Au început amenzile! Șoferii UBER, amendaţi în trafic. Uber și Bolt îi vor susține financiar și juridic pe cei care vor avea probleme

Lovitură pentru şoferii de UBER, după ce OUG a intrat joi în vigoare. La câteva ore după anunţul controversatei ordonanțe împotriva aplicaţiilor de ride-sharing, un șofer a povestit cum a fost amendat de poliție,în timpul unei curse prin Capitală. Poliția precizează că a sancționat, joi, 4 șoferi care practicau servicii de ride-sharing, fie pentru că nu aveau autorizație, fie pentru că au fost prinși în altă zonă decât cea pentru care aveau autorizație.
Romania TV
16 mai 2019, 14:40
Au început amenzile! Șoferii UBER, amendaţi în trafic. Uber și Bolt îi vor susține financiar și juridic pe cei care vor avea probleme

„Am primit o comandă la Mall Vitan, unde mă aștepta un domn, pe care l-am luat să-l duc la Piața Unirii. Pe drum mi s-a părut ceva suspect la el pentru că tot dădea mesaje. Pe drum am fost oprit din mers de o mașină de poliție, am fost tras pe dreapta. Mi s-au cerut actele, i le-am dat”, a povestit șoferul corespondentului Știrilor ProTV.

Citeşte şi Ministrul Dezvoltării dă asigurări că ordonanţa în domeniul taximetriei care intră în vigoare joi nu este îndreptată împotriva Uber

Acesta spune că a primit o amendă de 1.000 de lei și crede că totul a fost pus la cale de client, un posibil taximetrist.

„L-a întrebat pe domnul din spate dacă e cu UBER, a zis că da. A cerut să fie martor, i-am înmânat autorizațiile, atestatul, după care mi-a dat amendă 1.000 de lei, plătibilă în 14 zile lucrătoare, la jumătate din sumă. Cred că am fost urmărit de când l-am luat pe domnul. E posibil să fie taximetrist. Era pe cash. Amenda a fost în baza unui articol care spune că am intervenit asupra aparatului de taxat, care la ride-sharing nu există”, a mai precizat șoferul de UBER.

Ordonanţa anti-aplicații prevede că în situaţia în care un şofer de la aplicaţiile Uber, Bolt, Clever va fi prins transportând pasageri, va putea fi sancţionat de la prima abatere. Nu de la a doua, aşa cum se întâmpla până acum. Sancţiunile sunt extrem de dure. Şoferii pot rămâne fără plăcuţele de înmatriculare pentru 6 luni şi plătesc o amendă de până la 50.000 de lei. 

Cu toate acestea, Uber și Bolt au anunțat că îi vor susţine financiar şi juridic pe şoferii care vor avea dificultăţi, după intrarea în vigoare a modificărilor la legea taximetriei. Şoferii parteneri au primit mesaje, prin intermediul aplicaţiilor, în care aceştia sunt asiguraţi că vor fi susţinuţi financiar şi juridic, în cazul în care vor întâmpina dificultăţi. De asemenea, șoferii au fost rugaţi să semnalizeze eventualele abuzuri, conform anunţurilor emise de companii.

Uber, Bolt şi Clever, în „ilegalitate”. OUG care modifică legea taximetriei intră în vigoare din 16 mai, ce mesaj au primit şoferii 

Deși joi a intrat în vigoare ordonanța anti ride-sharing, un șofer Uber susține că au ieșit ”cam toți” pe străzi pentru a lua curse. 

”Cam toți au ieșit, pentru că au actele în regulă. Chiar mai mult a fost astăzi”, a declarat acesta.

Legat de câștiguri, tânărul a precizat că a fost o zi normală.

”Nu au fost prețuri mai mari. E la fel ca de obicei, în funcție de cerere și câte mașini sunt. Cererea acoperă în general oferta”, a adăugat șoferul Uber.

DailyBusiness
Gratuitatea momentului în România! 50% reducere la toată lista
Spynews
Cum a arătat tortul de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță. Noi imagini exclusive de la petrecere / VIDEO
Bzi.ro
Ia cei mai mulți bani pentru concertele de Crăciun! Andra nu mai este primul loc
Fanatik.ro
Brandul prezent în viața românilor pe timpul comunismului reînvie: ”Spune o poveste memorabilă a unei tradiții românești”
Capital.ro
Mașinile care NU trec ITP-ul. Ce obligații au șoferii: Trebuie înlocuite cu totul
Playtech.ro
Doamne cum arăta Anamaria Prodan înainte să-și micșoreze sânii!!! Imaginile secrete au SCĂPAT pe net
DailyBusiness
Ploile mătură România. ANM anunță prognoza până pe 10 octombrie
Adevarul
Misterul planează asupra tăcerii suspecte a liderului Hamas. Yahya Sinwar ar fi mort
wowbiz.ro
Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?
Spynews
Ce tort au avut la nuntă Lora și Ionuț Ghenu. Cei doi au organizat un eveniment spectaculos / FOTO
Spynews
Liviu Vârciu s-a sărutat cu altă femeie! Anda ce spune? Imaginile au fost filmate!
Evz.ro
Șir de evenimente astrale în octombrie. Momente de cumpănă pentru două zodii
Ego.ro
Elena Udrea, de nerecunoscut!!! Fosta blondă de la Cotroceni, extrem de slabă și cu părul creț
Prosport.ro
FOTO. Ea e considerată cea mai sexy mamă a unui fotbalist din întreaga lume. La 40 de ani, arată mai bine ca multe tinere de 20 de ani
kanald.ro
Salarii mai mari de la 1 ianuarie 2025. Cu cât vor crește veniturile angajaților și cine va beneficia de bani mai mulți
Cancan.ro
Marele absent de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță! Nu se așteptau niciodată ca el să lipsească
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
UE schimbă legea. NU se mai vinde. Se aplică obligatoriu din 30 decembrie și în România
StirileBZI
Vor fi verificate aproape 4,6 milioane de pensii! Cine trebuie să dea banii înapoi
Prosport.ro
FOTO. A dansat twerk în fața ei, după ce a sugrumat-o! Cea mai controversată luptătoare
stirilekanald.ro
"De data asta nu mai scapi" - Fata de 18 ani UCISĂ, la Bacău, de un vecin...
substantial.ro
Fostul judecător CCR explică respingerea candidaturii Dianei Șoșoacă de către BEC
MediaFlux
LOVITURĂ privind TICHETELE de MASĂ! SE DAU AMENZI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Delicii exotice dintr-o livadă din Buzău