“A fi educator, învățător, profesor înseamnă ca tu însuși să înveți zi de zi”, a declarat Dăncilă, în discursul său, după ce a enumerat realizările guvernării sale în ceea ce privește învățământul.
Viorica Dăncilă nu este la prima greşeală în folosirea limbii române.
Într-un discurs la ceremonia dedicată Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, Viorica Dăncilă a spus ”negaționalism” în loc de ”negaționism” (comportamentul celor care neagă Holocaustul împotriva evreilor).
De asemenea, ”combaterea Holocaustului” este o exprimare nepotrivită și incorectă, deoarece Holocaustul este un termen utilizat pentru a descrie uciderea a aproximativ 6 milioane de evrei în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.
”În luna martie 2019, vom organiza un eveniment care își propune să contribuie la sprijinirea combaterii negaționalismului și a Holocaustului, prin reuniunea la București a reprezentanților celor mai relevante muzee guvernamentale din Europa și nu numai, în domeniul istoriei Holocaustului.”, a spus premierul Viorica Dăncilă, la Bruxelles.
De asemenea, Viorica Dăncilă, aflată în vizită în Republica Macedonia, a declarat la Skopje că este primul prim-ministru care vizitează această ţară, dar şi că cetăţenii acestei ţări sunt „macedoni”, în loc de „macedoneni”.