliți toți din partid domnul Toader. Domnul Toader ne-a păcălit. Singur, nu singur, intenţionat, nu intenţionat… A spus în ianuarie că iese și adoptă o ordonanță. Ridică scandalul până la cer. După vine și spune că nu mai poate să adopte ordonanța. S-a generat un scandal inutil. Astea sunt legi care trebuie adoptate. Săptămâna viitoare trebuie să se reia procedura în Parlament. Până la urmă ce facem? Rămânem cu ele așa?”, a mai afirmat preşedintele PSD.

Întrebat dacă, în cele din urmă cele două ordonanţe anunţate de ministrul Justiţiei vor fi adoptate, preşedintele PSD a spus: „nu cred că se adoptă, s-a spus explicit că nu se adoptă”.

„Astea sunt legi care trebuie adoptate. Eu cred că săptămâna viitoare… adică nu cred, săptămâna viitoare trebuie să se reia procedura în Parlament. A fost o greşeală, trebuie trecută peste ea. Că se finalizează în această sesiune, că se finalizează la toamnă, la anul, dar aceste legi trebuie adotate pentru că ele au fost adoptate prin transparenţă, prn dezbatere, au trecut de controlul CCR, până la urmă ce facem? Rămânem cu ele aşa? Ele au avut totuşi nouăzeci şi ceva la sută din amendamente venite de la structurile asociative, de la magistraţi, de la avocaţi, deci respectă, cu excepţia câtorva articole care au fost declarate neconstituţionale, am înţeles Comisia de la Veneţia are câteva observaţii, foarte bine, se ţine cont de ele. Dar să stăm aşa…”, a spus Dragnea.

Preşedintele PSD a ţinut să reafirme că legile justiţiei nu au fost modificate în favoarea sa.

Viorica Dăncilă, întrebată despre Tudorel Toader: O decizie voi lua în cadrul Comitetului Executiv Naţional când am să ascult şi părerea colegilor mei

Premierul Viorica Dăncilă spune că va prezenta o evaluare a activităţii ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, în Comitetul Executiv Naţional al PSD, acolo urmând a se lua şi decizia în ceea ce-l priveşte pe acesta.

Viorica Dăncilă a fost întrebată, luni, la Tulcea, dacă a discutat cu Tudorel Toader în condiţiile în care în PSD mai mulţi lideri au cerut schimbarea acestuia din funcţia de ministru al Justiţiei, iar Liviu Dragnea a precizat că decizia va fi luată de premier.

„O decizie voi lua în cadrul Comitetului Executiv Naţional, când am să ascult şi părerea colegilor mei şi o să-mi spun şi eu părerea. O evaluare prezint tot în cadrul Comitetului Executiv Naţional. Suntem guvern politic, suntem susţinuţi politic şi este foarte bine ca aceste discuţii să le avem în cadru politic, în cadrul Comitetului Executiv Naţional. După ce vom lua această decizie, voi ieşi public şi am să o comunic”, a afirmat Dăncilă.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, vineri, referindu-se la ordonanţele pe tema codurilor penale, că ministrul Justiţiei Tudorel Toader trebuie să înţeleagă că nu mai poate continua aşa, că trebuie să înceteze cu această atitudine, că acesta a tot anunţat că va da nişte ordonanţe de urgenţă care de fapt nu s-au dat şi despre care nici nu crede că avea intenţia să le dea vreodată.

Dragnea a precizat că este apanajul prim-ministrului să decidă în privinţa ministrului Justiţiei.

În replică, sâmbătă, Tudorel Toader a precizat că sunt obligatorii deciziile CCR care au fost pronunţate în controlul a posteriori, faţă de o normă juridică în vigoare, nu şi cele pronunţate a priori faţă de proiecte de lege şi a subliniat că, „în lipsa urgenţei, nu poate fi adoptată o ordonanţă de urgenţă”.

Dragnea cere demisiile miniştrilor Plumb şi Intotero

Deşi Liviu Dragnea a afirmat că miniştrii Rovana Plumb şi Natalia Intotero, candidate la europarlamentare, trebuie să îşi dea demisia din Guvern înainte de începerea campaniei electorale, premierul Viorica Dăncilă a declarat luni că se va decide în Comitetul Executiv Naţional al PSD dacă acest lucru se va întâmpla. În replică, Dragnea afirmat la România TV că partidul ar avea o problemă dacă cele două ar refuza să plece.

„Chiar nu-mi permit să întru în divergență cu doamna prim-ministru. Eu am spus-o și o repet destul de clar: nu cred că este în regulă că un membru al Cabinetului să meargă în campanie folosind infrastructură ministerului. Dacă este nevoie să convocăm CEx pentru doamna Intotero și doamna Plumb, care au cerut partidului să le pună pe lista și acum au o problema, înseamnă că toți avem o problema. Dar nu cred că au o problema. Am înțeles că sunt pregătite”, a declarat Dragnea.

Liderul PSD a vorbit şi despre remanierea lui Tudorel Toader, care ar putea fi decisă într-un Comitet Executiv Naţional al PSD.

„În ceea ce îl privește pe domnul Toader, procedura este foarte simplă. La CEx ori doamna prim-ministu anunță că vrea să îl remanieze, ori colegi din CEx propune să fie remaniat. Eu nu o să propun să fie remaniat Tudorel Toader. Ce o să facă Toahnnis… nu e nimic nou. Să blocheze. Dacă o să ajungem acolo, o să discutăm atunci”, a explicat Dragnea.

Preşedintele PSD a refuzat să comenteze informaţiile că relaţia cu Dăncilă nu ar mai fi la fel de bună. „Dumnaei a fost plecată din țară, eu prin țară. Ne-am întâlnit probabil o jumătate de ora”, a declarat Dragnea, care l-a ironizat şi pe Tudorel Toader: „La Parlament ne-a spus domnul Toader că nu se justifică urgența (modificării Codului penal prin OUG, n.r.). Domnul Toader e al poporului român. Îl respect enorm pe acest om, dar nu vreau să discutăm toată emisiunea despre el.”


Spynews
Breaking news! Gigi Becali a făcut accident! La 5 metri în față, a fost nevoie de SMURD și pompieri
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
Playtech.ro
ȘOC! Artista care și-a cumpărat LOC DE VECI: ”Am statuie, mă așteaptă!”
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cine este Marina, femeia care a fost găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, în Brăila. Ucisă la doar 41 de ani | FOTO
Spynews
Cine este Yulia Vlasova, iubita de 28 de ani a lui Johnny Depp. Rusoaica e un fotomodel de o frumusețe răpitoare | FOTO
Evz.ro
Amenințări cu moartea pentru Trump. Cine a întreținut „climatul de ură”, de fapt
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
Nu vrea obligație pentru proprietarii de case. Iohannis refuză legea. A decis azi, 17 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Nicolae Ciucă: România Poate Prelua Postul de Comisar European pe Economie sau Extindere
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'