„Cu hidranţii stăm în felul următor: nimic nu ne lipseşte din toţi ăia pe care îi avem, pentru că unii se împrumută, se împrumută şi mi-i iau şi dispar. Şi încerc să-i pun la loc”, a spus Sorin Oprescu.
Întrebat dacă hidranţii sunt demontaţi pentru a fi vânduţi la fier vechi, Oprescu a răspuns: „Da eu ştiu cretinii ăştia ce fac care îi demontează? Ei au început să-mi ia şi garduri de sârmă”.
Oprescu a spus că, în ceea ce priveşte numărul necesar de hidranţi, pompierii sunt aceia care îi verifică şi dau aprobarea în momentul în care se face construcţia. El a arătat că Primăria mai face verificări în Centrul Istoric şi anumite puncte mai aglomerate.
Oprescu a catalogat incendiul de marţi de la complexul rezidenţial Confort City drept un „eveniment nefericit”.
Prezent la dezbaterea de la Comisia de Industrii, primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, dezvoltatorul complexului rezidenţial, a evitat să facă declaraţii despre acest subiect.
„Incendiul a izbucnit la mansarda din lemn a clădirii, pe o suprafaţă de aproximativ 500 mp, extinzându-se şi la etajul 10 al blocului de locuinţe. Focul s-a propagat ulterior pe faţadă, la etajele inferioare. Flăcările, favorizate de vânt, au cuprins, în plan orizontal, toate cele 8 scări ale imobilului, afectând mai multe apartamente”, a precizat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).
Potrivit dezvoltatorului imobiliar Domus Stil care a construit complexul rezidenţial Confort City, locatarii apartamentelor afectate de incendiu vor primi cazare la hotel, pe durata reparaţiilor necesare la imobil.
Citeşte şi DEZASTRUL ÎN IMAGINI: Apartamente făcute scrum, în incendiul de la Confort City