Fiul cel mare al lui Donald Trump va fi audiat în Senatul SUA privind un eventual amestec al Rusiei în alegerile din SUA

Fiul cel mare al preşedintelui american Donald Trump a acceptat, în cele din urmă, să fie audiat de o comisie a Senatului în luna iunie în cadrul anchetei privind un posibil amestec al Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016, potrivit media americane, relatează AFP.
Filip Stan
15 mai 2019, 07:10
Fiul cel mare al lui Donald Trump va fi audiat în Senatul SUA privind un eventual amestec al Rusiei în alegerile din SUA

Comisia pentru Informaţii, controlată de republicani, l-a convocat pe Donald Trump Jr. pentru a reveni asupra anumitor puncte ale anchetei efectuate de procurorul special Robert Mueller şi care s-a încheiat fără a găsi vreo dovadă a unei înţelegeri secrete între Moscova şi anturajul preşedintelui Donald Trump în timpul campaniei electorale din 2016.

Donald Trump Jr., în vârstă de 41 de ani, s-a prezentat deja voluntar pentru o audiere îndelungată în Senat în 2017. Dar, de data aceasta, comisia a trebuit să recurgă la prerogativele de investigare pentru a-l convoca, o premieră pentru un membru al familiei Trump, notează sursele citate, potrivit news.ro.

După câteva zile de dispute, fiul cel mare al preşedintelui Trump şi comisia condusă de senatorul republican Richard Burr au ajuns la un acord limitând durata acestei audieri. Audierea va avea loc la începutul sau la mijlocul lunii iunie şi se va putea ţine cu uşile închise, potrivit surselor citate. Durata audierii va fi de câteva ore şi nu va acoperi decât cinci sau şase subiecte.

Donald Junior ar fi fost dispus să facă faţă unor sancţiuni ale Congresului, care ar fi putut să-l urmărească pentru obstrucţionarea anchetei, dar în cele din urmă a fost convins prin acest acord, relatează Fox News.

Comisia doreşte să-l audieze în special cu privire la declaraţiile sale potenţial contradictorii cu privire la un proiect Trump Tower la Moscova. Donald Trump s-a declarat săptămâna trecută „foarte surprins” de convocarea fiului său, potrivit news.ro.

Citeşte şi Anchetă FBI privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale din Statele Unite

În paralel, democraţii l-au convocat în mod oficial marţi pe fostul consilier juridic al Case Albe Don McGahn pentru o audiere în Camera Reprezentanţilor pe 21 mai, la 10:00 (14:00 GMT), anticipând o nouă confruntare cu Donald Trump care s-a opus convocării acestuia.

Don McGahn, care a demisionat în octombrie 2018, nu a răspuns încă la convocarea Comisiei Judiciare a Camerei Reprezentanţilor.

Casa Albă şi-a exprimat deja opoziţia faţă de numeroase demersuri din partea democraţilor în acest caz şi în alte dosare legate de Trump, acuzând opoziţia de hărţuire nejustificată. Democraţii din Congres denunţă o „criză constituţională”, potrivit news.ro.

Procurorul special Robert Mueller l-a exonerat pe Donald Trump de suspiciuni de colaborare cu Moscova. În raportul său, procurorul a detaliat totuşi aspecte referitoare la unele presiuni îngrijorătoare exercitate de preşedintele republican asupra investigaţiei privind posibilul amestec al Rusiei în campania electorală pentru alegerile din SUA din 2016.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Cum poți păstra boabele de cafea proaspete timp de 12 luni. Trucul pe care trebuie să-l știe iubitorii de cafea
Capital.ro
Cutremur total în UE. Ungurii au ajuns stăpânii Europei. S-a pus blocadă pe bani
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Problema care ne va goli buzunarele. Situația devine critică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Misterul morții lui Andrei Versace. Avocatul Adrian Cuculis a explicat principalele ipoteze: „Ar putea să fie și otrăvit”
Capital.ro
Decizie pentru cei care locuiesc în case sau blocuri vechi. Statul va plăti banii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Remus Pricopie îl acuză pe Mircea Geoană de folosirea însemnelor NATO în campania electorală
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR TOTAL după DEMISIA LUI BIDEN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!