Soprana Angela Gheorghiu va acorda autografe, luni seară, la Opera Naţională Bucureşti

Soprana Angela Gheorghiu va participa, luni seară, la o sesiune de autografe, la Opera Naţională Bucureşti (ONB), unde va fi prezentă cu ocazia proiecţiei în HD a spectacolului "Tosca", în care diva deţine rolul titular, au declarat pentru AGERPRES reprezentanţi ai EMI Classics.
Romania TV
28 nov. 2011, 06:36
Soprana Angela Gheorghiu va acorda autografe, luni seară, la Opera Naţională Bucureşti

O producţie a Royal Opera House (Covent Garden) din Londra, spectacolul „Tosca” va fi prezentat publicului din România, în prezenţa celebrei artiste, în Sala Mare a ONB, scrie Agerpres.

Fanii artistei şi aceia care îndrăgesc muzica marei interprete Maria Callas vor putea obţine un autograf pe coperta albumului „Hommage to Maria Callas”, lansat la nivel internaţional, pe 7 noiembrie, care include arii din opere precum „Boema”, „Faust”, „Paiaţe”, ” Samson şi Dalila”, „Carmen”, „Andrea Chenier”, „Cidul”, „Adriana Lecouvreur” şi „Traviata”.

De asemenea, pe album poate fi regăsit şi un duet inedit al Angelei Gheorghiu cu Maria Callas, realizat cu ajutorul unor tehnici de sincronizare.

Angela Gheorghiu este acompaniată de Royal Philharmonic Orchestra, sub bagheta dirijorului Marco Armiliato, în timp ce în „La Traviata”, celebra soprană îl are alături pe tenorul James Valenti.

Potrivit cotidianului Le Figaro, ideea noului album aparţine casei de discuri a celor două artiste, EMI.

„M-au întrebat dacă vreau să fac un clip în care să cânt în duet cu Callas. Mai întâi am crezut că sunt nebuni”, mărturiseşte soprana.

După câteva consultări pe internet şi la sfatul unui prieten cineast, artista s-a convins că este un proiect fezabil. Rezultatul final se datorează în mare parte competenţei inginerilor casei EMI şi studiorilor Abbey Road, care au şters partea orchestrală a înregistrării originale cu Maria Callas, cu minimum de pierderi în privinţa vocii artistei.

Angela a ales însă piesa: Habanera din „Carmen” şi a ţinut ca filmarea clipului să fie în România. La fel ca şi fotografiile care ilustrează albumul, în care soprana pozează ca Maria Callas.

Soprana Angela Gheorghiu s-a născut la 7 septembrie 1965, la Adjud (judeţul Vrancea), şi se numără printre vedetele scenei lirice mondiale, interpretarea unor roluri, precum Mimi, Julieta, Butterfly şi Tosca, confirmând talentul şi originalitatea sa.

Vocea ei este considerată de critica internaţională drept o combinaţie între vocile a două celebre cântăreţe de operă, Maria Callas şi Renata Tebaldi.

A debutat internaţional în 1992, la Covent Garden din Londra, cu opera ”Boema” de Puccini. În acelaşi an, a debutat la Metropolitan Opera din New York şi Staatsoper din Vienna. A interpretat pentru prima dată în 1994, la Covent Garden, ”La Traviata” de Verdi, dirijată de Sir Georg Solti. Reprezentaţia a fost transmisă de televiziune, prin BBC şi înregistrată de Casa de discuri Decca.

A fost permanent solicitată de teatrele de operă din lumea întreagă: New York, Londra, Paris, Salzburg, Berlin, Tokio, Roma, Seul, Veneţia, Atena, Montecarlo, Chicago, Philadelphia, Sao Paulo, Los Angeles, Lisabona, Valencia, Madrid, Montreal.

Primul ei contract cu o casă de producţie (Decca) a fost semnat în 1995, iar următorul contract de exclusivitate a fost semnat în 1998 cu EMI Classics, discurile sale fiind răsplătite în nenumărate rânduri cu premii precum Grammy, Dyapason D’or, Choc du Monde de la Musique, Premiul Cecillia, Deutsche Schallplattenkritik, Musica e dischi, USA Critics Award, Premio Zenatello sau Echo Klassik.

În Franţa, a fost decorată cu titlul de ”Ofiţer al Ordinului Artelor şi Literelor” şi ”Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor”. În 2001, cu ocazia decernării premiilor ”Classical Brit Award”, a obţinut titlul de ”cea mai bună voce feminină a anului”, iar în 2010 a câştigat premiul pentru cea mai bună artistă a anului, în cadrul aceleiaşi gale.

Maria Callas (2 decembrie 1923 – 16 septembrie 1977) este considerată una dintre cele mai mari cântăreţe de operă din secolul al XX-lea. Graţie remarcabilului său talent, Maria Callas a fost denumită „La Divina”. După ce a trăit retrasă în ultimii ani de viaţă, celebra soprană a murit la vârsta de 53 de ani, la Paris.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Horoscop bani Camelia Pătrășcanu. Zodiile care își vor umple buzunarele în luna august!
Capital.ro
Ungurii iau banii românilor. Au acordul BNR. Mutare istorică în 2024: A venit vremea
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Litoralul românesc în anii '80, marea piață neagră a Europei de Est. Ce averi făceau bișnițarii polonezi în vacanțele la Marea Neagră
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Premierul Marcel Ciolacu are grijă de „emoțiile” românilor când vine vorba de prețurile asigurărilor RCA
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Ce a primit Andreea din Sibiu, după ce a comandat meniul zilei, la 28 de lei, într-un restaurant din Neptun
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Copiii dispăruți la Constanța au fost găsiți! În ce stare se află și care e motivul pentru care au plecat de acasă: „Acum sunt în siguranță”
Capital.ro
Șoferii cu mașini pe motorină vor fi taxați în plus. Anunț oficial în România chiar azi, 28 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Marcel Ciolacu ia apărarea premierului ungar Viktor Orban după discursul de la Băile Tușnad
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!