Iohannis: Îi cunoaştem pe cei care nu luptă, cu adevărat, cu birocraţia şi corupţia. Aceştia nu îşi doresc o dezvoltare sănătoasă

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat guvernarea, într-un mesaj transmis la evenimentul Innovation Labs 2019 - Demo Day. Preşedintele a criticat nivelul redus de digitalizare, spunând că sunt cunoscuţi cei care nu luptă, cu adevărat, cu birocraţia şi corupţia, pentru că aceştia nu îşi doresc dezvoltare sănătoasă pentru România, ei doar caută să perpetueze o economie de clan, bazată pe favoruri şi pervertirea legilor în folos personal.
Romania TV
20 mai 2019, 15:14
Iohannis: Îi cunoaştem pe cei care nu luptă, cu adevărat, cu birocraţia şi corupţia. Aceştia nu îşi doresc o dezvoltare sănătoasă

Preşedintele a subliniat că România are toate atuurile pentru a deveni un hub de inovare regional.

„Prin circa 6% din PIB, sectorul digital autohton este un motor important al performanţelor economice şi al inovării, recunoscut, ca atare, şi în afara graniţelor ţării. Produsele digitale româneşti sunt competitive în Europa şi în Statele Unite ale Americii. Companiile IT din România au înregistrat creşteri puternice în ultima decadă. Start-up-urile s-au dublat, iar activitatea în domeniu acumulează creşteri anuale consistente. Toate acestea ne bucură, dar trebuie valorificate la scară naţională”, arată Klaus Iohannis, potrivit news.ro.

El precizează că, pentru ca acest lucru să se întâmple, mediul de afaceri trebuie să beneficieze de predictibilitate şi încredere.

„Din păcate, mediul de afaceri românesc a primit din partea Guvernului măsuri hazardate şi intempestive, fără consultare şi fără o minimă fundamentare, mesaje adverse pentru investitorii străini şi lipsă de respect pentru antreprenoriatul românesc. În aceste condiţii, cu atât mai mult meritaţi felicitări pentru îndârjirea de a creşte, prin voi înşivă, nu datorită politicilor guvernului, ci în ciuda acestora, în ciuda constrângerilor financiare ori instituţionale, ca un adevărat sector capitalist, care trăieşte şi se dezvoltă global. Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei publice arată că lucrurile trebuie schimbate rapid. Guvernul nu a făcut nimic în această privinţă, deşi suntem pe ultimul loc în Europa, inclusiv ca decalaj de acces la lumea digitală între mediul urban şi cel rural”, continuă preşedintele.

Klaus Iohannis adaugă: „Atrag atenţia Guvernului, în mod răspicat, să nu sacrifice viitorul nostru economic vânzând oamenilor doar iluzii statistice, care se vor dovedi deşarte în anii următori, aşa cum România a simţit deja anularea creşterii economice, în anii de criză”.

Preşedintele menţionează că sunt foarte multe de făcut la capitolul competenţe digitale.

„Nu putem îmbunătăţi situaţia fără ca sistemul de învăţământ să integreze eficient educaţia digitală şi educaţia antreprenorială. Universităţile noastre trebuie să devină inovative şi antreprenoriale, dedicate provocărilor viitorului. Există companii româneşti cu înaltă competitivitate pe piaţa externă şi este esenţial să sprijinim întreprinzătorii care dezvoltă companii şi produse de vârf, care pot să facă salturi valorice în segmentul de profil. Merită să îndrăznim să visăm şi la «unicorni», având deja exemplul unei poveşti de succes, pe ai cărei autori îi felicit! Sunt pe deplin convins că e-government este o soluţie de interacţiune eficientă a cetăţenilor cu autorităţile statului, de stimulare a dezvoltării economiei digitale, dar şi de reducere a birocraţiei şi a corupţiei, care împiedică România să se dezvolte sănătos. Îi cunoaştem pe cei care nu luptă, cu adevărat, cu birocraţia şi corupţia. Aceştia nu îşi doresc dezvoltare sănătoasă pentru România, ei doar caută să perpetueze o economie de clan, bazată pe favoruri şi pervertirea legilor în folos personal. Însă viitorul României, ca ţară democratică şi euroatlantică, trebuie să arate altfel, trebuie să inspire încredere şi speranţă în şansa noastră!”, subliniază preşedintele Iohannis.

El se declară convins că tinerii au energia şi determinarea de a contribui la schimbarea în bine a României, prin implicarea în dezbaterea publică de idei şi soluţii.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Ce a pățit un român care a traversat noaptea Bulgaria pentru a ajunge în vacanță în Turcia. Coșmar la ora 03.00: “Au ieșit două mașini, ne-au urmărit 10 km, ne depășeau și puneau frână bruscă”
Capital.ro
S-a dat ordin în România. Decizia se va aplica în curând. Ciolacu: Vor fi deduceri din impozit
Playtech.ro
Cum îți dai seama dacă ai luat virusul West Nile după o înțepătură de țânțar
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
S-au trimis ordine de încorporare. Sute de tineri, chemați în Armată
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Noi detalii în ancheta crimei din Brăila! Dentista Marin Gavril ar fi fost ucisă pentru că nu i-a tratat suspectului măseaua care îl durea
Capital.ro
Anunț pentru proprietarii de apartamente, case și mașini. Toți vor fi verificați
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Cetățean german condamnat la moarte în Belarus imploră ajutorul guvernului german
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!