„Un proiect atât spre interior, cât și spre exterior. Mă bucur că pornește din România. Suntem un model de democrație, de prosperitate. Spiritul de la Sibiu e confirmarea de a continua împreună proiectul european.
Sper ca acest mesaj pozitiv să ajungă la cât mai mulți cetățeni europeni. UE lucrează pentru ei, pentru cetățeni. Ne dorim o comunicare mai bună, mai transparentă cu cetățenii.”, a spus Klaus Iohannis.
La Summitul de la Sibiu au fost zvonuri că viitoarea Comisie Europeană va cuprinde și un mandat de comisar pentru statul de drept. În timp ce Jean-Claude Juncker și Donald Tusk s-au eschivat și au refuzat un răspuns concret, Klaus Iohannis a răspuns la întrebarea unei jurnaliste care dorea să afle dacă va fi înființarea un portofoliu pentru acest domeniu.
”Eu vreau stat de drept în România. Avem și unii politicieni care nu-și doresc stat de drept în România. Avem alegeri și vom primi un răspuns clar. Eu știu care e răspunsul, eu de abia aștept să îl primim. Vom vedea dacă vom avea un comisar european pentru statul de drept sau va fi delegat cuiva.”, a spus Klaus Iohannis.
”A fost evident că pentru noi toți, statul de drept e chintesența și va fi și în viitoarea agendă strategică. Nu poate exista Europa fără stat de drept. E chintesența Europei. Nu e o problemă doar în anumite state membre. Dacă oamenilor nu le pasă de statul de drept, guvernele vor ceda.”, a spus Donald Tusk.