SIMONA HALEP – LESIA TSURENKO 6-2, 6-1. Meci de antrenament la Roland Garros 2019

Simona Halep, locul 3 WTA, s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros, după ce a învins-o, sâmbătă, cu 6-2, 6-1, pe Lesia Ţurenko din Ucraina, locul 27 WTA, Simona Halep trece pentru a patra oară consecutiv în a doua săptămână a competiţiei.
Filip Stan
01 iun. 2019, 09:46
SIMONA HALEP - LESIA TSURENKO 6-2, 6-1. Meci de antrenament la Roland Garros 2019

Simona Halep conducea cu 7-0 îniantea acestei partide, în întâlnirile directe cu Ţurenko, pierzând doar un singur set în faţa ucrainencei. Nu avea ce să se schimbe în tenisul celor două jucătoare de la ultimele lor partide, disputate în februarie şi câştigate de Halep în minimum de seturi, pentru a avea, sâmbătă, un alt deznodământ. Mai mult, Ţurenko a venit pe Philippe Chatrier după un meci jucat în două zile cu Aleksandra Krunici, în turul anterior, astfel că a opus o palidă rezistenţă în faţa Simonei Halep a fost una scăzută. Ea a greşit enorm de mult, mai ales la sevriciul, pe care nu şi l-a fructificat niciodată.

Halep nu a jucat extraordinar, a evoluat economicos chiar, nefiind supusă la vreo presiune. A fost un moment bun pentru ea să mai exerseze nişte lovituri, „cea scurtă”, şi venirile la fileu, însă serviciul ei la acest turneu continuă să nu fie la cel mai înalt nivel. Toate ghemurile pe care le-a pierdut fostul lider WTA au fost pe serviciul ei. În acelaşi timp, meciul „scurt” se sâmbătă îi permite mai multă odihnă după două partidele complicate din primele două tururi, în vederea continuării apărării trofeului cucerit anul trecut la Porte D’Auteuil

În primul set, doar Simona Halep şi-a fructificat serviciul, la 2-1 şi 5-2, rezultând un 6-2, în 25 de minute. După nouă minute de tenis în setul al doilea, în care Halep a făcut 3-0 cu două break-uri, jucătoarea din Ucraina a cerut asistenţă medicală pentru probleme la coapsa dreaptă. Ea a continuat meciul şi jucătoarea română a mai cedat doar un ghem până la final, tot pe propriul serviciu, la 5-0, înainte de a pune capăt meciului, cu 6-1, după 55 de minute.

În faza următoare, Halep va evolua cu învingătoarea dintre Monica Puig din Puerto Rico, locul 59 WTA, şi poloneza de 18 ani Iga Swiatek, locul 104 WTA.

Calificarea în optimi este recompensată cu un premiu de 243.000 de euro şi cu 240 de puncte WTA.

SIMONA HALEP – LESIA TSURENKO LIVE VIDEO ONLINE STREAMING EUROSPORT:

SIMONA HALEP – LESIA TSURENKO 6-2, 6-1, Simona este în optimi la Roland Garros.

SIMONA HALEP – LESIA TSURENKO 6-2, 4-0, început în trombă în setul secund

SIMONA HALEP – LESIA TSURENKO 6-2, set câştigat în doar 25 de minute

SIMONA HALEP – LESIA TSURENKO 5-2, Simona preia controlul în set

SIMONA HALEP – LESIA TSURENKO 1-1, meciul începe cu două break-uri.

Halep conduce cu scorul de 7-0 în întâlnirile directe cu Ţurenko, ultimele având loc în acest an, scor 6-2, 6-3, la Doha, în optimi, şi 6-3, 7-5, la Dubai, în aceeaşi fază. Primele lor patru întâlniri au avut loc în 2014, când Ţurenko i-a luat româncei singurul set, la Wimbledon, şi anterior, iar a cincea s-a desfăşurat la ediţia din 2018 a turneului de la Cincinnati, când Halep s-a impus în sferturi, cu 6-4, 6-1. 

Simona Halep – Lesia Tsurenko 7-0. Lista întâlnirilor directe

  • 2019, Dubai: 6-3, 7-5 pentru Halep
  • 2019, Doha: 6-2, 6-3 pentru Halep
  • 2018, Cincinnati: 6-4, 6-1 pentru Halep
  • 2014, Wimbledon: 6-3, 4-6, 6-4 pentru Halep
  • 2013, ‘S-Hertogenbosch: 6-3, 6-1 pentru Halep
  • 2012, Linz: abandon Tsurenko – 3-0 pentru Halep
  • 2009, Opole: 6-4, 7-5 pentru Halep.

Irina Begu, locul 116 mondial, o va întâlni pe americanca Amanda Anisimova, locul 51 WTA, în al patrulea meci de pe terenul 1. Begu şi Anisimova nu au mai fost adversare.

Lesia Tsurenko, despre meciul cu Simona Halep de la Roland Garros: Ce cosmar a avut ucraineanca pe teren

Ucraineanca Lesia Tsurenko a vorbit despre meciul pe care il va disputa impotriva Simonei Halep, in turul trei de la Roland Garros.

Tsurenko spune ca se asteapta la o partida foarte dificila contra Simonei, mai ales ca a pierdut toate cele sapte meciuri disputate pana acum.

„Sper ca ma voi simti mult mai bine cu Simona Halep. Nu vreau sa ma mai gandesc la altceva in afara de tenis. Trebuie sa fac punctele mai lungi ca sa am sanse sa raman in meci. Sunt incantata ca voi juca cu Simona, am evoluat deja contra ei de cateva ori in acest an. Ea e o mare specialista pe zgura asa ca trebuie sa fiu la potential maxim. Eu o sa fac tot ce pot!”, a spus Tsurenko, citata de Fanatik.

De altfel, jucatoarea din Ucraina a dezvaluit ca a trait un adevarat cosmar pe teren la Roland Garros, in timpul meciului cu Aleksandra Krunici.

Tsurenko spune ca a constatat brusc ca are 30 de ani si ca viata se scurge, fapt ce a afectat-o.

„Ieri a fost una din cele mai proaste zile din viata mea, de ziua mea, cand am facut 30 de ani. Am inceput in timpul meciului sa ma gandesc ca acum am 30 de ani si nu mai am prea mult timp de jucat in circuitul WTA. Corpul meu nu ma mai asculta si am vrut chiar sa termin odata meciul! Am dat si cu racheta de pamant pana am facut-o praf! Noroc ca s-a intrerupt partida, ca nu stiu ce pateam! Nici nu am dormit apoi toata noaptea”, a adaugat Tsurenko.

Lesia Tsurenko (27 WTA) are în palmares 4 turnee WTA câștigate în carieră. Este vorba de Istanbul 2015, Guangzhou 2016, şi Acapulco 2017 şi 2018. În acest sezon, până la Roland Garros, Lesia Tsurenko a avut un bilanț dezastruos pe zgură: pierduse toate cele 3 partide jucate pe această suprafață.

Cea mai bună clasare a Lesiei Tsurenko în clasamentul WTA a fost locul 23 WTA.

SIMONA HALEP – LESIA TSURENKO LIVE VIDEO ONLINE STREAMING EUROSPORT: Românca, aproape sigură de prezenţa în TOP 10 WTA după turneul de la Paris

Simona Halep Roland Garros | Rezultatele surprinzătoare de la Paris o fac pe campioana noastră să fie aproape sigură de prezenţa în TOP 10 WTA şi după terminarea turneului.

Înainte de startul Roland Garros, Simo nu mai era sigură pe faptul că se va menţine între cele mai bune din lume. În condiţiile în care nu a câştigat încă vreun turneu în 2019, Halep a venit în capitala Franţei pentru a-şi apăra trofeul, misiune ce părea dificilă. Mai mult, foarte importante erau şi cele 2000 de puncte pe care trebuia să le apere, în condiţiile în care risca să iasă din Top 10 WTA, după o lungă perioadă.

Din fericire pentru campioana noastră, dintre primele 16 clasate în lume, în competiţie mai sunt, alături de Simo, doar Osaka, Barty, Serena Williams, Stephens şi Sevastova.

Ca atare, aproape sigur jucătoarea din România se va menţine în TOP 10 WTA, doar un scenariu puţin probabil, cu Serena Williams, Sloane Stephens şi Anastasija Sevastova ajunse în fazele finale, în timp ce Simo e eliminată prematur putând să ducă la o asemenea schimbare.

De notat şi faptul că Stephens are de apărat punctele aferente finalei de anul trecut, astfel că îi va fi aproape imposibil să treacă peste campioana noastră.

SIMONA HALEP – LESIA TSURENKO LIVE VIDEO ONLINE STREAMING EUROSPORT: Aşa arată acum TOP 10 WTA (clasament live)

1. Naomi Osaka – 6486 puncte

2. Karolina Pliskova – 5685

3. Kiki Bertens – 5345

4. Petra Kvitova – 4925

5. Angelique Kerber – 4675

6. Asleigh Barty – 4480

7. Elina Svitolina – 3967

8. Simona Halep – 3663

9. Aryna Sabalenka – 3565

10. Serena Williams – 3411

Simona Halep Roland Garros | 278 de săptămâni în Top 10

Începând de luni, Simona Halep și-a trecut în cont a 278-a săptămână în Top 10, capitol la care a depășit-o pe Serena Williams. Americanca a adunat 276 de săptămâni pe prima poziție a ierarhiei mondiale în perioada 2 aprilie 2012 – 16 iulie 2017.

Simona a pătruns între primele 10 jucătoare ale lumii pe 27 ianuarie 2014 și a rămas acolo până în prezent. Doar Venus Williams, dintre jucătoarele aflate în activitate, are mai multe săptămâni în Top 10 (293).

Pentru a ajunge pe prima poziție în acest top, românca de 27 de ani are nevoie să rămână între cele mai bune 10 jucătoare din tenisul mondial până pe 16 septembrie 2019.

Simona Halep este principala favorită la câştigarea trofeului de la Roland Garros, în viziunea bookmakerilor, în timp ce Serena Williams pleacă cu şansa a doua.

Spynews
Fetița lovită cu mașina de șoferul minor, în Pantelimon, s-a trezit fix în ziua în care fratele său a fost înmormântat! A aflat că medicii i-au amputat piciorul, însă nu știe că băiatul a murit
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Localitatea din apropierea României cu o istorie impresionantă. Este cel mai vechi oraș din Europa locuit continuu
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Nu mai poți plăti în rate. Se schimbă limitele direct în lege
Playtech.ro
Antonia, în cea mai transparentă rochie! E mult prea FIERBINTE, a lăsat la vedere chiar TOT
DailyBusiness
Cine îi va lua locul lui Iohannis la prezidențiale. PSD anunță azi
Adevarul
Afacerea clandestină care i-a transformat pe securiști în milionari. „Mulți oameni și-au vândut casa pentru asta” INTERVIU
Spynews
Maria Georgiana, imagini cu burtica de gravidă! Cum decurge sarcina celei mai dorite românce de pe platformele pentru adulți | VIDEO
Spynews
Imaginile care pun capăt speculațiilor. Dovada clară că la volan, în timpul accidentului din Pantelimon, era minorul în vârstă de 17 ani | VIDEO
Evz.ro
Doliu în lumea muzicii. Un artist de muzică populară s-a stins din viață
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă
Cancan.ro
Amantlâc pe față în showbiz-ul românesc! E iz de scandal! Soția sportivului cu amantă a decis să se răzbune pe spărgătoarea de căsnicii: „Scai obosit”
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Top 12 cele mai scumpe insule din Grecia: Care este insula care te poate lăsa cu buzunarul gol în vacanță
Capital.ro
Ilegal pentru proprietarii de mașini. N-ai voie să o împrumuți. Faci închisoare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Simona Halep, în doliu! A dat vestea cumplită a morții cu puțin timp în urmă! O persoană la care ținea enorm s-a stins din viață
substantial.ro
Operație minim invazivă de rezecție a prostatei realizată cu succes la Spitalul Clinic SANADOR
MediaFlux
ÎNCEPE RĂZBOIUL! Atacurile vor fi LANSATE în 24 DE ORE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!