Dăncilă, despre remaniere: Am încercat să vorbesc cu preşedintele. Luni mi s-a spus că e la Bruxelles, marţi că îşi lansează cartea

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, la Ploieşti, că a încercat să-l sune pe preşedintele Klaus Iohannis să discute despre remaniere, însă luni i s-a răspuns la Cotroceni că domnul preşedinte este la Bruxelles, iar marţi că "îşi lansează cartea pe scările vopsite". Ea a mai precizat că nu renunţă la varianta remanierii în favoarea restructurării guvernului.
Romania TV
15 mai 2019, 08:46
Dăncilă, despre remaniere: Am încercat să vorbesc cu preşedintele. Luni mi s-a spus că e la Bruxelles, marţi că îşi lansează cartea

Viorica Dăncilă a avut marţi un nou atac la adresa preşedintelui Iohannis.

„Am încercat o discuţie cu dl Iohannis, sunt un om care mă ţin de cuvânt. Am încercat luni, dar dl preşedinte era la Bruxelles, am încercat ieri, dar dl preşedinte îşi lansa cartea. Eu sper şi îi solicit dlui preşedinte să dea motivarea, pentru că este sarcina dumnealui, este obligaţia dumnealui ca preşedinte. Eu cred că este un lucru bun, şi-a lansat o carte, este foarte bine, dar eu cred că ceea ce ţine de această ţară din punct de vedere instituţional trebuie să fie o prioritate pentru noi şi faptul că încerci să blochezi Guvernul nu e un lucru care să aducă plusvaloare”, a declarat Viorica Dăncilă, citată de News.ro.

Întrebată dacă l-a sunat pe preşedinte, Dăncilă a spus: „Am sunat la Administraţia prezidenţială şi mi s-a spus că dl preşedinte e la Bruxelles luni, dl preşedinte îşi lansează cartea pe scările vopsite marţi”.

Întrebată dacă va accepta o restructurare guvernamentală, în condiţiile în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că singura variantă pentru înlocuirea unor miniştri în cabinetul Dăncilă este restructurarea guvernamentală, premierul a spus: „Acest lucru îl vom discuta în cadrul Comitetului Executiv Naţional. Pentru mine, acum este important să merg în mijlocul oamenilor, astfel încât guvernarea să se plieze pe cerinţele oamenilor, să merg să văd stadiul realizării lucrărilor din fonduri europene şi din fonduri guvernamentale. Şi aceasta discuţie va fi în CExN. Dar nu cred că o să-mi schimb opţiunea”.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, săptămâna trecută, că preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să dea un răspuns cât mai repede în legătură cu motivele pentru care a respins remanierile şi să nu aştepte încheierea interimatelor, la începutul lunii iunie.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, în 23 aprilie, că respinge remanierile celor trei miniştri, pentru că cele trei propuneri făcute nu sunt persoane potrivite pentru funcţia de ministru.

Ulterior, premierul Viorica Dăncilă anunţa că i-a transmis şefului statului solicitarea de a motiva respingerea propunerilor de miniştri la Justiţie – Eugen Nicolicea, la Fonduri Europene – Oana Florea şi la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni – Liviu Tit Brăiloiu.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Ce a pățit un român care a traversat noaptea Bulgaria pentru a ajunge în vacanță în Turcia. Coșmar la ora 03.00: “Au ieșit două mașini, ne-au urmărit 10 km, ne depășeau și puneau frână bruscă”
Capital.ro
S-a dat ordin în România. Decizia se va aplica în curând. Ciolacu: Vor fi deduceri din impozit
Playtech.ro
Cum îți dai seama dacă ai luat virusul West Nile după o înțepătură de țânțar
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
S-au trimis ordine de încorporare. Sute de tineri, chemați în Armată
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Noi detalii în ancheta crimei din Brăila! Dentista Marin Gavril ar fi fost ucisă pentru că nu i-a tratat suspectului măseaua care îl durea
Capital.ro
Anunț pentru proprietarii de apartamente, case și mașini. Toți vor fi verificați
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Două treimi din cetățenii UE îngrijorați de securitatea Uniunii Europene, relevă un sondaj
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!