Recuperatorii care s-au dat poliţişti au încătuşat, sechestrat şi bătut un tânăr acuzat de furt

Procurorii de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Serviciul Teritorial Suceava, au finalizat parţial ancheta într-un caz de lipsire de libertate şi şantaj petrecut acum trei ani de zile la Frătăuţii Vechi. Este un caz despre care până acum nu s-a relatat nimic în presă, dar care şochează prin modul în care s-a acţionat. Practic, autorii au acţionat ca în filmele cu mafioţi. Procurorii l-au trimis în judecată doar pe unul dintre cei care ar fi participat la răpire, însă acesta ar mai fi avut doi complici, faţă de care cercetările continuă.
Romania TV
14 mai 2019, 07:29
Recuperatorii care s-au dat poliţişti au încătuşat, sechestrat şi bătut un tânăr acuzat de furt

Mihai Grădinariu, fost Cobel, din Dorneşti, cu antecedente penale în fapte cu violenţă, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, lipsire de libertate şi şantaj, scrie monitorulsv.ro.

Cum au acţionat atacatorii ca la carte, în plină zi

28 aprilie 2016. Spre după-amiază, la ora 15.30. În service-ul Every Day din Frătăuţii Vechi este o zi normală de lucru. Mai mulţi angajaţi sunt de serviciu. Un autoturism cu folii pe geamuri, fără numere de înmatriculare, vine în trombă, doi indivizi cu cagule pe faţă coboară din maşină, spun pe un ton grav că au un mandat pe numele mecanicului Ş.I. (victima din acest caz), îl iau cu forţa pe acesta, îl încătuşează, îl urcă în maşină şi pleacă în trombă. Totul se petrece extrem de repede, iar ceilalţi angajaţi nu realizează prea clar despre ce este vorba.

Citeşte şi Un personaj controversat şi-a cumpărat vilă de lux de 2 milioane de euro în Capitală. Despre cine este vorba FOTO

Bătut timp de două ore, a recunoscut ce i-au cerut atacatorii

În continuare, mecanicul Ş.I., în vârstă de 19 ani, este lipsit de libertate în jur de trei ore.

Tânărul de 19 ani este dus cu maşina în jur de 3 kilometri, până într-o luncă, aflată pe raza localităţii Măneuţi.

Din ancheta procurorilor DIICOT, Serviciul Teritorial Suceava, rezultă că tânărul a fost lovit timp de aproximativ două ore de trei agresori (cei doi care l-au ridicat din service, plus cel care a fost şofer) cu pumnii, cu picioarele şi cu un băţ telescopic. Aceştia i-au spus că sunt recuperatori de la o firmă din Bucureşti şi că l-au luat pentru a-l interoga cu privire la furtul unui seif din incinta Every Day (locul de muncă al tânărului de 19 ani). Recuperatorii i-au spus că în seif, pe lângă bani, se află bijuterii din aur cu valoare sentimentală şi documente importante ale administratorului societăţii.

Recuperatorii îl acuzau pe Ş.I. că acesta şi alţi complici sunt autorii furtului seifului.

Bătut, sechestratul a „mărturisit” că a participat la comiterea furtului. Acesta a fost filmat în timp ce recunoştea comiterea furtului. Victima a relatat ulterior că a povestit detaliile furtului în mod fictiv, sub teroare, şi că nu are vreo legătură cu faptele de furt.

De precizat că sunt două furturi comise din incinta societăţii în aprilie 2016, care au rămas şi până acum tot cu AN (autori necunoscuţi).

Arestat iniţial în lipsă, a fost extrădat din Marea Britanie

Procurorii DIICOT au mai reţinut în rechizitoriul de trimitere în judecată că tânărul în vârstă de 19 ani a fost ameninţat că el şi familia sa vor avea de suferit în cazul în care va spune poliţiei ce s-a întâmplat. Tânărului i s-a mai cerut că dacă va fi luat la întrebări de poliţişti să spună că a fost vorba de o „glumă” sau că a fost bătut pentru că a sustras o mare cantitate de ţigarete de contrabandă.

Structurile de combatere a crimei organizate au date mai multe despre persoanele implicate în această lipsire de libertate în stil mafiot, însă deocamdată au reuşit să probeze faptul că Mihai Grădinariu, fost Cobel, a participat la comiterea faptei. Conform unor surse, este vorba de două expertize genetice care îl plasează pe acesta la locul faptelor.

Procurorii DIICOT au solicitat arestarea preventivă a lui Mihai Grădinariu, fost Cobel, din luna octombrie a anului trecut, când au considerat că au suficient probatoriu.

Mihai Grădinariu era fugit din ţară, astfel că a fost dat în urmărire naţională şi internaţională, poza acestuia fiind publicată şi pe site-ul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Iniţial, bărbatul din Dorneşti a fost arestat în lipsă. La mijlocul lunii februarie a acestui an, autorităţile române au anunţat că Mihai Grădinariu a fost extrădat din Anglia şi a ajuns în arestul poliţiei judeţene.

Bărbatul a comis fapta în stare de recidivă postcondamnatorie, au mai reţinut procurorii, fiind condamnat tot pentru fapte comise cu violenţă.

Ancheta din acest caz complex şi de o gravitate extremă continuă.

Inculpatul Mihai Grădinariu se bucură de prezumţia de nevinovăţie, până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată.

DailyBusiness
Prețul argintului a luat-o RAZNA! A ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 12 ani
Spynews
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Bzi.ro
Sore a slăbit renunțând la un singur aliment! Cântăreața este foarte sexy acum!
Fanatik.ro
Acestea sunt ouăle care au rupt supermarketurile din România. Sunt aduse din Ucraina și au un preț ireal de mic
Capital.ro
România plânge și acum! A fost cea mai elegantă doamnă a muzicii românești. A murit prea devreme
Playtech.ro
Fiica Biancăi Drăgușanu, uluitor ce transformare! Doamne cât de schimbată e Sofia
DailyBusiness
Investiții de MILIOANE de euro pentru modernizarea spitalelor. Ce a anunțat Adrian Câciu
Adevarul
Planeta Maimuțelor devine realitate: Un cimpanzeu celebru a măcelărit un bebeluș după ce l-a smuls din brațele mamei
wowbiz.ro
Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național din București
Spynews
Cine e milionarul care o face acum fericită pe Irisha. Influencerița, prima apariție alături de noul iubit
Spynews
Românii vor plăti o nouă taxă începând de luna viitoare. Va fi afișată direct în factura la energie electrică
Evz.ro
Trei zodii care vor avea o perioadă foarte bună. Surprize mari în ultima săptămână din septembrie
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
kanald.ro
„Abia putea respira” A condus 20 de km sub șoc anafilactic pentru a-și salva viața. Un bărbat de 80 de ani din Suceava a ajuns în ultima clipă la spital, de unul singur
Cancan.ro
Vlad Gherman rupe tăcerea, la 3 luni după nuntă! De ce nu se înțelege cu Oana Moșneagu: 'Nu poate să stea locului!' 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Ea e fosta campioană româncă de la Roland Garros care s-a lăsat de tenis pentru a deveni chirurg la Floreasca! The Sun i-a prezentat povestea în detaliu
Capital.ro
Permis de conducere reînnoit din 2 în 2 ani. Legea nu-ți permite să conduci dacă nu faci testele
StirileBZI
Pungile de plastic vor fi interzise! De când se va aplica decizia
Prosport.ro
FOTO. Actriță de filme interzise a spus dacă ar petrece o noapte cu Gigi Becali! Cum arată
stirilekanald.ro
"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de ce spune biserica". Experiența tulburătoare a unei avocate care a trecut prin moarte clinică
substantial.ro
Rusia își propune să crească exporturile agricole cu 50% până în 2030
MediaFlux
Românii care STAU la BLOC riscă AMENZI! REGULA esențială care NU trebuie ÎNCĂLCATĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Institutul Pasteur, o instituție de cercetare în declin: de la pionierat în Europa la doi angajați și pierderi financiare majore