Cătina este un fruct care conţine de 10 ori mai multă vitamina C decât portocalele. În plus, are de trei ori mai multă vitamina E în comparaţie cu germenii de grâu, de trei ori mai multă vitamina A decât morcovii şi de trei ori mai multe enzime faţă de ginseng, scrie eva.ro.
Dr. Oz prezintă unele dintre cele mai importante beneficii pe care le aduce cătina organismului:
1. Potrivit Dr. Oz, cătina este unul dintre puţinele surse de acizi graşi omega-7, care contribuie la menţinerea siluetei tale.
2. Cătina ajută şi la încetinirea îmbătrânirii pielii. Uleiul extras din acest fruct constituie cea mai bună soluţie naturală pentru regenerarea pielii. Mai mult, acest ulei are efect antirid şi este potrivit pentru toate tipurile de ten. Datorită ingredientelor active, uleiul de cătină presat la rece vindecă pielea de arsuri, răni, psoriazis, dermatite, eczeme, acnee, herpes.
3. Uleiul de cătină reglează tranzitul intestinal, fiind recomandat persoanelor care suferă de constipaţie.
4. Un alt beneficiu al uleiului de cătină este că are un efect protector asupra gingiilor.
Cum îţi prepari uleiul de cătină
Spală fructele şi apasă-le puţin pentru a absoarbe excesul de suc. Amestecă apoi în blender 3 părţi cătină şi 2 părţi ulei de migdale, măsline sau floarea soarelui (presate la rece). Lasă compoziţia obţinută timp de 3 săptămâni într-un borcan închis pus într-un loc răcoros şi întunecat. Amestecă în borcan din când în când. După ce trec cele 3 săptămâni scurge uleiul format şi păstrează-l într-un recipient închis ermetic, la răcoare şi întuneric.