Un băiat de opt ani din Sălaj, violat de un altul de 13 ani

Un băiat de opt ani din localitatea sălăjeană Ratin a fost violat de un altul în vârstă de 13 ani. Părinţii presupusului agresor sunt plecaţi să muncească în străinătate, iar împotriva băiatului nu pot fi luate măsuri deorece are sub 14 ani.
Romania TV
03 oct. 2012, 13:57
Un băiat de opt ani din Sălaj, violat de un altul de 13 ani

Purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj, Tincuţa Dumuţa, a declarat, miercuri, că un băiat în vârstă de opt ani, din localitatea Ratin, a fost abuzat sexual de un băiat de 13 ani, din acelaşi sat, însă, deşi poliţiştii au început o anchetă în acest caz, agresorul nu va răspunde penal, întrucât legea nu prevede aplicarea pedepselor pentru minorii sub vârsta de 14 ani.

„Un băiat de opt ani, din localitatea Ratin, a fost abuzat sexual de un băiat de 13 ani, din acelaşi sat. Cazul ne-a fost sesizat de părinţii copilului abuzat, iar acesta a fost supus unei expertize medico-legale, constatându-se, la examinarea primară, că a fost violat. În acest caz, poliţiştii au început astăzi (miercuri – n.r.) cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol, însă, conform Codului Penal, minorii cu vârste sub 14 ani nu răspund penal pentru săvârşirea de infracţiuni”, a spus Tincuţa Dumuţa.

Potrivit acesteia, primele cercetări efectuate în acest caz au relevat că băiatul de opt ani a fost ademenit de minorul de 13 ani în locuinţa acestuia din urmă, care era singur acasă, unde a fost forţat să întreţină un raport sexual anal.

Şeful Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sălaj, Violeta Milaş, a declarat, miercuri, că, întrucât agresorul are sub 14 ani, „în acest caz nu se poate face aproape nimic”, dar că s-a început de urgenţă consilierea psihologică a copilului abuzat.

„Este un caz tragic, dar în care nu se poate face aproape nimic din cauză că agresorul are sub 14 ani. S-a demarat o anchetă, dar cel mai probabil se va dispune neînceperea urmăririi penale. Tot ce am putut face noi a fost să începem de urgenţă consilierea psihologică a copilului abuzat. Sper din tot sufletul să îşi revină în urma acestei traume şi să fie bine”, a declarat Violeta Milaş.

Potrivit directorului DGASPC Sălaj, părinţii minorului agresor sunt plecaţi la muncă în străinătate, el fiind lăsat în grija bunicilor.

„Cu toate acestea, însă, din discuţiile avute cu mama copilului abuzat, am înţeles că băiatul de 13 ani nu ar sta cu bunicii, ci ar locui singur, în locuinţa părinţilor săi. Rămâne să cercetăm amănunţit aceste aspecte”, a declarat directorul DGASPC Sălaj.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Motivul pentru care nu trebuie să bei cafea sau ceai în avion. Te vei gândi de două ori înainte să mai faci asta
Capital.ro
Nu te vom uita! A murit cea mai iubită actriță. Marea doamnă a făcut accident vascular cerebral
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Chiftele cu dovlecei și telemea. Rețeta care vă face să uitați de carne
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Mutu și-a băgat soția la înaintare! Masculilor le-a stat ”ceasul” chiar în buza mării: și-a făcut apariția Sandra, într-un minuscul costum de baie!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Prețul carburanților pentru ziua de luni, 29 iulie 2024: Carburanții au înregistrat o nouă ieftinire. Cât costă un litru de benzină?
Capital.ro
Ordin UE, obligație în România. Decizie pentru cine stă la bloc. Se trece pe zero
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Doi frați, loviți în plin de o mașină în Pantelimon. Băiatul de 9 ani a murit, fata și-a pierdut un picior. La volan era un adolescent de 16 ani
substantial.ro
Președintele venezuelean Nicolas Maduro a câștigat un al treilea mandat cu 51% din voturi
MediaFlux
LOVITURĂ pentru PENSIONARI! NU se dau BANI ÎN PLUS
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!