Ziua Mondială Fără Tutun: BAT cere întărirea colaborării pentru a susţine cât mai mult fumătorii care caută alternative la ţigări

La nivel global, milioane de fumători au renunțat la fumat în favoarea alternativelor cu risc redus. Dacă guvernele vor dori să maximizeze rolul pe care aceste produse alternative îl pot juca în reducerea fumatului, este nevoie de o colaborare mai intensă la nivel global.
Romania TV
31 mai 2019, 11:41
Ziua Mondială Fără Tutun: BAT cere întărirea colaborării pentru a susţine cât mai mult fumătorii care caută alternative la ţigări

Ziua Mondială Fără Tutun încurajează oamenii să renunțe la fumat. Există multe modalități prin care oamenii pot face acest lucru, însă dovezile din întreaga lume ne sugerează că una dintre cele eficiente metode este folosirea alternativelor fără ardere precum țigările electronice, produsele de încălzire a tutunului, tutunul pentru uz oral sau produsele cu nicotină. De Ziua Mondială Fără Tutun, British American Tobacco (BAT) invită autoritățile de reglementare, sistemul de sănătate public, industria și mass-media să colaboreze pentru a dezvolta o poziție globală progresistă și pragmatică față de aceste produse.

În țările în care există deja un mediu de reglementare favorabil acestor produse s-au înregistrat progrese semnificative în ceea ce privește numărul de fumători care au renunțat la țigările tradiționale. De exemplu, în Regatul Unit, aproape 1,7 milioane de fumători au renunțat la fumat cu ajutorul țigărilor electronice, iar în Suedia, unde snus – tutun oral – a fost folosit cu succes de mai multe decenii, nu numai că utilizarea acestuia a depășit fumatul obișnuit, dar fumatul și bolile asociate fumatului au cele mai scăzute rate din Europa.

Cu toate acestea, din păcate, nu există o viziune consistentă la nivel global asupra modului în care aceste produse ar trebui să fie reglementate, multe țări continuând să ignore potențialele beneficii pe care le-ar putea oferi fumătorilor care trec complet la utilizarea produselor fără ardere.

BAT consideră că este nevoie de o colaborare extinsă pentru a se face o diferență reală pentru fumători la nivel global. Suntem conștienți că rolul nostru este să furnizăm produse de calitate, să le comercializăm într-un mod responsabil către fumătorii și consumatorii de nicotină adulți și să derulăm cercetări științifice relevante care să arate potențialul de risc redus al acestor produse în comparație cu țigările tradiționale. Cu toate acestea, autoritățile de reglementare și sistemul de sănătate publică joacă, de asemenea, un rol esențial în asigurarea unor cadre de reglementare adecvate, care să promoveze disponibilitatea produsele cu un grad de calitate certificat pentru milioane de fumători din întreaga lume care caută o alternativă la țigări.

Simon Cleverly, Group Head of Corporate Affairs, British American Tobacco, spune: „Suntem hotărâți să accelerăm transformarea companiei noastre, a industriei din care facem parte și să continuăm să dezvoltăm noua noastră categorie de produse cu potențial de risc redus pentru că este ceea ce este corect să facem pentru fumătorii care caută alternative la țigările obișnuite. Gama noastră de țigări electronice, produse care încălzesc tutunul, tutunul pentru uz oral și produsele cu nicotină sunt esențiale pentru a atinge acest obiectiv.”

„Frustrant pentru noi este că încă există opinii și reglementări inconsecvente cu privire la aceste produse noi. Având în vedere potențialul de risc redus al acestor produse, este contraintuitivă reacția multor guverne care restricționează vânzarea și comercializarea acestora. De Ziua Mondială Fără Tutun solicităm guvernelor, autorităților de reglementare și factorilor de decizie politică să colaboreze cu noi, cu industria și cu sistemul de sănătate publică, pentru a crește gradul de conștientizare și disponibilitate a acestor cu potențial de risc redus la fumat”.

„Doar prin sprijin și reglementări globale adecvate putem ajuta cei peste un miliard de fumători care există în lume să renunțe de fumat.”

 

DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Spynews
Lele, spulberat de Poliție / Dovada că artistul a ascuns adevărul în scandalul cu Andra Voloș
Bzi.ro
Avertismentul nutriționiștilor privind pufuleții din dieta Mihaelei Rădulescu! „Evitați cât puteți pufuleții cu arome!“
Fanatik.ro
Țara mare care își face o nouă capitală. Se vor investi în jur de 100 de miliarde de euro pentru construirea noului oraș
Capital.ro
Doliu în lumea muzicii. A murit unul dintre cei mai mari cântăreți. Românii i-au fredonat melodiile
Playtech.ro
Ce nu are voie să facă un administrator de bloc. Mulţi locatari nu ştiu şi se lasă pe mâna lui
DailyBusiness
Peste 223.000 de români ar vrea să muncească, dar sunt blocați!
Adevarul
Stânga și dreapta în România, o glumă? Cum au apărut și cine a amestecat haotic doctrinele politice în România
wowbiz.ro
Vestea care a șocat internetul! Vedeta a fost găsită moartă înainte de ziua ei. Ce s-a întâmplat cu ea?
Spynews
Cătălin Moroșanu, mesaj de susținere pentru Mihai Leu. Fostul campion e internat la Spitalul Fundeni, după ce a fost operat / FOTO
Spynews
Cât costă o porție de mici cu muștar și pâine de 1 Mai, în funcție de locul unde îi mănânci. Prețurile variază de la piață la restaurant
Evz.ro
Delicatesa ignorată de români. În Franța costă enorm, noi o evităm
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
FOTO. Simona Halep, în costum de baie şi cămaşă transparentă! Cât costă geanta Marni de plajă
kanald.ro
Mormântul Papei Francisc a fost inscripționat greșit. Ce greșeală au găsit specialiștii
Cancan.ro
Piedone a intrat într-un hotel de 3 stele de pe litoral. Ce a găsut șeful ANPC pe pat, în cameră
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
S-a stins cea mai mare și cunoscută actriță. Toți românii au iubit-o: Ne va lipsi...
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Gimnasta a făcut avere din alte activități: „Bărbații mi-au cerut apa în care m-am spălat”
stirilekanald.ro
A fost ucis de fostul cumnat, pe care l-a ajutat să-și repare casa. Cuprins de aburii alcoolului, agresorul l-a înjunghiat fără milă: „Era în casă jos, plin de sânge”
Doar radeți untul… Puțini cunosc acest secret… Foarte ușor și gustos…
MediaFlux
Amenzi de până la 6.000 lei pentru românii care stau la bloc. Este complet interzis în 2025
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Când lecțiile vin de la repetenți: ce ne transmite JD Vance înainte de alegeri