Andrei Tinu, internat după ce a fost muşcat de o viperă, este în stare stabilă, sub supraveghere, deocamdată nefiind luată o decizie dacă va fi supus luni unei noi intervenţii chirurgicale, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca, medicul Bogdan Opriţa.
„Pacientul este stabil, mănâncă, local i se schimbă pansamentele. Nu s-a luat o deciziei privind o nouă intervenţie la care să fie supus„, a spus medicul Bogdan Opriţa.
El a precizat că edemul de la mâna la care a fost muşcat de viperă nu se retrage imediat, ci în trei – patru zile.
„După ce fenomenele generale au fost stinse, medicii se concentrează acum pe fenomenele locale, din zona inciziilor, pentru a evita orice posibilă infecţie locală care s-ar putea extinde„, a mai spus Bogdan Opriţa.
Andrei Iucinu Tinu, în vârstă de 26 de ani, a fost internat de urgenţă sâmbătă, la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce a fost muşcat de viperă. Tinu a fost operat sâmbătă noapte, după ce starea lui s-a agravat.
Purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca declara că hematomul suferit la o mână s-a extins înspre umăr, astfel că a fost necesară o intervenţie de decompresie pentru degajarea veninului. Bogdan Opriţa preciza că Andrei Tinu ar putea fi suspus unei noi intervenţii chirurgicale în umătoarele zile.
În 2010, Andrei Iucinu (fiul ziaristului Dumitru Tinu), împreună cu patru prieteni, a pus la cale o afacere mai puţin obişnuită: au construit o crescătorie de vipere cu corn în Lunca Dunării, în apropiere de Giurgiu.
„Veninul viperei cu corn este extrem de căutat în toată lumea, dar mai ales în Europa. Deşi periculos, putând fi letal pentru oameni, veninul viperei cu corn este extrem de folositor pentru industria farmaceutică. O viperă ammodytes produce anual aproximativ 1,5 grame de venin cristalizat, care, în funcţie de puritate, poate scoate din buzunarele eventualilor clienţi sume cuprinse între 500 şi 2.000 de euro, ajungându-se uneori chiar şi la 2.500 – 3.000 de euro. Pe de altă parte, îngrijirea reptilelor nu este costisitoare„, declara, în 2010, Andrei Iucinu.