PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Jumătate din ţară rămâne sub incidenţa ploilor şi vijeliilor

Vremea îşi va păstra un ridicat grad de instabilitate, care de marţi se va manifesta pe arii extinse din vestul şi nordul ţării.
Filip Stan
26 mai 2019, 10:11
PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Jumătate din ţară rămâne sub incidenţa ploilor şi vijeliilor

Luni, în ţară, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin înnorări, averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, în regiunile sud-vestice, vestice și local în cele centrale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi mai însemnate și pe arii restrânse se vor înregistra 20…25 l/mp și va cădea grindină.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și mai intense spre seară și noaptea. În restul teritoriului vremea va fi predominant frumoasă, cerul variabil, iar probabilitatea pentru ploi de scurtă durată și descărcări electrice va fi mai ridicată mai ales în a doua parte a intervalului. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, precum și în sud-estul și estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 24 și 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 și 18 grade.

La Bucureşti, luni, vremea va fi predominant frumoasă și caldă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre sfârșitul intervalului. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 13…14 grade.

Marţi, vremea va fi în general instabilă în regiunile sud-vestice, vestice, nordice și centrale, precum și în zonele de deal și de munte, unde vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă înregistrate vor fi pe arii restrânse mai însemnate și va cădea grindină.

În restul teritoriului cerul va fi variabil, vântul va sufla în general moderat, iar ploi de scurtă durată și descărcări electrice se vor semnala doar izolat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 21 și 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 și 17 grade.

La Bucureşti, marţi, vremea se va menține predominant frumoasă și caldă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza și seara, când probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi în creștere. Vântul va sufla în general moderat pe parcursul zilei și slab noaptea. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.

Miercuri, în vestul, centrul și nordul țării, precum și în zonele de deal și munte, gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat și, îndeosebi după-amiaza și seara vor fi înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi însemnate și va cădea grindină. În restul teritoriului vremea va fi în general frumoasă, cu cer variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar pe spații mici. Temperatura aerului va avea valori peste cele normale ale perioadei îndeosebi în regiunile sudice și estice, cu maxime ce se vor încadra între 22 și 32 de grade, iar cele minime între 9 și 19 grade.

La Bucureşti, miercuri, vremea va fi în continuare frumoasă și caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 15…17 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

Joi, vremea va fi în general instabilă în vestul, sud-vestul, centrul și nordul țării, precum și în zonele de deal și munte și pe arii restrânse în rest. Vor fi înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Local se vor înregistra cantități de apă mai însemnate și va cădea grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 31 de grade, iar cele minime între 10 și 18 grade.

La Bucureşti, joi, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, cu o probabilitate mai ridicată după orele amiezii. Vântul va sufla slab și moderat, posibil cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 14…16 grade.

Spynews
Liviu Vârciu și Anda Călin s-au căsătorit religios tot astăzi, după cununia civilă! Imagini exclusive de la biserica unde și-au jurat iubire pentru totdeauna / VIDEO
Bzi.ro
Cum scapă Mirela Vaida de kilogramele acumulate în vacanță. Ieșeanca a recunoscut: „Îmi plac mâncărurile bine făcute!”
Fanatik.ro
Afacerea care a înflorit pe timp de secetă într-o localitate din România. Planta care aduce zeci de mii de euro profit
Capital.ro
De ce NU cresc toate pensiile. Olguța Vasilescu tună și fulgeră: Au aruncat legea la coș
Playtech.ro
Pierdere grea în politică. Premierul a murit în urmă cu puțin timp
DailyBusiness
Fenomenul șocant care șterge trei orașe de pe HARTA României
Adevarul
Revoltă cu repetiție. Încă un lider mercenar îi declară public război lui Putin: „Toate acestea sunt opera așa-zisului «președinte»”
Spynews
Jucător de fotbal, prăbuşit pe teren în timpul meciului! Sportivul în vârstă de 27 de ani s-ar confrunta cu probleme cardiace / VIDEO
Spynews
”Mâine strângem mieii". Discuțiile șocante dintre Andrew și Tristan Tate au fost făcute publice. Cum ar fi vorbit despre femeile care ar fi lucrat pentru ei
Evz.ro
Bicarbonatul de sodiu înlătură mirosurile neplăcute din șifonier
Ego.ro
ATENȚIE, pensionari! Ce faci dacă primești o pensie MAI MARE decât te așteptai
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din fotbalul românesc!
wowbiz.ro
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus adevărul despre despărțirea de Florin Salam! Motivul pentru care a dispărut din me
Cancan.ro
Ninge peste câteva săptămâni în România! Meteorologii Accuweather anunță data exactă a primelor ninsori
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ pentru Mădălina Ghenea pe stadionul lui Manchester City! Cum a fost surprinsă și pe cine a avut în brațe
kanald.ro
Tragedie pe o plajă cunoscută din Constanța: Un copil de 11 ani s-a înecat sub privirile turiștilor
Capital.ro
Se schimbă buletinele. Anunțul făcut de MAI. Se întâmplă din 9 septembrie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Imperiul lui Ion Țiriac a fost împărțit. Magnatul a luat decizia în privința averii
stirilekanald.ro
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e rupt!"
substantial.ro
A murit Salim Hoss, fost prim-ministru al Libanului, la 94 de ani
MediaFlux
S-A AFLAT cine VA FI PREȘEDINTELE ROMÂNIEI! Răsturnare TOTALĂ de SITUAȚIE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...